Τέσσερα γκολ και "Χ"αρούμενος ο Άρης (Φώτος)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε τέσσερα γκολ και αρκετές συγκινήσεις, Άρης και Ομόνοια έμειναν στο ισόπαλο 2-2 στο "Τσίρειο". Ο Ντάρμπισαϊρ σκόραρε πρώτος για την Ομόνοια, ο Φράγκος (που μπήκε στο παιχνίδι σαν... αναγκαστική αλλαγή) σκόραρε δύο γκολ και ανέτρεψε το σκορ για τον Άρη, με τον Μαργκάσα να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

 Οι επιλογές του Χριστόπουλου

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Νουρεντινόφσκι, τριάδα στα στόπερ οι Κυριάκου, Ντρομπάροφ και Ευσταθίου, δεξί μπακ - χαφ ο Μουλόπουλος και αριστερό μπακ - χαφ ο Ράντου. Αμυντικά χαφ οι Χριστοφόρου και Παναγή, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Γιούσεφ και επιθετικό δίδυμοι οι Πάγκαλος και Αλέξε.

Οι επιλογές του Πάμπου

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Βελτχούιζεν, δεξί μπακ ο Τζαϊλσον, αριστερό μπακ ο Καντέ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατελάρης και Φαμπρίτσιο. Αμυντικά χαφ οι Μαργκάσα και Κανού, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Σοάρες, έξω δεξιά ο Τζαρσίνιο, έξω αριστερά ο Γκονζάλες και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάρμπισαϊρ.

Πίεση και κλασική με Ματ

Δεκάλεπτο στο παιχνίδι με καλό ρυθμό και την Ομόνοια να ξεκινά επιθετικά, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μάλιστα μόλις στο 8' έφτιαξε και την πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Μαργκάσα πέρασε ωραία κάθετη στον Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε τον Νουρεντινόφσκι, με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίκτυα αλλά τον Κυριάκου να διώχνει σωτήρια.

Κυριαρχία και νέες ευκαιρίες

Η Ομόνοια συνέχισε να έχει την κατοχή, να είναι πιεστική και να δημιουργεί προϋποθέσεις. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρέσινγκ των ποδοσφαιριστών του Πάμπου Χριστοδούλου ψηλά, μη επιτρέποντας στους αμυντικούς του Άρη να ξεκινήσουν σωστά τις επιθέσεις απ' τα μετόπισθεν. Στο 17' ο Ντάρμπισαϊρ απείλησε ξανά όμως την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Νουρεντινόφσκι και στο 20' ο Σοάρες μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως καθυστέρησε και το πλασέ του κόντραρε.

Ανέβηκε ο Άρης

Μέσα σ' ένα δίλεπτο ο Άρης ανέβηκε ψηλά και δημιούργησε τις πρώτες καλές του φάσεις. Αρχικά στο 22' με την εκτέλεση φάουλ του Γιούσεφ (που κέρδισε ο Πάγκαλος), με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει ελάχιστα έξω και στην συνέχεια στο 23' μετά από σουτ του Ντρομπάροφ εντός περιοχής, το οποίο εξουδετέρωσε σωστά ο Φελτχούιζεν. Το μισάωρο συμπληρώθηκε στο 0-0.

Πέναλτι - γκολ ο Ματ

Στο 35' η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ευσταθίου στον Ντάρμπισαϊρ εντός περιοχής. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Νικόλας Νεοκλέους υπέδειξε παράβαση, ο ίδιος ο Ματ Ντάρμπισαϊρ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, νικώντας τον Νουρεντινόφσκι για το 1-0 στο 36'.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε τρία λεπτά!

Στο 36' σκόραρε η Ομόνοια, στο 39' απάντησε ο Άρης! Μόλις τρία λεπτά κράτησε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, αφού στο 39' ο Αλέξε με τον Πάγκαλο συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πέρασε τον Φαμπρίτσιο και έκανε το γύρισμα στον Φράγκο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε από κοντά τον Φελτχούιζεν για το 1-1. Ο νεαρός άσος μπήκε στο παιχνίδι στο 33', λόγω του τραυματισμού του Γιούσεφ και έξι λεπτά αργότερα βρήκε τον... δρόμο προς τα δίκτυα! Με το 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

ΞΑΝΑ ο Φράγκος!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη στην πρώτη του επίθεση να σκοράρει ξανά, για την ολική ανατροπή! Σκόρερ ξανά ο Φράγκος, ο παίκτης που ήρθε (αναγκαστικά) απ΄τον πάγκο! Στο 51', ο Ράντου ανέβηκε από αριστερά και έκανε την σέντρα, η άμυνα της Ομόνοιας αδράνησε (Φαμπρίτσιο και Καντέ), ο Φελτχούιζεν δεν βγήκε και ο Φράγκος που... τρύπωσε στην περιοχή με ωραία κεφαλιά σκόραρε ξανά για το 2-1!]

Ο Μαργκάσα σε ρόλο φορ και 2-2!

Βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ, ο Πάμπος Χριστοδούλου προχώρησε γρήγορα σε δύο αλλαγές, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του με τους Χριστοφή και Λόπες να μπαίνουν στο παιχνίδι. Ο πρώτος ήταν και ο δημιουργός της ισοφάρισης, όταν με ωραίο τρόπο βρήκε τον Τζαϊλσον εντός περιοχής, αυτός έκανε την σέντρα σημαδεύοντας το κεφάλι του Μαργκάσα ο οποίος νίκησε τον Νουρεντινόφσκι για το 2-2 στο 69'.

Ευκαιρία με Ματ, "πτήση" ο Νουρεντινόφσκι

Έξι λεπτά αργότερα, το "τριφύλλι" έφτασε κοντά στην δική του ανατροπή όταν ο Ντάρμπισαϊρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, έκανε το πλασέ με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω. Στα επόμενα λεπτά η Ομόνοια συνέχισε να πιέζει και στο 90' ο Νουρεντινόφσκι αναγκάστηκε στην επέμβαση του αγώνα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαργκάσα και κεφαλιά του Λόπες, ο Σκοπιανός γκολκίπερ... οριζοντιώθηκε και έδιωξε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα που είχε πορεία προς τα δίκτυά του.

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Ντρομπάροφ, Πάγκαλος (76'Μαλεκκίδης), Παναγή, Κυριάκου, Γιούσεφ (33'Φράγκος), Αλέξε (82'Ιονίτσα), Ράντου.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φελτχούιζεν, Τζαΐλσον, Καντέ (56'Λόπες), Κατελάρης, Φαμπρίτσιο, Κανού, Σοάρες, Μαργκάσα, Τζαρσίνιο (60'Χριστοφή), Γκονζάλες (74'Μπεντέκε), Ντάρμπισαϊρ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ευσταθίου, Χριστοφόρου (3η) - Φαμπρίτσιο (3η), Ντάρμπισαϊρ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Σωτήρη Βίκτωρος.

**Αναγκαστική η αλλαγή του Γιούσεφ με τον Φράγκο, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy