Έ(χ)άσε πέναλτι και... δύο βαθμούς στο ΜΑΚ (φώτος)

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της δεύτερης δόσης των αγώνων της 16ης στροφής του πρωταθλήματος η Δόξα και ΑΕΛ έμειναν στο άγονο 0-0 στο ''Μακάρειο'' Στάδιο. Χαμένο πέναλτι στο 77’ για τους γαλαζοκίτρινους με τον Σίλβα να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.  

Mε τη δεύτερη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα (πρώτη εντός) η ομάδα της Κατωκοπιάς ανέβηκε στους 23 βαθμούς. Στους 28 έφτασε η ομάδα της Λεμεσού που κατέγραψε την τέταρτη της φετινή ισοπαλία.  

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης... 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου.  Έχοντας ελαφρώς καλύτερη κυκλοφορία η ΑΕΛ προσπάθησε οργανωμένα να πατήσει αντίπαλη περιοχή ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ.  Παρόλα αυτά το πρώτο 15λεπτο πέρασε δίχως κάτι το αξιόλογο. 

Καλύτερο ματς και… απανωτές ευκαιρίες
Σταδιακά οι δύο ομάδες βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα και έτσι κατέγραψαν τις πρώτες τους καλές ευκαιρίες. Αρχικά η ΑΕΛ στο 16’ με σουτ του Σάσι που πέρασε έξω και ακολούθως η Δόξα στο 17’ και 19’.  Στην πρώτη φάση ο Ασαμόα από πλάγια έκανε το γύρισμα όμως ο Σαντίκ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, ενώ στη δεύτερη ο Ζατλ βρήκε τον Σάντικ όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. 

Η συνέχεια πάλι επιφύλαξε παιχνίδι κέντρου με καλύτερη φάση να είναι απλά ένα μακρινό σουτ του Ασαμόα στο 32'.  Λίγο πριν το ημίχρονο η Δόξα πίεσε έχοντας 2-3 σουτ ωστόσο το 0-0 χώρισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. 

Ανέβασε στροφές και πίεση από την ΑΕΛ
Η Δόξα αν και ξεκίνησε κάπως καλύτερα, η ΑΕΛ στην συνέχεια ανέβηκε και ήταν η ομάδα που κατέγραψε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά από ασταθή απόκρουσε του Γκρεμσλ στο 56’ ο Σάσι βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το δυνατό, όμως η μπάλα κτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο του Μπα και έφυγε μακριά (στη φάση ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε αλλά όχι σοβαρά). 

Στο 61΄οι γαλαζοκίτρινοι κατέγραψαν δεύτερη ευκαιρία με τον Φιντέλις από ευνοϊκή θέση να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.  Αυτές οι ευκαιρίες αποτέλεσαν και την αφετηρία ώστε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. 

Τεράστια ευκαιρία με Φιντέλις στο 68’
Στο 68’ ο Φιντέλις απώλεσε την ευκαιρία του αγώνα αφού με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα  Γκρεμσλ από κοντά έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε έξω. Έτσι, η ώρα περνούσε με το ενδιαφέρον να είναι στο απόγειό του αφού όλα έδειχναν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Χέρι στοπ 77’ και… χαμένο πέναλτι από Σίλβα

Στο 77’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι όταν μετά από σέντρα του Αιρόσα η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Πουτζουρή.  Ο Λούκας Σωτηρίου έδειξε την άσπρη βούλα παρότι οι ποδοσφαιριστές της Δόξας διαμαρτυρήθηκαν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής (πατούσε γραμμή).  Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Σίλβα όμως έστειλε την μπάλα  προς δυσαρέστηση όλων στον πάγκο της ομάδας ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Δραματικό φινάλε...
Πάνω – κάτω η μπάλα στα τελευταία λεπτά. Η ΑΕΛ τα έδωσε όλα στην επίθεση για το λυτρωτικό γκολ. Στο 89’ μάλιστα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν από σουτ του Σάσι ο Αρουαμπαρένα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκρεμσλ. Στις καθυστερήσεις η Δόξα ήταν αρκετά επικίνδυνη στις κόντρα αντεπιθέσεις ωστόσο μέχρι το τελικό σφύριγμα παρέμεινε το άγονο 0-0. Ένα αποτέλεσμα που φέρει ως κέρδος από ένα βαθμό για κάθε ομάδα. Σαφώς δυσαρεστημένοι οι φιλοξενούμενοι που άφησαν πίσω βαθμολογικό έδαφος στην πρωτεύουσα. 

ΔΟΞΑ: Γκρεμσλ, Σισοκό (70' Ενιφούλ), Ρεδόντο, Παπαφώτης (64' Λουίς Κάρλος), Πίκολι (25' Μπα), Γουίλσον, Λεάντρο Πίντο, Ασαμόα, Ζατλ, Σαντίκ, Πουτζιουρής

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεξέιρα, Σίλβα (85' Μέσκα), Μιτρέα, Φιντέλις, Αιρόσα, Αρουαμπαρένα, Σάσι, Σοάρες, Αλνταΐρ (75' Αβραάμ), Γουήλερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίκολι (3η), Κένιντι, Μπα, Σαντίκ / - 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λουκάς Σωτηρίου, με βοηθούς του Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Μάριο Καλογήρου.   

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Πίκολι λόγω τραυματισμού. Να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής πριν την αντιμετωπίσει πρόβλημα δέχθηκε κίτρινη κάρτα (3η) και χάνει τον επόμενο αγώνα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα.   

**Στον αγώνα του πρώτου γύρου η ΑΕΛ κέρδισε δύσκολα 1-0 με γκολ του Αλνταΐρ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17η): ΑΕΛ-ΑΕΚ / Νέα Σαλαμίνα 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy