Το ντέρμπι… ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ (φώτος)

Σ΄ένα ματς με πολλές φάσεις αλλά δύο γκολ, Ανόρθωση και ΑΕΛ εξήλθαν ισόπαλες με 1-1 στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής. Η Ανόρθωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με τον Αράζ ωστόσο η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε πολύ γρήγορα με τον Λαφράνς στο 23ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ήταν σε γενικές γραμμές η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο καταφέρνοντας να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους φάσεις κυρίως στο πρώτο μέρος και μετά την ισοφάριση. 

Το www.kerkida.net ήταν στο ΠΑΠ… 

Πιο δυνατό ξεκίνημα για την Ανόρθωση. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 3ο λεπτό ο Καμαρά βρέθηκε απέναντι από τον Βοζίνια όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεάντρο σέντραρε από αριστερά όμως ο Αβραάμ δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην τροχιά της μπάλας. Με την συμπλήρωση του 10λέπτου, η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει δύο συνεχόμενα κόρνερ τα οποία ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτα. 

ΓΚΟΛ στο 12΄

Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι στο 12ο λεπτό με τον Αράζ. Ο Καμαρά με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Αζέρο ο οποίος πέρασε και τον Βοζίνια πριν πλασάρει για το 1-0. 

Στο 18ο λεπτό, ο Αντρέας Αβραάμ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λαφράνς έφυγε στην πλάτη της άμυνας των αμυντικών όμως η κεφαλιά του πέρασε έξω. 

1-1 στο 23΄ 

Η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο για την ισοφάριση στο 23ο λεπτό με τον Κέβιν Λαφράνς. Έπειτα από χτύπημα φάουλ του Λεάντρο από αριστερά, ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενουμένων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Στο 26΄ ο Πράνιτς με σουτ ανάγκασε τον Βοζίνια να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση της στημένης φάσης, ο Σίλντενφελντ με καρφωτή κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.  Με την συμπλήρωση του ημιώρου στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η Κυρία έχασε άλλη μια ευκαιρία αυτή την φορά με τον Παλάνκα. Ο Καταλανός με σουτ εντός περιοχής είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βοζίνια. 

Τρελός ρυθμός, πάνω κάτω η μπάλα

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μ΄ένα… τρελό ρυθμό στα επόμενα λεπτά. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο εστίες με την Ανόρθωση και την ΑΕΛ να προσπαθούν για το δεύτερο γκολ. Στο 36ο λεπτό ο Σοάρες με σουτ λίγο έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Το ίδιο έγινε και δύο λεπτά προηγουμένως όταν ο Λεάντρο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια - δεξιά. 

ΟΦΣΑΪΝΤ ο Καμαρά στο 43΄

Στο 43ο λεπτό ο Αράζ σέντραρε από δεξιά, ο Καμαρά βρέθηκε μπροστά από τον Βοζίνια και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Αφρικανός ήταν σε θέση οφσάιντ. 

Στο 45+1 ο Ράγιος με φαλτσαριστό σουτ είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. 

Δεύτερο μέρος 

Το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος πέρασε χωρίς να γίνει κάποια ουσιαστική φάση. Η μπάλα πηγαινοερχόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν μ΄αυτόν τον τρόπο να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Στο 64ο λεπτό ο Πράνιτς σέντραρε προς την περιοχή του Βοζίνια όμως ο Καμαρά δεν μπόρεσε να μπει στην φάση με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει παράλληλα από την εστία των φιλοξενουμένων. 

ΟΦΣΑΪΝΤ και πάλι γκολ της Ανόρθωσης 

Στο 67ο λεπτό ο Αράζ βρέθηκε από αριστερά, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Γκάντσεφ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα του Βοζίνια όμως το τέρμα ακυρώθηκε και ως οφσάιντ. 

Φτάνοντας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η Ανόρθωση απείλησε με τον Ράγιος. Ο Ισπανός στο 73ο λεπτό από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα σουτ το οποίο όμως ήταν αδύναμο και όχι ικανό να προβληματίσει τον Βοζίνια. 

4-4-2 για το τελευταίο δεκάλεπτο 

Ο Ρόνι Λέβι αντικατέστησε τον Παλάνκα βάζοντας στην θέση του τον Αντρέ Άλβες στο 76ο λεπτό. Η αλλαγή αυτή άλλαξε και τον σχηματισμό της Ανόρθωσης η οποία για το τελευταίο δεκάλεπτο και κάτι αγωνίστηκε με σύστημα 4-4-2. Ο Άλβες ήταν μαζί με τον Καμαρά στην επίθεση με τους Ράγιος και Καλό στα φτερά. 

Στο 78ο λεπτό η μπάλα έμεινε στην περιοχή της ΑΕΛ έπειτα από στημένο με τον Ντουγκλάο να την στέλνει στα δίκτυα όμως το τέρμα δεν μέτρησε αφού ο στόπερ της Κυρίας ήταν εκτεθειμένος όταν έγινε η πάσα από τον Καλό.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η ΑΕΛ απείλησε με τον Γουίλερ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων έφυγε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση όμως στο σουτ του πρόλαβε και έβαλε την κόντρα ο Σιβού παραχωρώντας το κόρνερ.

90+5...

Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πέντε λεπτά έξτρα χρόνου με την συμπλήρωση του 90΄. Με το πέρας των πρώτων δύο ο Ράγιος εντός της περιοχής και πλάγια έστειλε με πλασέ την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βοζίνια. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Σιβού, Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Βίκτορ, Γκάντσεφ, Ράγιος, Παλάνκα (77΄ Άλβες) Αράζ (67΄Καλό) Καμαρά

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αϊρόσα, Γουίλερ, Λαφράνς, Μιτρέα, Φιντέλις, Σοάρες, Σίλβα (67΄ Ρεζέντε) Αβραάμ, Μπενίτεθ (87΄ Μέσκα) Αρουαμπαρένα (73΄ Σασί)

Κίτρινες: Καμαρά/Αρουαμπαρένα, Σοάρες, Μπενίτεθ

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy