ΤΕΤΑΡΤΗ συνεχόμενη νίκη η ΑΕΛ (φώτος)

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΛ η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Νέας Σαλαμίνας με 3-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Μπενίτεζ, Λεάντρο και Αρουαμπαρένα τα γκολ για την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Γκράσι για την Νέα Σαλαμίνα.

Η ΑΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μιγκέλ Αρουαμπαρένα ήταν αυτός που βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση εντός της περιοχής και επιχείρησε να “κρεμάσει” τον Βεσελόφσκι παρόλα αυτά η μπάλα πέρασε έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ εκτέλεσαν με κομπίνα το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Βάσκο επιθετικό ο οποίος με γυριστό σουτ την έστειλε και πάλι έξω.

Η Νέα Σαλαμίνα βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ στο 18ο λεπτό όμως το κοντρόλ του Πόλιανετς έπειτα από σέντρα που έγινε αριστερά δεν ήταν το ιδανικό για να απειλήθεί η εστία του Βοζίνια. Το πρώτο 20λεπτο στο Τσίρειο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων φτιάχνοντας τις καλύτερες ευκαιρίες. 

ΓΚΟΛ με Μπενίτεζ 

Η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31ο λεπτό με τον Μπενίτεζ. Ο Λεάντρο με ωραία σέντρα έξω από την περιοχή και δεξιά, βρήκε τον Μπενίτεζ ο οποίος ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βεσελόφσκι για το 1-0. 

Στο 36ο λεπτό ο Ντίμιταρ Μακρίεφ επιχείρησε από πολύ μακριά να γίνει απειλητικός. Ο Βούλγαρος στράικερ έπιασε το σουτ πολύ έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα να αιφνιδιάζεται να διώχνει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. 

1-1 με Γκράσι 

Η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε με τον Νταβίντ Γκράσι στο 41ο λεπτό. Ο Ιταλός στόπερ των φιλοξενουμένων, μετά από εκτέλεση κόρνερ, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα αφού πρώτα χτύπησε στην πλάτη του Αρουαμπαρένα, αλλάζοντας πορεία. 

Δεύτερο μέρος

Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ήταν για την ΑΕΛ. Στο 49ο λεπτό, ο Μάριος Νικολάου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της περιοχής όμως το σουτ του αποκρούστηκε από τον Βεσελόφσκι. Η απάντηση της Νέας Σαλαμίνας ήρθε στο 53ο λεπτό όμως ο Μακρίεφ ήταν άτυχος αφού το σουτ του εντός της περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μπριτζίτο έπιασε το σουτ από πλάγια όμως η μπάλα έφυγε έξω. 

Φτάνοντας στο 65ο λεπτό η ΑΕΛ με τον Λαφράνς έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ. Ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βεσελόφσκι. 

2-1 με Λεάντρο

Η ΑΕΛ έκανε τελικά το 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεάντρο στο 70΄. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Κούσουλου στον Αρουαμπαρένα. 

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στα επόμενα λεπτά χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 77΄ ωστόσο η κεφαλιά του Αρουαμπαρένα από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή έφυγε λίγο έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι. \

Τρίτο με… Μιγκέλ!

Η ΑΕΛ ανέβασε τον πήχη του σκορ στο 3-1 με τον Μιγκέλ Αρουαμπαρένα. Ο Μπενίτεζ ήταν αυτός που από αριστερά σέντραρε με τον έμπειρο φορ με καρφωτή κεφαλιά να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα. 

Στο 90+2 ο Μπριτζίτο έπιασε ένα μακρινό σουτ όμως η μπάλα αφού χτύπησε στο δοκάρι έφυγε άουτ. 

Ο Αλνταϊρ πήγε να πετύχει ένα φανταστικό γκολ στο 94΄ όταν προσπάθησε να κρεμάσει από δύσκολη πλάγια θέση τον Βεσελόφσκι παρόλα αυτά ήταν άτυχος αφού το δοκάρι ήταν σύμμαχος του τερματοφύλακα. 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σίλβα, Αβραάμ (65΄ Αλνταϊρ) Φιντέλις (53΄ Σοάρες) Αρουαμπαρένα (Λεόνσο 86'), Νικολάου, Λαφράνς, Μιτρέα, Κυριάκου Χ, Γουιλερ, Μπενίτεζ

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου (83΄ Μιντίκκης) Κούσουλος, Μακρίεφ (66΄ Κυπριανού) Νταμάχου, Παπαδόπουλος (76΄ Ρόκε) Γκράσι, Πόλιανετς, Μπριτζίτο, Κορέια, Ρέινολντς 

Κίτρινες: Νικολάου, Λεάντρο/Παπαδόπουλος, Νταμάχου

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy