ΕΒΔΟΜΗ νίκη και... αήττητη στην κορυφή! (φώτος)

Έστω και με δυσκολία η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει στο ΓΣΖ 2-1 τον Ερμή και… αήττητη να παραμείνει στην κορυφή.  Αυτή είναι η 7η νίκη για την Κυρία που με το πέρας 12 αγωνιστικών  έφτασε στους 26 βαθμούς.  

Στο 23’ ο Παλάνκα άνοιξε το σκορ για τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου, ενώ οι φτεροπόδαροι ισοφάρισαν στο 57’  με τον Κωνσταντίντου.  Στο 72’ με το 5ο φετινού του γκολ ο Καμαρά έδωσε τη λύση διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 

Έβδομη ήττα για τους φτεροπόδαρους που στο ντεμπούτο του σέρβου τεχνικού  Γκόραν Μιλόγεβιτς. 

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά… 
Στην απόλυτη ισορροπία κινήσεων πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ουσιαστικά οι δύο ομάδες προσπάθησαν με κοντινές σίγουρες πάσες να ελέγξουν το κέντρο και έπειτα οργανωμένα να βγουν στην επίθεση. Παρόλα αυτά ό,τι καλύτερο από πλευράς φάσεων ήταν από ένα κερδισμένο κόρνερ.

Kαι το 20λεπτο χωρίς ευκαιρίες…
Ίδιο το σκηνικό και με την συμπλήρωση του 20λέπτου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιτεθούν ωστόσο να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικές. Ο ρυθμός ωστόσο ήταν αρκετά γρήγορος και αυτό κρατούσε σε υψηλό βαθμό το ενδιαφέρον. 

1-0 στο 23' η Ανόρθωση με Παλάνκα
Παρότι ο Ερμής έχασε καλή ευκαιρία με τον Τσούμου στο 22’, ένα λεπτό αργότερα η Ανόρθωση κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ.  Μετά από κόρνερ του Ράγιος, η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα και ο ερχόμενος από πίσω  Παλάνκα με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή. 

Μετά το γκολ διαχείριση…
Το γκολ απογοήτευσε τους γηπεδούχους ενώ αντίθετα έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους στο να ελέγξουν πλήρως το παιχνίδι. Ουσιαστικά μετά το γκολ δεν δημιούργησε άλλη ευκαιρία αφού η Κυρία με ευκολία διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα. 

Από μία καλή ευκαιρία πριν την ανάπαυλα…
Μέχρι το σφύριγμα καταγράφηκαν ακόμη δύο καλές  ευκαιρίες. Αρχικά για την Ανόρθωση στο 41’ με τον Ράγιος να κάνει τον σουτ και ν’ αναγκάζει τον Αραμπατζή να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ και στο 42’ για τον Ερμή με τον Εμεγκάρα που με εξαιρετική κίνηση βγήκε σε θέση βολής να  σουτάρει  και τον  Αρούς να αποκρούει  ασταθώς. Στην εξέλιξη της φάσης  ο Ντουγκλάο έδιωξε μακριά την μπάλα βάζοντας τέλος στον κίνδυνο μπροστά στην εστία της ομάδας του.   

Αντίδραση Ερμή στο 57’ και… 1-1 με Άλεξ Κωνσταντίνου 
Το νωθρό ξεκίνημα της Ανόρθωσης στο β’ μέρος το εκμεταλλεύτηκε κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο.  Έτσι, στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο 57’ κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση σε 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μετά από λάθος της άμυνας της Ανόρθωσης, ο Άλεξ Κωνσταντίνου υποδέχθηκε στον κενό χώρο την μπάλα και από θέση τετ-α-τερ νίκησε τον Χαρούς. 

4-4-2 από Λέβι για το λυτρωτικό γκολ
Με την ισοφάριση να διαφοροποιεί πλήρως τα δεδομένα και τον Ερμή να πιστεύει βάσιμα στη νίκη ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Ρόνυ Λέβι έριξε στο παιχνίδι τον Άλβες μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.  Αυτή του η κίνηση δεν είχε όμως άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού οι φτεροπόδαροι έκλεισαν καλά τους διαδρόμους μπροστά στην εστία τους. 

Ευκαιρία ο Ερμής με Άλεξ, το 2-1 όμως η Ανόρθωση στο 73’ με Καμαρά
Όπως και στο πρώτο γκολ, έτσι και στο δεύτερο η Ανόρθωση με το δέχθηκε ευκαιρία κατάφερε στην αμέσως επόμενη επίθεσή της να πετύχει γκολ.  Τι και αν ο Ερμής στο 71’ δημιούργησε καλή ευκαιρία με τον Άλεξ Κωνσταντίνου, ένα λεπτό αργότερα πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ.  Ο εξαιρετικός σε άλλη μια αναμέτρηση Πράνιτς βρήκε έξοχα με σέντρα τον Καμαρά που με ψυχραιμία νίκησε τον Αραμπατζή κάνοντας το 2-1 μέσα ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

Ευκαιρία στο 79’ για τρίτο γκολ με Άλβες
Τεράστια ευκαιρία για να πετύχει τρίτο γκολ ώστε να αποφύγει την αγχωτική διαδικασία στα τελευταία λεπτά απώλεσε η Ανόρθωση. Πιο συγκεκριμένα, στο 79’ ο Άλβες μόνος απέναντι στον Αραμπατζή με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να τον νικήσει.  

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Σανδραβέλης(66' Θεοδώρου), Ιμερέκοφ, Φρίμπονγκ (79' Ταραλίδης), Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα, Τσούμου, Κωνσταντίνου, Χριστοφή, Τσίνα, Γουίκς (46' Ράντου)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Σιβού, Γκάντσεφ, Βίκτορ, Ράγιος, Αράζ (62' Άλβες), Παλάνκα (88' Mατθαίου), Καμαρά (90' Οικονομίδης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράντου / -

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Ιωάννη Λαζάρου.

**Ντεμπούτο στον πάγκο του Ερμή για τον Σέρβο προπονητή Γκόραν Μιλόγεβιτς. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13η): Ανόρθωση-ΑΕΛ / Άρης-Ερμής

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy