ΙΣΟΠΑΛΟ το ντεμπούτο του Πέτεφ (φώτος)

Η Ομόνοια ήταν καλύτερη από τον Εθνικό Άχνας όμως δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Δασάκι μένοντας στο ντεμπούτο του Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο, στο 2-2. Χαμένο πέναλτι από τον Ντάρμπισαϊαρ ο οποίος έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του στις αρχές του δευτέρου μέρους. Το 2-2 το οποίο διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος αφήνει ικανοποιημένη την ομάδα του Εθνικού Άχνας η οποία αμύνθηκε σωστά στο δεύτερο μέρος όταν οι φιλοξενούμενοι πίεσαν κερδίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό. 

Το www.kerkida.net ήταν στο Δασάκι… 

Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι πράσινοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο Δασάκι, χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε τελική προσπάθεια στα πρώτα 10 λεπτά. 

Φοβερός Πιντσέλι και 1-0! 

Στο 12ο λεπτό, ο Εντουάντο Πιντσέλι πέτυχε ένα φοβερό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο αρχηγός του Εθνικού "πυροβόλησε" από πάρα πολύ μακριά στέλλοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Φελτχούιζεν ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει Ουσιαστικά ο Εθνικός σκόραρε στην πρώτη του τελική προσπάθεια.

Τρία λεπτά αργότερα η Ομόνοια έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 με τον Τζαρζίνιο. Ο εξτρέμ των πρασίνων από πολύ μακριά έπιασε πολύ δυνατό σουτ όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ. Στην επαναφορά, ο Χριστοφή με σουτ λίγο έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Χριστοφή από πλάγια μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα έξω. 

Έπειτα από κόρνερ στο 17ο λεπτό, ο Εθνικός λίγο έλειψε να πετύχει και 2ο γκολ όμως έπειτα από κόντρα, ο Φελτχούιζεν έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή. Οι παίκτες του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν ωστόσο ο διαιτητής έδειξε ότι ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας πρόλαβε να διώξει. 

Τελικά η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ράφα Λόπες στο 30΄. Προηγήθηκε εξαιρετική κίνηση του Χριστοφή από δεξιά. Ο εξτρέμ των πρασίνων σέντραρε με τον Πορτογάλο με το κεφάλι να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα του Μπογκαντίνοφ. 

ΒΡΟΧΗ από ΓΚΟΛ! 

Απίστευτη εξέλιξη στο παιχνίδι στα επόμενα λεπτά! Η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Λόπες στο 30΄κάνοντας το 1-1. Προηγήθηκε εξαιρετική κίνηση του Χριστοφή από δεξιά ο οποίος σέντραρε δίνοντας έτοιμο γκολ στον Πορτογάλο ο οποίος με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Μπογκαντίνοφ. 

Στο 32΄ ο Ενέσκου εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά της Ομόνοιας ανενόχλητος εντός της περιοχής νίκησε τον Φελτχούιζεν για το 2-1 του Εθνικού. Οι του Εθνικού δεν πρόλαβαν παρόλα αυτά να χαρούν το προβάδισμα μιας και ο Χριστοφή στο 33΄ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2 για την Ομόνοια. 

Η Ομόνοια έφτασε κοντά στο να βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ όμως την κεφαλιά του Χριστοφή απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η φάση στο 35ο λεπτό.

Ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά και έτσι με το 2-2 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη αξιόλογη τελική στο δεύτερο μέρος ήταν για τον Εθνικό. Συγκεκριμένα, στο 49ο λεπτό ο Κυπριανού μέσα στην περιοχή του Φελτχούιζεν έπιασε σουτ όμως δεν απείλησε. 

Χαμένο πέναλτι η Ομόνοια!

Στο 56ο λεπτό η Ομόνοια έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-2 αφού ο Ντάρμπισαϊαρ αστόχησε με εκτέλεση πέναλτι. Ο Λόπες ήταν αυτός που δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Αρέστη εντός της περιοχής με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άγγλος ανέλαβε την εκτέλεση όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Φτάνοντας στο 64΄ ο Μπογκαντίνοφ είπε όχι στον Λόπες με εκπληκτική απόκρουση. Ο Πορτογάλος επιθετικός από την σέντρα του Μαργκάσα από αριστερά, με δυνατό σουτ έφτασε κοντά στο 3-2.  

Τίποτα ιδιαίτερο μέχρι το 77ο λεπτό. Η Ομόνοια είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Ο Εθνικός στεκόταν καλά στην άμυνα του. Στο 78΄ είχαμε την πρώτη τελική μετά από αρκετή ώρα όμως το σουτ του Μαργκάσα από το ύψος της περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Μπογκαντίνοφ.

Στο 89ο λεπτό μετά από σέντρα του Μαργκάσα, ο Άλεξ Σοάρες βρέθηκε στη περιοχή όμως η κεφαλιά του ήτα άστοχη.  

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον Εθνικό να κερδίζει έναν πολύτιμο βαθμό. 

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι (60΄Φιλίποφ) Χάτζιαρος (46΄Στόιτσιεφ) Χαραλάμπους (71΄Ιλουρίτζε) Ενέσκου, Κυπριανού, Σικάρσκι, Μουλαζίμης, Αρέστη, Ντόβμπνια

Ομόνοια: Φελτχούιζεν, Γουίλιαμ, Άλεξ, Τζαϊλσον (83΄Παναγιώτου)Τζαρζίνιο (73΄Αζίζ) Λόπες, Μαδούρο, Ντάρμπισαϊρ (83΄Μπεντέκε) Μαργκάσα, Κατελάρης, Χριστοφή 

Κίτρινες: Χάτζιαρος, Ενέσκου/Μαδούρο, Ντάρμπισαϊαρ

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Α΄Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου
Β΄Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής
4ος: Τιμόθεος Χριστοφή
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy