"Γαλαζοκίτρινο" με Ζαχίντ και Εφραίμ! (Φώτος)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαχίντ, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 3-1 της Ομόνοιας στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Ο νεαρός άσος ήταν ο σκόρερ  των δύο γκολ του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μέρος (ο Εφραίμ το τρίτο), με τους "γαλαζοκίτρινους" να φτάνουν στην νίκη παρά το ότι ο Βούρος με αυτογκόλ μείωσε προσωρινά σε 2-1.

Τα πρώτα λεπτά...

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς την μεγάλη φάση. Παιχνίδι κέντρου, με κάποιες καλές προϋποθέσεις από πλευράς ΑΠΟΕΛ αλλά χωρίς κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια. Η μπάλα ήταν περισσότερο στον χώρο του κέντρου, εκεί που δίνονταν οι δυνατές μάχες για τον έλεγχο της κατοχής και του ρυθμού.

Πρώτη φάση με Λόπες

Στο δεκάλεπτο είχαμε την πρώτη κλασική φάση στο παιχνίδι. Η Ομόνοια αναπτύχθηκε από δεξιά με Τζαϊλσον και Χριστοφή, ο πρώτος έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Λόπες κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.

Μικροευκαιρίες χωρίς... επιβολή

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να φτιάχνουν κάποιες μικροευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορούν να επιβληθούν και να κυριαρχούν. Στο 13' ο Ντάρμπισαϊρ είχε κεφαλιά έξω ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ρουέδα στο 17'.

Από μία καλή προσπάθεια μέχρι το 30'

Στο 21' ο Εμπεσίλιο είχε ένα καλό μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω και στο 30' το καλό σουτ του Κανού ανάγκασε τον Πέρεθ σε δύσκολη επέμβαση. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι περισσότερο δυνατό παρά τεχνικό και χωρίς γρήγορο ρυθμό.

Ημίχρονο στο μηδέν

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο πέραν μιας δύσκολης κεφαλιάς του Κανού στο 45' που δεν απείλησε με τον Πέρεθ. Χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αποτέλεσμα δίκαιο με βάση τα όσα έδωσαν οι δύο ομάδες.

Πιο δυνατά η Ομόνοια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν με τους ίδιους έντεκα. Πιο δυνατό ξεκίνημα για την Ομόνοια που είχε κατοχή μπάλας και έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τον Τζαΐλσον στο 46' και με τον Χριστοφή στο 51'.

Πρώτη κίνηση για Δώνη, ευκαιρία για Ομόνοια

Βλέποντας την ομάδα του να μην είναι δημιουργική επιθετικά, ο Γιώργος Δώνης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο 58' με τον Βινίσιους να παίρνει την θέση του Αντωνίου. Αυτό δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα σε πρώτη φάση, αφού η Ομόνοια συνέχισε να είναι πιο επιθετική στα επόμενα λεπτά και δημιούργησε ξανά καλή φάση στο 62' με τον Ντάρμπισαϊρ να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και τον Πέρεθ να διώχνει δύσκολα.

Πρώτη φάση και ΓΚΟΛ!

Εκεί που η Ομόνοια έδειχνε να κυριαρχεί, κόντρα στην ροή του αγώνα το ΑΠΟΕΛ στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια στην επανάληψη έφτασε στο γκολ. Δράστης ο Ζαχίντ, ο οποίος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με ωραίο σουτ νίκησε τον Χριστοδούλου για το 1-0!

Διπλή απειλή

Μετά το γκολ του ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και έφτιαξε δύο καλές φάσεις σε τέσσερα λεπτά όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Πέρεθ είπε "όχι". Πρώτα στο γυριστό του Χριστοφή στο 71' και στην συνέχεια στο σουτ του Ντάρμπισαϊρ στο 75'.

Δεύτερο... χτύπημα ο Ζαχίντ!

Στο 77' το ΑΠΟΕΛ... χτύπησε ξανά με τον Ζαχίντ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και να θέτει τις βάσεις για την επικράτηση. Μετά από κάθετη πάσα του Βούρου, ο Ζαχίντ πλάσαρε εύστοχα και... έγραψε το 2-0 για τους "γαλαζοκίτρινους".

Απάντηση Ομόνοιας... μέσω ΑΠΟΕΛ!

Η απάντηση της Ομόνοιας ήρθε μέσω... ΑΠΟΕΛ! Τρία λεπτά μετά το 2-0, στο 80', η Ομόνοια μείωσε στο σκορ και... ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Τζαρσίνιο, ο Βούρος στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, για το 2-1.

ΤΕΛΟΣ με Εφραίμ!

Η Ομόνοια έριξε όλο το βάρος στην επίθεση και έψαξε την ισοφάριση, δεν τα κατάφερε και στο 93' ο Εφραίμ σε αντεπίθεση, σημείωσε ένα ωραίο γκολ με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-3!

ΟΜΟΝΟΙΑ: Χριστοδούλου, Γ. Σοάρες, Α. Σοάρες, Κανού, Τζαϊλσον (66'Δημητρίου), Ράφα Λόπες, Καντέ (79'Τζαρσίνιο), Ντάρμπισαϊρ, Μαργκάσα, Κατελάρης (86'Μπρέεβελντ), Χριστοφή.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Εμπεσίλιο (69'Αλωνεύτης), Ζαχίντ, Σάλαϊ (84'Εφραίμ), Αντωνίου (58'Βινίσιους), Ποτέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λόπες - Σάλαϊ, Καρλάο.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Παύλο Γεωργίου.

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy