Αυτά συμβαίνουν έξω, αυτά ΔΕΝ θα συμβούν ποτέ στην Κύπρο (Βίντεο)

Το πόσο απέχουμε σαν λαός σε θέματα νοοτροπίας, σεβασμού και αγάπης στον αθλητισμό συγκριτικά με προηγμένες χώρες δεν χρειάζεται να αναλυθεί.

Η διαφορετική αντίληψη που υπάρχει αλλού για τον αθλητισμό δεν αποτελεί κάποιο νέο. Είναι δεδομένο ότι είτε μιλάμε για φιλικά παιχνίδια είτε για τελικούς αγώνες, σε χώρες όπως η Αμερική αυτό αντιμετωπίζεται ως γιορτή και ΟΧΙ σαν εμπόλεμη κατάσταση και ευκαιρία για τσαμπουκά και εκτόνωση.

Η αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο, μας δόθηκε παρακολουθώντας έναν αγώνα στο NBA. Οι Μιλγουόκι Μπακς του ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ Αντετοκούνμπο αντιμετώπιζαν τους πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Με το παιχνίδι να είναι σε οριακό σημείο (88-86), 6:55 για το τέλος, στον Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς γίνεται φάουλ σε προσπάθεια για λέι απ και προσγειώνεται λίγο άτσαλα πίσω απ’ την μπασκέτα, κοντά στην πρώτη σειρά των οπαδών των γηπεδούχων Μπακς. 1-2 οπαδοί σηκώνονται από τις θέσεις τους και του λένε κάτι. Όχι επίθεση, ούτε προσπάθεια επίθεσης. Απλή αποδοκιμασία, απλά λόγια.

Τι ακολούθησε; Σε μισό λεπτό μία γυναίκα, προφανώς υπεύθυνη ασφαλείας του γηπέδου βρέθηκε μπροστά στον ένα οπαδό και του εξήγησε ότι πρέπει να αποχωρήσει από το γήπεδο. Η… υπεράσπιση του εαυτό του κράτησε 1-2 δευτερόλεπτα και αναγνωρίζοντας το λάθος του, ο οπαδός των Μπακς σηκώθηκε από την θέση του, ήρεμα και πολιτισμένα και κατευθύνθηκε εκτός γηπέδου.  Οι υπόλοιποι οπαδοί, απλά γιούχαραν για μερικά δευτερόλεπτα βλέποντας τον… δικό τους να αποβάλλεται και αυτό ήταν όλο.

Μια απλή καθημερινή ιστορία σε χώρες όπως η Αμερική και μια ιστορία που αντίστοιχη της ΔΕΝ πρόκειται να ζήσουμε ποτέ στην Κύπρο…

Δείτε το σχετικό βίντεο: