Η τέταρτη σερί... με τεσσάρα (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ασταμάτητο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Αλκή και καθάρισε την (4η σερί) νίκη με τέσσερα γκολ. Σκόραραν Εμπεσίλιο, Μοράις (πέν), Σαλάι και Ντε Καμάργκο. Ντεμπούτο με ασίστ ο Πολιάκοφ, επέστρεψε ο Ιωάννου. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Μονόλογος ΑΠΟΕΛ

Με τετράδα στην άμυνα κατέβασε την ομάδα του ο Δώνης. Δεξιά ο Πολιάκοφ, αριστερά ο Λάγο και στην "καρδιά" ο Μερκής με τον Μοράις. Από το ξεκίνημα το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή και στο 5' κατέγραψε την πρώτη του καλή φάση, με πολύ μακρινό σουτ του Σόουζα που πήγε λίγο πάνω απ' την εστία. Η επόμενη έφερε και το γκολ, με τον Εμπεσίλιο στο 9' με εξαιρετικό σουτ αρκετά έξω απ' την περιοχή να κάνει το 1-0, με δοκάρι-μέσα!

Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν αρκετά ισοζυγισμένο για μερικά λεπτά, πάντα με το ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή. Ο ρυθμός ήταν καλός και στο 19' ήρθε η επόμενη ευκαιρία όμως ο Στρατηλάτης δεν είχε πρόβλημα στο χλιαρό πλασέ του Σαλάι από κοντά. Απ' εκεί και πέρα ακολούθησε... καταιγισμός.

Στο 27' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για σπρώξιμο του Γκλομπάρτ στον Ντε Καμάργκο, από πίσω. Ο Μοράις σούταρε δεξιά, ο Στρατηλάτης έπεσε αριστερά και έγινε το 2-0! Δυο λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος πλησίασε το γκολ όμως η κεφαλιά του πήγε έξω, όπως και το φαλτσαριστό σουτ του Σαλάι στο 31' μετά από ωραία ντρίμπλα. Τελικά το 3-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά στο 32' αφού η άμυνα της Αλκής είχε τεράστια κενά. Ο Πολιάκοφ έκανε συρτή μπαλιά, ο Σαλάι πλάσαρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε στον Ντιακιτέ και πήγε στο τέρμα!

Με το ΑΠΟΕΛ να κάνει πραγματικά ό,τι θέλει, το τέταρτο γκολ ήρθε στο 36': Ο Εμπεσίλιο βρήκε κάθετα τον Ζαχίντ και αυτός έστρωσε στον Ντε Καμάργκο που με κοντινό πλασέ ανέβασε κ' άλλο το σκορ. Η Αλκή απείλησε για πρώτη φορά στο 39' με ωραία προσπάθεια του Ντουβεντρού που έδιωξε σε κόρνερ ο Πέρεζ, όπως και στο 45' στην εξαιρετική κεφαλιά του Ιτούα.

Λίγα πράγματα στην "επανάληψη"

Πολύ αργός ο ρυθμός πλέον αφού τα πάντα κρίθηκαν από ώρας. Η Αλκή ήταν βελτιωμένη απέναντι σε ένα ΑΠΟΕΛ που δεν πίεζε καθόλου και στο 59' είχε καλή στιγμή με σουτ του Βασίλεφ που πήγε ψηλά ενώ στο 61' οι γηπεδούχοι είχαν κλασική ευκαιρία με τον Εφραίμ όμως ο Στρατηλάτης απέκρουσε στο τετ-α-τετ. Η τρίτη φάση στο 2ο μέρος ήρθε στο 69' για την Αλκή, με τον Μπιλάλ να έχει ένα εξαιρετικό σουτ στο κάθετο δοκάρι ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης αστόχησε από μακριά.

Απολύτως τίποτα απ' εκεί και πέρα, με το σημαντικότερο να είναι η επιστροφή του Νικόλα Ιωάννου στην αγωνιστική δράση. Οι δυο ομάδες απλά περίμεναν το τελικό σφύριγμα, που βρήκε το ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει το τέταρτο σερί τρίποντο.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Πολιάκοφ, Μερκής, Λάγο (71' Ιωάννου), Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάι (60' Εφραίμ), Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο (71' Αλεξάνδρου)

Αλκή: Στρατηλάτης, Χαραλάμπους, Ντουβεντρού, Ιτούα, Πιεράτσι, Φαμπρίτσιο (46' Βασίλεφ), Ρούκα, Μπιλάλ (85' Μανώλη), Ντιακιτέ, Γκλομπάρτ, Ψύχας (60' Λοΐζίδης)

Κίτρινες: Σαλάι 48' (3η), Εμπεσίλιο 56' (3η) / -

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Τρίτη κίτρινη για τον Σαλάι και τον Εμπεσίλιο που δεν παίζουν με την Δόξα.

- Ένατο γκολ για τον Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

- Στα 6 γκολ ο Ρόλαντ Σαλάι στο πρωτάθλημα.

- Τρίτο γκολ για τον Μοράις στο πρωτάθλημα, όλα με πέναλτι.

- Στα 5 γκολ ο Λορένζο Εμπεσίλιο.

- Κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι λόγω τιμωρίας του ΑΠΟΕΛ. Το παρακολούθησαν συνταξιούχοι, παιδιά με τις μητέρες τους και άτομα σε τροχοκάθισμα.

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Στυλιανό Νικήτα - Ευαγόρα Ευαγόρου, τέταρτο τον Λεόντιο Τράττο και παρατηρητή τον Ανδρέα Λ. Δημητρίου.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy