Επέστρεψε με τριάρα (φώτος)

Όντας κυρίαρχη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στο Μακάρειο, η Δόξα επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα από την Ομόνοια. Η ομάδα της Κατωκοπιάς πέτυχε δύο γκολ (Λουίς Κάρλος και Σαντίκ) στο πρώτο 20λεπτο κάνοντας εύκολο το έργο της για την συνέχεια του αγώνα. Το 3-0 διαμόρφωσε ο ξανά το Σαντίκ στο 75ο λεπτό με τον Καπαρτή να μειώνει σε 3-1 στο 90΄. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο…

Η Δόξα κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Χίντι. Ο Σαντίκ έδωσε στον Παπαφώτη ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή. Η μπάλα έφτασε έπειτα από κόντρα στον Λουίς Κάρλος με τον επιθετικό των γηπεδούχων με πλασέ να την στέλλει στα δίκτυα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Δείτε το γκολ μέσα από τον φακό του kerkida.net

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 20λέπτου στο ΜΑΚ, η Δόξα κατάφερε να πάρει μεγάλο προβάδισμα με τον Σαντίκ. Ο Παπαφώτης ήταν αυτός που εκτέλεσε φάουλ στο ύψος της μεσαίας γραμμής και της μεγάλης περιοχής του Χίντι με τον Σαντίκ με το κεφάλι να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0 της ομάδας της Κατωκοπιάς. 

Δείτε το γκολ μέσα από τον φακό του kerkida.net

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην μείωση του σκορ στο 27ο λεπτό όμως ο Γκρεμσλ πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση διατηρώντας την εστία του ανέπαφη. Ο Κάστρο ήταν αυτός που εκτέλεσε φάουλ με τον Μιγκελίτο να να πιάνει ωραία κεφαλιά βρίσκοντας όμως τον τερματοφύλακα της Δόξας σε ετοιμότητα. 

Στο 31ο λεπτό ο Ολυμπιακός ξανά από στημένη φάση απείλησε την Δόξα. Ο Κάστρο ήταν αυτός που και πάλι εκτέλεσε φάουλ με τον Χριστοφίδη να πιάνει την κεφαλιά και να βλέπει τον Ρεδόνδο να διώχνει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νιούτον από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του Χίντι. 

Μετά τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, η Δόξα κατάφερε στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβει και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Λούκα Χατζηλούκα προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής όμως σε όλες τις περιπτώσεις που το επιχείρησαν, οι αμυντικοί απομάκρυναν. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έφτασε στην περιοχή του Γκρεμσλ στο 44ο λεπτό με τον Σαμάρα όμως το γύρισμα του έμπειρου μπακ δεν πέρασε παράλληλα εκεί όπου περίμεναν οι επιθετικοί. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Δόξα να έχει μεγάλο προβάδισμα για την νίκη με το 2-0. 

Β΄ Μέρος

Με τους δύο τεχνικούς να προχωρούν σε δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο Μακάρειο. Για τους γηπεδούχους αποχώρησε ο Λουίς Κάρλος με τον Κένιντι να περνά στη θέση του. Από την πλευρά του ο Χρύσης απέσυρε τον Ευγένιο Αντωνίου με τον Βαλάντη Καπαρτή να μπαίνει στο γήπεδο. 

Η πρώτη φάση στο 2ο μέρος σημειώθηκε στο 47ο λεπτό με τον Κένιντι. Ο ποδοσφαιριστής της Δόξας έπιασε σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 59ο λεπτό χάθηκε μεγάλη φάση για την Δόξα να φτάσει σε τρίτο γκολ με τον Ζατλ. Ο επιθετικός της Δόξας εκμεταλλεύτηκε την λάθος απομάκρυνση του Σαμάρα και με σουτ πλάγια μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. 

Σαντίκ και 3-0

Ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης η Δόξα “τέλειωσε” το παιχνίδι με τον Σαντίκ να κάνει το 3-0. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Κατωκοπιάς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού γύρισε με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίκτυα του Χίντι για το 3-0. 

Βρήκε ΓΚΟΛ με Βαλάντη

Στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός μείωσε στο σκορ με τον Καπαρτή. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σαμάρα νίκησε τον Γκρεμσλ για το 3-1.

 

ΔΟΞΑ:  Γκρεμσλ, Μπα, Ρεδόνδο, Παπαφώτης (73΄ Κιφουεντί) Λουίς Κάρλος (46΄ Κένιντι) Πίκολι (56΄ Σισοκό) Ασαμόα, Ζατλ, Ενινφούλ, Σαντίκ, Πουτζιουρής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χίντι, Πεχλιβάνης, Μιγκελίτο, Τόρες, Κάστρο (83΄ Αυλωνίτης) Παχιπής, Σεραφείμ (80΄ Μενελάου) Σαμάρας, Χριστοφίδης, Αντωνίου (46΄ Καπαρτής) Σωτηρίου

Κίτρινες: -/Σεραφείμ

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy