ΑΠΟΕΛ... εντυπωσιακά αποτελεσματικό, της έσπασε το αήττητο! (φώτος)

Ένα εντυπωσιακά αποτελεσματικό ΑΠΟΕΛ έφτιαξε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες στο "Παπαδόπουλος", έκανε γκολ τις τρεις και με το 0-3 έσπασε το αήττητο της Ανόρθωσης! Ο Ποτέ στα 14 δευτερόλεπτα άνοιξε το σκορ, ο Εμπεσίλιο στο 57' έβαλε το δεύτερο και ο Ντε Καμάργκο στο 85' το τρίτο. Στο 78' ο Πέρεζ είχε αποκρούσει πέναλτι του Βίκτορ. Το www.kerkida.net ήταν στο "Αντώνης Παπαδόπουλος"...

Ένα γκολ και μια ευκαιρία

Απίστευτο το ξεκίνημα στο ντέρμπι, με τον Ποτέ στα 14 δευτερόλεπτα να ανοίγει το σκορ! Ο Λάγο γέμισε κάθετα από την άμυνα, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ συνδυάστηκαν ωραία με ταχύτητα και ο Αφρικανός στο τετ-α-τετ με τον Αρούς πλάσαρε για το 0-1.

Στην συνέχεια το παιχνίδι πήγε στην δύναμη, με πολλά μαρκαρίσματα που δεν επέτρεψαν να έχουμε καλό ρυθμό. Η Ανόρθωση ήταν πιο επιθετική και πλησίαζε αρκετά εύκολα την περιοχή του Πέρεζ όμως τα πρώτα 20 λεπτά δεν έφεραν άλλη ευκαιρία. Μετά το 20λεπτο, οι γαλαζοκίτρινοι ισοζύγισαν για λίγο το ματς και κράτησαν μπάλα, προσπαθώντας με υπομονή να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς να είναι απειλητικοί.

Στο 35' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Κυρίας όταν ο Αράζ βρέθηκε σε καλή θέση μετά από κάθετη στην περιοχή, όμως δεν έκανε καλό σουτ. Στο προηγούμενο λεπτό ο Καλό ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Εμπεσίλιο (δεν φαίνεται απ' τα ριπλέι να υπάρχει παράβαση). Στο 42' ήρθε άλλη μια τελική για την ομάδα του Λέβι, με τον Γκάντσεφ να σουτάρει από μακριά και τον Πέρεζ να είναι έτοιμος. Γενικά η Ανόρθωση ήταν πιο επιθετική στα τελευταία λεπτά όμως στην μοναδική κλασική που έφτιαξε, δεν είχε την ουσία, σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ.

Ουσιαστικό ΑΠΟΕΛ και χαμένο πέναλτι

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και με την επανέναρξη, με την Ανόρθωση να έχει κατοχή, να "πατά" περιοχή αλλά να μην απειλεί. Αντίθετα, ήταν οι φιλοξενούμενοι που στο 55' άγγιξαν ακόμα ένα γκολ: Ο Αλωνεύτης εξ επαφής πλάσαρε και ο Αρτυματάς με φοβερό τάκλιν έσωσε. Όμως ο νεαρός σέντερ-μπακ που γλύτωσε την ομάδα του, έκανε λάθος προβολή δυο λεπτά αργότερα και ενώ ο Αρούς ήταν έτοιμος να μπλοκάρει. Έτσι η μπάλα πήγε στον Εμπεσίλιο που από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει με κεφαλιά! Μάλιστα το ΑΠΟΕΛ σκόραρε ξανά με τον Ποτέ στο 61' όμως λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ η φάση.

Μετά το 0-2, ο Ρόνι Λέβι έβαλε στο ματς τους Καμαρά και Άλβες ώστε να διεκδικήσει έστω τον βαθμό. Η αντίδραση της Ανόρθωσης ήταν αναιμική όμως, αφού το ΑΠΟΕΛ αμυνόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όλα αυτά μέχρι το 77' όταν ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι για κράτημα του Καρλάο στον Καμαρά. Στην εκτέλεση, όμως, ο Πέρεζ νίκησε τον Βίκτορ και η Κυρία έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς.

Κάπου εκεί το ντέρμπι κρίθηκε και απλώς στο 85' οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν άλλο ένα γκολ, όταν ο Ζαχίντ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντε Καμάργκο που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, ανενόχλητος με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-3!

Ανόρθωση: Αρούς, Σιβού, Ντουγκλάο, Αρτυματάς, Πράνιτς, Γκάντσεφ (84' Πηλέας), Βίκτορ, Ράγιος, Αράζ, Καλό (61' Καμαρά), Σισέ (72' Άλβες)

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Βούρος, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο (87' Φαρίας), Ζαχίντ, Σαλάι (46' Αλωνεύτης), Ποτέ (84' Ντε Καμάργκο)

Κίτρινες: Γκάντσεφ 37', Βίκτορ 71' / Σόουζα 11', Μοράις 54', Λάγο 92'

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Έκτο γκολ για τον Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

- Τρίτη κίτρινη για τον Βίκτορ που δεν παίζει με την Δόξα.

- Στα τρία γκολ ο Λορένζο Εμπεσίλιο.

- Έβδομο γκολ για τον Μίκαελ Ποτέ.

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου - Κυριάκο Κυριάκου (Λ/κα), τέταρτο τον Νεόφυτο Νεοφύτου και παρατηρητή τον Μιχάλη Παπαβαρνάβα.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy