Ισοπαλία στην Πάφο λόγω Μπογκαντίνοφ (φώτος)

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 15ης στροφής του πρωταθλήματος  Πάφος Fc και Εθνικό Άχνας έμειναν στο άγονο 0-0. 

Καλύτεροι γηπεδούχοι σχεδόν σε όλο το ματς, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακά τους Μπογκαντίνοφ που κράτησε την εστία του ανέπαφη χαρίζοντας τους έναν βαθμό.

Έχοντας κέρδος από έναν βαθμό η Πάφος έφτασε τους 20 και ο Εθνικός τους έξι. 

Έλεγχος ρυθμού… 
Καλός ρυθμός στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Σταδιακά η Πάφος έλεγξε το χώρο του κέντρου φέρνοντας το ματς στα μέτρα της. Μάλιστα, στο 14’ κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με κεφαλιά του Μπρουλς που απόκρουσε σταθερά ο Μπογκαντίνοφ. Με την σειρά του ο Εθνικός Άχνας απάντησε στις ευκαιρίες στο 20’ με τον Κιπιάνι να κάνει ωραία κίνηση και να φεύγει στην πλάτη της άμυνας όμως τον πρόλαβε πριν κάνει το τέλειωμα ο Κόπριβετς με γρήγορη έξοδο. 

Μεγάλη ευκαιρία με Μπρουλς στο 26’
Μολονότι οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στο 26’  με πρωταγωνιστή τον Μπρουλς οι γηπεδούχοι απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για ν’ ανοίξουν το σκορ.  Ο Μπρουλς με εξαιρετική ενέργεια   απέφυγε τον Πιτσέλι και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μπογκαντίνοφ με υπερένταση να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ (στην συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο). 

Πίεση και απανωτές ευκαιρίες…
Η Πάφος έψαχνε το γκολ πριν την ανάπαυλα και στο διάστημα της πίεσης που άσκησε στην περιοχή του Εθνικού κατέγραψε άλλες δύο καλές ευκαιρίες.  Αρχικά στο 33’ σε κεφαλιά του Καμαρά και ακολούθως με τον Ντομίγκες  μετά από μελέ όμως ο Σικάρσκι σαν… από μηχανής Θεός έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή. 

Άλλη μια ευκαιρία με Ντεούλ και… ημίχρονο 0-0 
Είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων η Πάφος σε σχέση με τον Εθνικό που αρκέστηκε σε αμυντικογενή τακτική.  Στο 45’ κατέγραψε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ντεούλ να μην μπορεί να  εκμεταλλευτεί την λάθος έξοδο  του  Μπογκαντίνοφ στο φάουλ-γεμισμα του Μπρουλς.  Έτσι, το 0-0 ήταν το σκορ που χώρισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος. 

Τίποτα αξιόλογο και… μέτριο παιχνίδι
Αν είχε κάποιες επιθετικές εκλάμψεις να χαρίσει το πρώτο μέρος, τότε δεύτερο δεν είχε τίποτα. Μέτριο παιχνίδι με την ανάλωση της μπάλας στο χώρο του κέντρου χωρίς ουσία. Η Πάφος έχοντας περισσότερη ποιότητα έψαχνε τους διαδρόμους, ενώ ο Εθνικός παρότι τα πήγαινε περίφημα αμυντικά είχε αρκετά θέματα επιθετικά. Ό,τι καλύτερο ήταν δυο σουτ των Φυλακτού και Ρόκουλιτς.  Όλα αυτά με την συμπλήρωση 75 λεπτών αγώνα.  

Όλη η Πάφος μπροστά, όλος ο Εθνικός πίσω
Με το σκορ να είναι ρευστό στα τελευταία λεπτά η Πάφος τα έδωσε όλα στην επίθεση για να πετύχει το λυτρωτικό γκολ. Από την άλλη ο Εθνικός με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν για να φύγει με κέρδος.  

Στο διάστημα της πίεσης που άσκησαν οι γηπεδούχοι στο 87’ απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Καμαρά. Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης όμως Μπογκαντίνοφ κατέβασε τα ρολά αποκρούοντας τη μπάλα.  

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε με συνεπακόλουθο το άγονο 0-0 να φέρει κέρδος από ένα βαθμό σε κάθε ομάδα. Π

ΠΑΦΟΣ FC: Κόπριβετς,Ντομίγκεζ, Χόριτς, Μπρουλς, Ντεούλ, Γκάμποβς (46' Κομπανί), Φυλακτού (77' Σταύρου), Καμαρά,Τζανζα, Μοστέφα, Κοβαλενκο (58' Ρόκουλιτς)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μποκατίνοφ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι (73' Γκαβρίλα), Χαραλάμπους (83' Ηλία), Ενέσκου, Κυπριανου (86' Μουλαζίμης), Τσικάρσκι, Φιλλίποφ, Αρέστη, Ντόμπνια...

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κομπανί (3η), Κοβαλένκο (3η) / Μπογκαντίνοφ, Κυπριανού

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Στέλιο Νικήτα.

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Εθνικός Άχνας-Ομόνοια / Αλκή-Πάφος Fc

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy