Συμβιβασμός στην ΑΡΕΝΑ (Φώτος)

Κλασικό ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ ανάμεσα σε δύο ομάδες που πάλεψαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για την νίκη, μένοντας στο τέλος στο ισόπαλο αποτέλεσμα. ΑΕΚ και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν πρώτοι με τον Μάγκλιτσα και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Τρισκόφσκι. Δοκάρι είχε η ΑΕΚ στο 1-0 με τον Χέφελ. Η ισοπαλία είναι αποτέλεσμα που δεν αφήνει καμία ομάδα ικανοποιημένη, αφού και οι δύο ήθελαν μόνο την νίκη.

Καλό ξεκίνημα και πρώτη φάση

Πολύ καλό το ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορα και να ψάχνουν τις επιθέσεις. Μόλις στο 3' είχαμε και την πρώτη καλή φάση του αγώνα, με τον Άλεξ να εκτελεί κόρνερ από αριστερά, την μπάλα να περνά από το πρώτο δοκάρι και να φτάνει στον Άλεφ που έκανε το πλασέ από καλή θέση αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα και απομακρύνθηκε.

Απ' το δεκάλεπτο και μετά...

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας είχε περισσότερο κατοχή, αλλά το σουτ του Άλεφ ήταν η μοναστική καλή στιγμή του. Απ' εκεί και πέρα, η ΑΕΚ ανέβηκε, κράτησε κι αυτή με την σειρά της μπάλας και προσπάθησε κυρίως από δεξιά με τον φορμαρισμένο Ακοράν, οποίος είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν τελική προσπάθεια.

Γρήγορη επίθεση, Μάγκλιτσα και 0-1!

Εκεί που η ΑΕΚ ανέβηκε και έδειχνε να πατά καλύτερα, ο Απόλλωνας σε μια γρήγορη αντεπίθεση.... χτύπησε για το 0-1! Στο 20', μετά από άνοιγμα του Άλεξ δεξιά στον Γιάκολις, ο Κροάτης μεσοεπιθετικός έκανε το παράλληλο γύρισμα στο σημείο που κινήθηκε ο Μάγκλιτσα και με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πάμπλο!

ΔΟΚΑΡΙ με Χέφελ

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει άμεσα. Χρειάστηκε 13 λεπτά για να φτιάξει ξανά φάση, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα. Ο Τρισκόφσκι κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, ο Χέφελ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βάλε στο 33'.

Κράτησε μπάλα αλλά...

Κράτησε μπάλα στα επόμενα λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη καλή φάση η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ παρά το ότι έφτασε αρκετές φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να χάνει καλή ευκαιρία με τον Γιάκολις στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Αλλαγή σε πρόσωπο και σχηματισμό

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή με τον Νέλσον να παίρνει την θέση του Λαρένα. Αυτό έφερε και αλλαγή στον σχηματισμό, με την ΑΕΚ να παίζει με τετράδα πλέον στην άμυνα (δεξιά Νέλσον, αριστερά Αντωνιάδης, Καταλά - Μοϊσόφ στο κέντρο). Χέφελ και Λαμπάν αμυντικά χαφ, στα άκρα Ακοράν - Τέτε και ο Τρισκόφσκι πίσω από τον Τολεμές.

Ευκαιρίες με Τρισκόφσκι - Γιάκολις

Με τις διαφοροποιήσεις της η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική και στο 53' έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ρομπέρζ αδράνησε εντός περιοχής και έκανε το λάθος, ο Τέτε έκλεψε και ο Τρισκόφσκι έκανε το πλασέ εντός μικρής περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε στον Άλεφ και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Βάλε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Άλεξ πέρασε εξαιρετικά την μπάλα στον κενό χώρο στον Γιάκολις που κέρδισε στο σπριντ τους αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Δύο αλλαγές σε τρία λεπτά

Βλέποντας την ΑΕΚ να πιέζει, ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε στις πρώτες του κινήσεις απ' τον πάγκο. Στο 63' πέρασε τον Βασιλείου αντί του Γιάκολις κάνοντας πιο δυνατή ανασταλτικά την αριστερή του πτέρυγα και στο 66'... φρέσκαρε την επίθεσή του, με τον Ζελάγια να περνά στην θέση του σκόρερ, Άντον Μάγκλιτσα.

ΣΤΟΠ από Βάλε

Ο Απόλλωνας κατάφερε να μην υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του και μέχρι το 78' δεν είχε κινδυνεύσει με ισοφάριση. Σε εκείνο το σημείο χρειάστηκε ο Μπρούνο Βάλε, όταν μετά από κλέψιμο και σέντρα του Νέλσον από δεξιά, ο Φλοριάν Τολεμές έκανε το πλασέ στην κίνηση από κοντά και ο Πορτογάλος γκολκίπερ είπε "ΌΧΙ".

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ με "Τρίσκο"!

Στο 82' ο Βάλε δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χέφελ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Μοϊσόφ έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Τρισκόφσκι από πολύ πλάγια την δεύτερη κεφαλιά, περνώντας την μπάλα μέσα απ' την... κλειδαρότρυπα για να την στείλει στα δίκτυα.

Τέλος με "Χ"

Παρά το ότι οι δύο ομάδες πίεσαν αρκετά για δεύτερο γκολ, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. ΑΕΚ και Απόλλωνα; έμειναν στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που δεν αφήνει καμία ομάδα ικανοποιημένη.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (46'Νέλσον), Ακοράν, Τέτε (73'Μαλόκου), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Λαμπάν, Τολεμές.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Άλεξ (77'Άλαν), Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Σκέμπρι, Γιούστε, Γιάκολις (63'Βασιλείου), Άλεφ, Μάγκλιτσα (66'Ζελάγια).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τέτε, Τολεμές, Αντωνιάδης, Καταλά, Μοϊσόφ - Γιούστε, Ρομπέρζ, Σακέτι, Άλαν, Ζελάγια (3η).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Παύλο Γεωργίου.

 **Πριν από το παιχνίδι, η ΑΕΚ ήταν αήττητη εντός έδρας και ο Απόλλωνα αήττητος γενικότερα στο φετινό πρωτάθλημα.

**Τρεις κίτρινες συμπλήρωσε ο Ζελάγια και θα απουσιάσει από το παιχνίδι που ακολουθεί με την Αλκή.

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy