Σοβαρός, αποτελεσματικός και με... πεντάρα! (Φώτος)

Ένας Απόλλωνας σοβαρός και αποτελεσματικός, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα για να επικρατήσει του Ολυμπιακού, σε παιχνίδι για την 16 η αγωνιστική. Η Λεμεσιανή ομάδα πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο και δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας στην επιβλητική νίκη με 5-0. Με δέκα παίκτες έπαιξε από το 28' λόγω αποβολής του Κάστρο.

ΓΚΟΛ στο 2' με Γιούστε!

Δύο λεπτά ήταν αρκετά για τον Απόλλωνα! Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2’ έφτασαν στο γκολ. Μετά από κερδισμένο φάουλ στον χώρο του κέντρου το οποίο εκτέλεσε ο Πέδρο, ο Ζελάγια κατέβασε με το κεφάλι και έστρωσε στον Γιούστε ο οποίος με αριστερό βολές στην κίνηση νίκησε τον Κωνσταντίνου για το 1-0.

Διπλή ευκαιρία για... δεύτερο

Παρά το γρήγορο γκολ, ο Απόλλωνας δεν… έριξε ρυθμούς και συνέχισε στο ίδιο τέμπο, πιέζοντας και για δεύτερο γκολ. Κάτι στο οποίο πλησίασαν στο 10’ όταν Παπουλής και Μαρτίνες δοκίμασαν να σκοράρουν όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Κωνσταντίνου έδιωξε σωτήρια. Επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι και το 20λεπτο είχαν μερικές καλές προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ.

Κατοχή και υπομονή

Ο  Απόλλωνας συνέχισε να έχει την μπάλα, με την κατοχή να πλησιάζει στο 75% στο 25λεπτο του αγώνα. Με υπομονή οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έψαχναν τους διαδρόμους για να φτάσουν στο γκολ, με επόμενο καλό σουτ να είναι αυτό του Σαρδινέρο στο 26' το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Κωνσταντίνου.

ΚΟΚΚΙΝΗ ο Κάστρο και 2-0 ο Παπουλής!

Στο 28΄ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι και ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Παπουλής προσπάθησε από κοντά να σκοράρει, ωστόσο ο Κάστρο έκοψε με το χέρι πάνω στην γραμμή. Μαζί με το πέναλτι, ο ποδοσφαιριστής των "μαυροπρασίνων" αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπουλής στο 30΄ και ήταν εύστοχος για το 2-0!

Τρίτο γκολ με Ζελάγια!

Οι "γαλάζιοι" συνέχισαν σε αμείωτους ρυθμούς και στο 35' είχαν μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ του Παπουλή έδιωξε με τα πόδια ο Κωνσταντίνου σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του όμως, ο Πέδρο... σημάδεψε τον Ζελάγια ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 3-0 στο 36'! Στην εξέλιξη της φάσης ο Παπουλής τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πίττα να παίρνει την θέση του. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση για το πρώτο ημίχρονο.

"Καρέ" με Ζελάγια!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε στην δεύτερη του αλλαγή με τον Μπεντόγια να παίρνει την θέση του Σακέτι και μετά από δύο λεπτά αγώνα, ο Μπεντόγια κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντωνίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζελάγια που ήταν εύστοχος για το 4-0 στο 48'!

Ίδιο τέμπο και πέμπτο γκολ!

Το τέμπο συνέχισε να είναι το ίδιο για την Λεμεσιανή ομάδα που μέσα σε δύο λεπτά είχε δοκάρι και γκολ! Στο 51΄ το μακρινό σουτ του Άλαν χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω ενώ στο 53' ο Ζοάο Πέδρο έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στο σώμα του Κωνσταντίνου καταλήγοντας στα δίκτυα για το 5-0!

Μειώθηκε ο ρυθμός - Δοκάρι ο Πίττας

Μετά το πέμπτο γκολ και τις αλλαγές, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να μειώνεται. Μέχρι και το 70' δεν υπήρχε άλλη αξιόλογη φάση, με τον Απόλλωνα να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Επόμενη απειλή για τους "γαλάζιους", ήταν στο 76' όταν ο Πίττας είχε σουτ στο δοκάρι και ο Χατζηβασίλης με νέο σουτ να σημαδεύει αντίπαλο αμυντικό.

Τέλος και πεντάρα

Στα τελευταία λεπτά τίποτα δεν άλλαξε, με τον Απόλλωνα να φτάνει στην άνετη επικράτηση με το επιβλητικό 5-0.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Ζάντερ, Γιούστε, Πιτσιάν, Σακέτι (46'Μπεντόγια), Άλαν, Μαρτίνες, Σαρδινένο, Παπουλής (40'Πίττας), Ζελάγια (55'Χατζηβασίλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Αντωνίου, Πουγιούκκας, Αυλωνίτης, Σεραφείμ (46' Α.Ανδρέου), Μενελάου (61'Π. Ανδρέου), Μιγκελίτο, Κάστρο, Παντελή, Πεχλιβάνης (53'Λεμονάρης), Καπαρτής.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίττας, Άλεφ (3η) - Καπαρτής.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Κάστρο.

**Διαιτητής ο Χρίστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Αριστείδη Χρήστου και Στέλιο Νικήτα.

**Τρεις κίτρινες συμπλήρωσε ο Άλεφ και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Ερμή.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy