Με ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο τελευταίο 15λεπτο! (φώτος)

Η Δόξα ήταν πίσω στο σκορ από τον Ερμή μέχρι το 73ο λεπτό όμως με δύο γκολ στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης στο ΓΣΖ πήρε μια μεγάλη νίκη. Οι φτεροπόδαροι προηγήθηκαν νωρίς στο πρώτο μέρος με τον Ράντου (στο 10΄) όμως η Δόξα χάρη σε γκολ των Σαντίκ στο 73΄ και Ασαμόα στο 86΄ πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο… 

Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 4ο λεπτό και ήταν για την Δόξα. Ο Ζατλ ήταν αυτός που τρύπωσε ανάμεσα στους αμυντικούς του Ερμή εντός της περιοχής όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ερμής απάντησε με τον Τσούμου. Ο Φριμπόνγκ γύρισε την μπάλα από δεξιά όμως ο επιθετικός των φτεροπόδαρων δεν έβαλε σωστά την προβολή. 

Ο Ερμής ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη διάθεση στα πρώτα λεπτά και κατάφερε στο 10ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Ράντου μετά από γύρισμα του Μαρτίνιουκ ήταν στο ύψος του πέναλτι και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. 

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του 15΄, ο Πατσέκο εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή όμως ο Γκρεμσλ μάζεψε. 

Στο 26ο λεπτό η Δόξα έφτασε σε τελική μετά από ώρα. Ο Ασαμόα πήρε την μπάλα και επιχείρησε σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή το οποίο δεν προβλημάτισε τον Γιάννη Αραμπατζή ο οποίος μπλόκαρε. 

Εννιά λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ερμής έχασε τεράστια ευκαιρία να ισχυροποιήσει το προβάδισμα του με τον Άλεξ Κωνσταντίνου. Ο Τσούμου ήταν που πήρε την μπάλα από δεξιά, γύρισε στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Άλεξ ανενόχλητος με πλασέ την έστειλε πολύ ψηλά. 

Στο 45+1 ο Ζατλ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Σαντίκ όμως ο επιθετικός της Δόξας ήταν άτυχος μιας και το δυνατό σουτ του χτύπησε στο δοκάρι του Αραμπατζή. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους. 

Β΄ Ημίχρονο 

Η Δόξα μπήκε με περισσότερη διάθεση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην πρώτη τους τελική στο 53ο λεπτό με τον Ασαμόα όμως το δυνατό του σουτ πέρασε δίπλα από την εστία του τερματοφύλακα του Ερμή. 

Φτάνοντας στο 70΄, η Δόξα είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας ωστόσο ο Ερμής καταφέρνοντας να αμυνθεί σωστά δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Λούκα Χατζηλούκα να απειλήσουν ουσιαστικά. Αυτό μέχρι το 74' όταν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με κοντινό σουτ του Σαντίκ. Πάντως δυο λεπτά αργότερα ο Ερμής έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί ξανά αφού είχε δοκάρι έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πατσέκο.

Φτάνοντας στο 83ο λεπτό ο Αλεξίου έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1 για τον Ερμή όμως το πλασέ του μέσα στην μικρή περιοχή βρήκε τον Γκρεμσλ σε ετοιμόιτητα. 

Το γύρισε στο 87΄ 

Η Δόξα κατάφερε να φέρει τα κάτω πάνω στο 86ο λεπτό με τον Ασαμόα. Ο Ζαλτ βρήκε πολύ ωραία τον συμπαίκτη του ο οποίος αφού διέσχισε κάποια μέτρα σούταρε στην γωνία της εστίας του Αραμπατζή για το 2-1 της ομάδας της Κατωκοπιάς. 

Ερμής: Αραμπατζής, Ιμερέκοφ, Ταμσέφκσι, Ψάλτης, Τσίνα, Φρίμπονγκ, Μαρτίνιουκ (63΄ Χριστοφή) Τσούμου, Κωνσταντίνου, Ζαχάρια, Πατσέκο 

Δόξα: Γκρεμσλ, Σισοκό (67΄ Κιφουεντί) Μπα, Ρεδόνδο, Κένεντι, Πουτζιουρή (59΄ Παπαφώτης) Ασαμόα, Ιωάννου, Ζατλ, Ενινφούλ, Σαντίκ

Κίτρινες: Πατσέκο/Σαντίκ

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy