ΜΗΔΕΝ στο Δασάκι (φώτος)

Σ΄ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες (οι περισσότερες στο πρώτο μέρος), Εθνικός και Ερμής έμειναν στο 0-0 στο Δασάκι παίρνοντας από έναν βαθμό. Το ισόπαλο 0-0 αφήνει ικανοποιημένο περισσότερο τον Ερμή ο οποίος στο ντεμπούτο του Καϊάφα έφτασε τους 15. Από την άλλη ο Εθνικός, παραμένοντας στην τελευταία θέση έχει οκτώ. 

Α' ΜΕΡΟΣ

Ο Ερμής μπήκε πιο δυνατά από τον Εθνικό στα πρώτα λεπτά. Οι φτεροπόδαροι με την συμπλήρωση δύο λεπτών απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη όμως ο Μπογκαντίνοφ έδιωξε σε κόρνερ. Το πρώτο δεκάλεπτο συμπληρώθηκε με την ομάδα του Ερμή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας με περισσότερη ευκολία στα καρέ του Μπογκαντίνοφ. Στα επόμενα λεπτά ο Εθνικός προσπάθησε να ισορροπήσει κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του τερματοφύλακα του. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο συμπληρώθηκε το 20 το Δασάκι. 

Ένα δυνατό σουτ του Τσίνα στο 26ο λεπτό δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα του Εθνικού. Στο 33ο λεπτό ο Εθνικός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Ο Ιλουρίτζε ήταν αυτός που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ερμή, μπήκε από πλάγια στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Αραμπατζής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. 

Στο 33ο λεπτό ο Εθνικός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Ο Ιλουρίτζε ήταν αυτός που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ερμή, μπήκε από πλάγια στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Αραμπατζής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μαρτίνιουκ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής είδε τον Μπογκαντίνοφ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού. 

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Κυπριανού από πλάγια θέση εκτός της περιοχής έπιασε δυνατό συρτό σουτ όμως η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Αραμπατζή. 

Β΄ΜΕΡΟΣ

Τίποτα ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους. Ένα απευθείας φάουλ του Πατσέκο στο 52ο λεπτό δεν απείλησε τον Μπογκαντίνοφ ο οποίος μπλόκαρε.

Δεν σημειώθηκε κάποια νέα αξιόλογη φάση μέχρι το 63ο λεπτό του αγώνα. Οι δύο προπονητές μέχρι εκείνο το σημείο προέβησαν και στις πρώτες τους διορθωτικές κινήσεις. Στο 64ο λεπτό ο Εμεγκάρα μπήκε από πλάγια μέσα στην περιοχή, έκανε ωραίο παράλληλο γύρισμα όμως δεν ήταν κανείς εκεί για να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. 

Φτάνοντας στο 75ο λεπτό ο Εθνικός έφτιαξε την πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος. Ο Χαραλάμπους έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, σέντραρε στην περιοχή εκεί όπου ο Ιλουρίτζε σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Η πρώτη τελική του Ερμή στο δεύτερο μέρος ήρθε τέσσερα λεπτά πριν το 90΄. Ο Τσίνα σέντραρε από αριστερά, ο Λίλλης με κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αφού πρώτα ο Μπογκαντίνοφ της άλλαξε ελαφρώς πορεία. 

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Κιπιάνι, Ιλουρίτζε, Μούσιτς (60΄Παπαγεωργίου) Χαραλάμπους, Ενέσκου (56΄Κονέ) Κυπριανού, Σικάρσκι, Φιλίποφ, Ιωάννου, Ντόβνια (72΄Χάτζιαρος)

Ερμής: Αραμπατζής, Ιμερέκοφ, Ταραλίδης (86΄Λύτρας) Μαρτίνιουκ, Πατσέκο (79΄Λίλλης) Εμεγκάρα, Τσούμου, Τσίνα, Νταμτσέφσκι, Ψάλτης, Θεοδώρου (60΄Ράντου)

Κίτρινες: Σικάρσκι/Ιμερέκοφ, Νταμτσέφσκι, Πατσέκο, Τσούμου

**Ο Σικάρσκι με την κάρτα που πήρε συμπλήρωσε τρεις και χάνει τον επόμενο αγώνα. Το ίδιο και οι Νταμτσέφσκι και Πατσέκο του Ερμή.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy