Απίστευτο παιχνίδι και διπλό για την Ομόνοια! (φώτος)

Απίστευτο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ομόνοια στο Μακάρειο, με τους πράσινους να παίρνουν το τρίποντο με 2-3, με γκολ του Ντέρμπισαϊαρ στην τελευταία φάση! Οι πράσινοι προηγήθηκαν 0-2, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και ο Άγγλος στο 95' έκρινε το ματς. Πολλές διαμαρτυρίες εκατέρωθεν για διαιτητικές αποφάσεις προς το τέλος του αγώνα. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Καλύτερη με δυο γρήγορα γκολ

Η Ομόνοια ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και πήρε μεγάλο προβάδισμα με δυο γρήγορα γκολ. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μεγάλη, διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Πέτεφ, μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από ωραίο συνδυασμό των φιλοξενούμενων, ο Παχίπης έκοψε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Ντέρμπισαϊαρ που περίμενε για να την σπρώξει στα δίκτυα ενώ στην εξέλιξη ο Δημητρίου από κοντά σούταρε έξω.

Η επόμενη φάση έφερε και το γκολ αφού η ομάδα του Πέτεφ ξεκίνησε καλύτερα και πήρε νωρίς την ουσία: Στο 11' ο Ντέρμπισαϊαρ γύρισε στον Λόπες, ο οποίος με σουτ μέσα στην περιοχή νίκησε τον Χίντι για το 0-1!Εκεί έγινε το πρώτο βήμα για το τρίποντο και στο 20' μπήκαν γερές βάσεις όταν ο Δημητρίου γέμισε και ο Τζαρσίνιο με κοντινή κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 0-2! Στο 26' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για ακόμα ένα γκολ, όταν ο Γουίλιαμ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαργκάσα, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα χειρότερα του ημίχρονα στο πρωτάθλημα. Έφτιαξε μόνο μια ευκαιρία ενώ ήταν αρκετά και τα αμυντικά λάθη απέναντι σε μια Ομόνοια σοβαρή και με αυτοπεποίθηση. Χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 44' με κεφαλιά-ψαράκι του Πουγιούκκα που πήγε στο δοκάρι έξω.

Ηρεμία και... χαμός!

Κακό το ξεκίνημα στο 2ο μέρος, χωρίς φάσεις. Η Ομόνοια είχε το ζητούμενο και πλέον δεν πίεζε για άλλο γκολ, παίζοντας προσεκτικά και με το μυαλό στο... ρολόι. Από την άλλη, οι μαυροπράσινοι προσπαθούσαν αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνοι και έτσι φτάσαμε στο 65' χωρίς μεγάλη φάση.

Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας πως η πρώτη ευκαιρία στην "επανάληψη" ήρθε στο 72' με συρτό σουτ του Πεχλιβάνη που ο Μιχαΐλοφ απέκρουσε σε κόρνερ. Η επόμενη φάση ήρθε στο 82' και έφερε το γκολ, που έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά... Ο Κάστρο γέμισε, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Καπαρτή που από κοντά μείωσε σε 1-2 και το τελευταίο δεκάλεπτο πήρε άλλη διάσταση. Πάντως ο σκόρερ ήταν λίγο μπροστά την στιγμή της πάσας. Απ' εκεί και πέρα έγινε... χαμός.

Στο 88' ο Ντέρμπισαϊαρ έφυγε μόνος απέναντι απ' τον Χίντι και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε τάκλιν στον Άγγλο εκτός περιοχής. Δεν τον βρήκε όμως ο διαιτητής έδωσε το φάουλ και κίτρινη στον Χίντι. Η Ομόνοια διαμαρτυρήθηκε έντονα πως ο τερματοφύλακας θα έπρεπε να αποβληθεί.

Στο 90' δημιουργήθηκε νέος χαμός και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-2! Σε μια επίθεση των μαυροπρασίνων, ο πρώτος βοηθός διαιτητής σήκωσε την σημαία για φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, ορισμένοι από τους αμυντικούς της Ομόνοιας σταμάτησαν για λίγο όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε το φάουλ... Ο Ολυμπιακός συνέχισε και με τον Πολίτσι ισοφάρισε!

Πάντως το 2-2 δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα αφού το απίστευτο παιχνίδι είχε και συνέχεια... Στο 95' ο Λόπες έκανε την σέντρα και ο Ντέρμπισαϊαρ με κεφαλιά χάρισε το δραματικό τρίποντο στην ομάδα του. Ο Άγγλος ήταν λίγο μπροστά την στιγμή της σέντρας.

Ολυμπιακός: Χίντι, Πουγιούκκας, Πεχλιβάνης, Μιγκελίτο, Τόρες, Κάστρο (87' Παντελή), Παχίπης, Σαμάρας (52' Καπαρτής), Χριστοφίδης, Αντωνίου (46' Τριμπό), Πολίτσι

Ομόνοια: Μιχαΐλοφ, Τζαΐλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Κατελάρης, Μαργκάσα, Σοάρες, Δημητρίου (87' Μαντούρο), Τζαρσίνιο (69' Μπρέβελντ), Λόπες, Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Χριστοφίδης 67', Χίντι 88' / Δημητρίου 60', Μιχαΐλοφ 78', Μαργκάσα 91'

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

-Στα 10 γκολ ο Ματ Ντέρμπισαϊαρ.

-Πρώτο γκολ για τον Πολίτσι με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

-Τρίτη κίτρινη για τον Χίντι που δεν παίζει με την Αλκή

-Στα 4 γκολ ο Βαλάντης Καπαρτής.

-Δεν παίζει με τον Ερμή ο Μάριος Δημητρίου που έφτασε τις 3 κίτρινες.

-Αναγκαστική η αντικατάσταση του Σαμάρα απ' τον Καπαρτή.

-Πρώτη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό για τον Γιοάν Τριμπό.

-Πρώτο γκολ για τον Τζαρσίνιο.

-Στα 5 γκολ ο Ράφαελ Λόπες.

-Διαιτητής ήταν ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου - Γιώργο Σάββα, τέταρτο τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Λ/κα) και παρατηρητή τον Μιχαήλ Ιωάννου.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy