Ο Σαλάι κρατούσε το "κλειδί" για την 5η σερί! (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια και να έφτιαξε αρκετές φάσεις κόντρα στον Ερμή, όμως δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει τη νίκη και χρειάστηκε το γκολ του Σαλάι στο 80' που διαμόρφωσε το 2-1. Ο Εμπεσίλιο είχε ανοίξει το σκορ στο 4' και οι φτεροπόδαροι "απάντησαν" άμεσα με Νταμσέφσκι στο 6'. Πέμπτο σερί τρίποντο για την ομάδα του Δώνη. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Γρήγορο γκολ, άμεση απάντηση

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα για το ΑΠΟΕΛ που στο 4' έκανε το 1-0: Ο Εμπεσίλιο μπήκε στην περιοχή, με ωραία προσποίηση "άδειασε" τον Αραμπατζή και τον Χριστοφή και σκόραρε σε κενό τέρμα. Αμέσως όμως ο Ερμής απάντησε αφού στο 6' και μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Νταμσέφσκι με κοντινό, δυνατό σουτ έγραψε το 1-1!

Οι γηπεδούχοι έλεγξαν πλήρως στην συνέχεια και στο 20' ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Χριστοφή μετά από πλασέ του Ορ που πήγαινε στα δίκτυα ενώ στο 33' ο Ντε Καμάργκο από καλή θέση δεν έκανε καλή επιλογή. Στο επόμενο λεπτό ο Ερμής έχασε κλασική ευκαιρία, με το σουτ του Κωνσταντίνου να πάει μόλις έξω και στο 35' ο Ντε Καμάργκο από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει σωστά την κεφαλιά, όπως και ο Εμπεσίλιο στο 37'.

Με την πάροδο του χρόνου το ΑΠΟΕΛ έκανε ακόμα πιο έντονη την πίεση του. Στο 41' ο Αραμπατζής έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Εμπεσίλιο, στο 42' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Φρίμπονγκ (η μπάλα χτυπά στο χέρι) και στην εξέλιξη το σουτ του Ζαχίντ πήγε λίγο έξω.

"Καθάρισε" ο Σαλάι

Με την επανέναρξη συνεχίστηκε η ίδια εικόνα, με την ομάδα του Δώνη να έχει την κατοχή και να ψάχνει το γκολ. Στο 57' το ΑΠΟΕΛ ζήτησε για τρίτη φορά πέναλτι όταν ο Νταμσέφσκι με φόρα "έπεσε" πάνω στον Ντε Καμάργκο. Ο Αβραάμ Τσούκκας ήταν ακριβώς μπροστά στην φάση και έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση. Ακολούθησε στο 63' ένα σουτ του Ζαχίντ που κόντραρε και πήγε έξω ενώ στο 64' ζήτησε και ο Ερμής πέναλτι, για μαρκάρισμα του Εμπεσίλιο στον Κωνσταντίνου. Στο 71' ο Αραμπατζής απέκρουσε το σουτ του Μπερτόλιο ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ζαχίντ "σημάδεψε" το δοκάρι.

Τελικά η πίεση των γαλαζοκίτρινων έφερε αποτέλεσμα στο 80' όταν ο Σαλάι με εξαιρετικό, διαγώνιο σουτ κέρδισε τον Αραμπατζή και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του!

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Βούρος (74' Ποτέ), Μερκής, Καρλάο (12' Ρουέδα), Σόουζα, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάι, Αντωνίου (66' Μπερτόλιο), Ορ, Ντε Καμάργκο

Ερμής: Αραμπατζής, Ψάλτης, Χριστοφή, Κέζος, Ζαχάρια, Νταμσέφσκι, Φρίμπονγκ (77' Ταραλίδης), Πατσέκο, Λίλλης (61' Λύτρας), Κωνσταντίνου, Εμεγκάρα (47' Αλεξίου)

Κίτρινες: Σόουζα (71') / Χριστοφή (44'), Εμεγκάρα (45+2')

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Πέμπτο γκολ για τον Ρόλαντ Σαλάι

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Καρλάο απ' τον Ρουέδα

- Πρώτο γκολ για τον Αλεξάντερ Νταμσέφσκι

- Δεύτερο γκολ για τον Λορένζο Εμπεσίλιο

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου - Χαράλαμπο Ξενοφώντος, τέταρτο το Νικόλα Νεοκλέους και παρατηρητή τον Μάριο Τσαγγάρη

Νικόλας Γωγάκης / Αντρέας Ροκόπος

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy