Αθάνατη ανατροπή και… φόρτσα για παραμονή (φώτος)

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής η Αλκή επικράτησε στο Danoi Aμμόχωστος-Επιστοφή με ανατροπή 2-1 της Πάφος Fc. Με την πέμπτη φετινή της επιτυχία έφτασε τους 18 βαθμούς.  

Σε ό,το αφορά τη διακύμανση του σκορ ο φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 23’ με το Σικόρσκι, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 39’ με τον Φαμπρίτσιο. Ο επιθετικός της Αθάνατης που έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα στο 72’ έκανε την ολική ανατροπή. 

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά... 
Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου κύλησαν τα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης. Παρόλο που δεν δημιουργήθηκαν φάσεις οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο ενεργητικοί επιθετικά. Το θετικό στοιχείο ήταν πως αμφότερες είχαν καλή κυκλοφορία και οι όποιες επιθετικές προσπάθειες ήταν με οργανωμένες προσπάθειες. Όλα αυτά με συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα. 

Λάθος γύρισμα του Ιούτα και… 0-1 η Πάφος με Σικόρσκι 
Μετά από λάθος γύρισμα του Ιτούα (δεν βρήκε καλά την μπάλα) προς τον Πάρντο, ο Σικόρσκι έκλεψε την μπάλα και με λόμπα έκανε το 0-1 στο 23’.  Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ. 

Το γκολ επέδρασε θετικά στην ψυχολογία της Πάφου και οργανωμένα επιδίωξε να πετύχει ακόμη ένα γκολ πριν το ημίχρονο. Μάλιστα, στο 36’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Πάρντο να αποκρούει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνιά φάουλ του Μπρούλς. 

1-1 στο 39’ από στημένο και προβολή του Φαμπρίτσιο 
Σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο η Αλκή πέτυχε την ισοφάριση σε 1-1. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φραγκέσκου ο Φαμπρίτσιο με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.  Αυτό είναι το 10ο γκολ του επιθετικού της Αθάνατης στο πρωτάθλημα. Έτσι δημιουργήθηκαν ξανά νέα δεδομένα στο παιχνίδι. 

Με σαφώς καλύτερη ψυχολογία οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και πίεσαν μέχρι το ημίχρονο για την ανατροπή. 

Καλός ρυθμός αλλά χωρίς φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο... 
Πολύ καλό παιχνίδι, με ρυθμό αλλά... μέχρι εκεί. Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση ωστόσο μάταια δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους για να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικές. 

Δοκάρι με Ντουβεντρού στο 68’ 
Στο 68’ η Αλκή έχασε τρομερή ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Ντουβετρού με σέντρα-σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κόπριβετς και στην επαναφορά ο Αντρέου εξ επαφής δεν μπόρεσε νικήσει τον τερματοφύλακα της Πάφου που έδιωξε εντυπωσιακά. 

Ανατροπή στο 72’ με σκόρερ πάλι τον Φαμπρίτσιο!
Στο 72’ η Αλκή μετουσίωσε το αγωνιστικό της ανέβασμα σε γκολ-ανατροπή.  Μετά από μπαλιά του Ντουβεντρού από δεξιά ο Φραμπρίτσιο με έξυπνο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 2-1. 

Διαχείριση από την μια, προσπάθεια αντίδρασης από την άλλη....
Η συνέχεια βρήκε την Αλκή να διαχειρίζεται απόλυτα το υπέρ της προβάδισμα και εκμεταλευόμενη τους κενούς χώρους να προσπαθεί να πετύχει τρίτλο γκολ για να καθαρίσει το ματς. Στην αντίπερα οι φιλοξενούμενοι μη έχοντας άλλη επιλογή ανέβασαν αρκετούς παίχτες στην επίθεση για την ισοφάριση.

Καλύτερές τους στιγμές καταγράφηκαν στο 85' με τον Σικόρσκι να κάνει το σουτ και τον Πάρντο να αποκρούει σωτήρια και στο 91' μετά από μελέ στην περιοχή πάλι ο Σικόρσκι να μην μπορεί να στείλει την μπαλα στα δίκτυα.   

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε και το τελικό σφύριγμα βρήκε την Αλκή να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη που την φέρνει στα ψηλα της βαθμολογίας μακριά από την ζώνη που οδηγεί σε περιπέτειες. 

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού, Νγκομό, Γουίλι, Χαρή, Αντρέου, Ιτούα, Φαμπρίτσιο (89' Bασίλεφ), Μπιλάλ (86' Χαραλάμπους), Ντιακιτέ

ΠΑΦΟΣ FC: Κόπριβετς, Ντομίνγκες, Χορίτς, Σικόρσκι, Μπρούλς, Ντεούλ, Γκάμποβς, Φυλακτού, Καμαρά, Τζάντζα,  Μοστέφα  (85' Ρόκουλιτς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νγκομό (6η) / Χόριτς, Ντομίνγκες (6η)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Κυριάκο Κυριάκου. 

**Έξι κίτρινες συμπλήρωσε ο Νγκομό και χάνει τον επόμενο αγώνα της Αλκής με τον Άρη. 

**Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ντομίνγκες για χάνει το επόμενο παιχνίδι της Πάφου κόντρα στην Ομόνοια. 

**Τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός της Αλκής Φαμπρίτσιο. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17η): Ομόνοια-Πάφος Fc / Άρης-Αλκή  

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy