ΑΠΟΕΛ με ανατροπή και γκολ στο 89! (φώτος)

Το πρώτο ημίχρονο δεν έδωσε θέαμα όμως το δεύτερο ήταν εξαιρετικό και το τέλος του ματς στο ΓΣΠ βρήκε το ΑΠΟΕΛ να κερδίζει τη Νέα Σαλαμίνα με 2-1, με ανατροπή και γκολ στο 89ο λεπτό! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με Μπριγκίδο, ο Νταμάχου με αυτογκόλ ισοφάρισε και ο Ζαχίντ λίγο πριν το τέλος έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Κακό το ΑΠΟΕΛ για 60 λεπτά, όμως αντέδρασε και πήρε την ουσία. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Κακό το πρώτο ημίχρονο

Χωρίς θέαμα το πρώτο μέρος που πέρασε χωρίς κλασική ευκαιρία, με το ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή και τη Νέα Σαλαμίνα να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η πιο αξιόλογη φάση στο ξεκίνημα ήταν ένα σουτ του Πόλιανετς στο 10' από δύσκολη θέση που πήγε έξω ενώ στο 14' ο Αλωνεύτης έκανε ωραία προσπάθεια όμως το πλασέ του πήγε πάνω στον Βεσελόφσκι. Απ' εκεί και πέρα χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 25' για την επόμενη τελική (άστοχη προβολή Μερκή) ενώ στο 40' ο Πόλιανετς από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα όμως έγκαιρα σηκώθηκε σωστά το σημαιάκι για οφσάιντ.

Γκολ, αντίδραση και ανατροπή

Με την επανέναρξη ο Δώνης έβαλε τον Σαλάι στην θέση του Μπερτόλιο για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του όμως ένα σουτ του Ούγγρου στο 46' που πήγε έξω, ήταν το μοναδικό που έκανε το ΑΠΟΕΛ στα πρώτα λεπτά. Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και η πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία της Σαλαμίνας έκαναν τους γαλαζοκίτρινους εντελώς ακίνδυνους. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 59' όταν ο Κορέια σε μια αντεπίθεση, γέμισε από αριστερά και ο Μπριγκίδο με κεφαλιά έκανε το 0-1, στην πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς!

Οι γηπεδούχοι άμεσα πήγαν να απαντήσουν όμως ο Βεσελόφσκι ήταν έτοιμος στο πολύ καλό σουτ του Ορ στο 61' και στην κεφαλιά του Ποτέ στο 62' ενώ στο 63' το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καρώ. Στο 65' ήρθε άλλη μια καλή, διπλή στιγμή με τον Ζαχίντ που όμως δεν έφερε αποτέλεσμα και σ΄εκείνο το σημείο ο Δώνης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Ντε Καμάργκο να περνά στη θέση του Βούρου. Το ανέβασμα τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 70' όταν ο Ζαχίντ από δεξιά μέσα στην περιοχή έστρωσε στον αμαρκάριστο Ποτέ, με τον Νταμάχου να προσπαθεί να σώσει το σίγουρο γκολ αλλά να στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα, για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση το ΑΠΟΕΛ είχε συνέχεια τη μπάλα στα πόδια και έψαχνε το γκολ όμως δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικό. Στο 76' ένα φάουλ του Εμπεσίλιο πήγε έξω και στην συνέχεια δεν υπήρχαν ευκαιρίες. Όμως η επιμονή των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα στο 89' όταν ο Εμπεσίλιο έδωσε στον Ζαχίντ, αυτός "πάτησε" περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Βεσελόφσκι. Η Σαλαμίνα διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Εμπεσίλιο στον Νταμάχου, στο ξεκίνημα της φάσης.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Βούρος (65' Ντε Καμάργκο), Μερκής, Μοράις, Εμπεσίλιο, Μπερτόλιο (46' Σαλάι), Ορ, Ζαχίντ, Αντωνίου (73' Λάγο), Αλωνεύτης, Ποτέ

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Καρώ, Κούσουλος, Κορέια, Νταμάχου, Λεμέσιος (81' Γκράσι), Ρέινολντς, Μπριγκίδο (90' Θ. Νικολάου), Σιάθας (74' Μακρίεφ), Πόλιανετς

Κίτρινες: Μπερτόλιο 22' / Ρέινολντς 69', Νταμάχου 90'

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

-Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γκαγιάς Ζαχίντ.

-Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ρούμπεν Μπριγκίδο.

-Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Ανδρέα Μιχαηλίδη, τέταρτο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Μιχαήλ Ιωάννου.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy