Άνετη νίκη και… 11ο ματς αήττητη (Φώτος)

Στο κεκλεισμένων των θυρών Τσίρειο δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα η ΑΕΛ επικράτησε 3-0 του Εθνικού στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και ανέβασε το αήττητό της σερί στα 11 παιχνίδια.  Με την 7η φετινή του νίκη (πρώτη μετά από 4 σερί ισοπαλίες) το συγκρότημα του Μπρούνο Μπαλταζάρ ανέβηκε στους 33 βαθμούς.  Στον πυθμένα της κατάταξης παρέμεινε η ομάδα της Άχνας με 8. 

Στο 20’ ο Σοάρες άνοιξε το σκορ, ενώ στο 61’ ο Λαφράνς με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 74’ ο Σίλβα με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής. Δοκάρι είχε ο Αρουμπαρένα στις καθυστερήσεις. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα πέρα από τα πρώτα λεπτά που οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί, σ’ όλο το υπόλοιπο διάστημα η γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. 

Προσπάθεια της ΑΕΛ να επιβάλει το ρυθμό της…
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν του γηπεδούχους να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους.  Έχοντας καλύτερη κυκλοφορία σε σχέση με τους φιλοξενούμενους που προτίμησαν να αμύνονται και να βγαίνουν μπροστά με κόντρα αντεπιθέσεις στο 5’ δημιούργησαν την πρώτη τους καλή προϋπόθεση με ατομική ενέργεια του Σάσι.  Αφού πέρασε δύο ποδοσφαιριστές βγήκε σε θέση βολής όμως δεν κατάφερε να κάνει το ιδανικό τέλειωμα. Από κει και πέρα, η ομάδα της Άχνας απείλησε δύο λεπτά αργότερα με σουτ του Παπαγεωργίου.  

1-0 στο 20’ με Σοάρες
Στο 20’ μετά από έξοχη μπαλιά του Σίλβα, ο Αουραμπαρένα κατέβασε τη μπάλα στον Σάσι και αυτός έστρωσε στον Σοάρες που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.  Έτσι η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο παίρνοντας νωρίς κεφάλι στο σκορ. 

Απόλυτος έλεγχος μετά το γκολ
Με την επίτευξη του 1-0 η ΑΕΛ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι.  Μάλιστα στο 34’ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Αουραμπαρένα να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα με σουτ από το σημείο του πέναλτι.  Από τη άλλη ο Εθνικός φαινόταν να έχει αρκετά προβλήματα μεσοεπιθετικά και να μην μπορεί να επιτεθεί. 

Ίδιο το σκηνικό ήταν και στην συνέχεια με την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ να πηγαίνει εύκολα στα αποδυτήρια με το 1-0. 

Δυνατό μπάσιμο με απανωτές ευκαιρίες…
Σε μια προσπάθεια να πετύχει δεύτερο γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος.   Άσκησε πίεση στον Εθνικό και στο 52΄ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει όταν μετά από πάσα του Σάσι ο Μέσκα δεν μπόρεσε μόνος απέναντι στον Μπογκαντίνοφ να βρει στόχο.  Δύο λεπτά αργότερα κατέγραψε νέα ευκαιρία με κεφαλιά Τεϊξέιρα. 

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 56’ με σουτ του Ενέσκου. 

2-0 με Λαφράνς στο 61’
Η υπεροχή της ΑΕΛ μετουσιώθηκε στο 61΄ σε γκολ.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σοάρες ο Λαφράνς με κεφαλιά έγραψε το 2-0.  Κάπως έτσι οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού πήραν αέρα δύο τερμάτων αποβάλλοντας πλήρως το άγχος από τα πόδια τους. 

Καθάρισε με κεραυνό Σίλβα στο 73’ 
Και οι λίγες ελπίδες του Εθνικού για κάτι καλό εξανεμιστήκαν στο 73’.  Ο Σίλβα με ένα ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μπογκαντίνοφ γράφοντας όμορφα κα απλά το 3-0 για την ΑΕΛ.  Με αυτό το σκορ ήταν λογικό πως η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. 

Προσπάθεια για περισσότερα γκολ αλλά… 
Με τα πάντα να έχουν κριθεί το μόνο ενδιαφέρον ήταν το που θα καταλήξει το σκορ. Η ΑΕΛ προσπάθησε να πετύχει περισσότερα ωστόσο δεν κατάφερε παρότι είχε αρκετές ευκαιρίες με τους Μαύρου, Μέσκα και δοκάρι του Αρουαμπαρένα στις καθυστερήσεις. 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊξέιρα, Σίλβα, Φιντέλις (79' Ζντραβκοφσκι), Λαφράνς, Αρουαμπαρένα, Αϊρόσα, Σάσι, Αλνταΐρ (46' Μέσκα), Γουήλερ, Σοάρες (73' Μαύρου).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Ρόγκατς, Πιντσέλι (26' Κονέ), Ιλουρίτζε (76' Ηλία), Ενέσκου (57' Κάστρο), Κυπριανού, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Ιωάννου, Αρέστη, Ντόβπνια. 

KITΡΙΝΕΣ: Μέσκα / Ιωάννου, Κονέ 

**Κόπηκαν 367 εισιτήρια.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

**Ντεμπούτο με τη φανέλα του Εθνικού πραγματοποίησε ο Κάστρο μπαίνοντας ως αλλαγή στο 57'. 

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Πιντσέλι στο 26’ λόγω τραυματισμού. 

**Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 χάρις σε γκολ του Λεόντσο.

**Λόγω τιμωρίας της ΑΕΛ δικαίωμα εισόδου στο παιχνίδι είχαν μόνο γυναίκες, παιδιά και συνταξιούχοι. 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy