Ανατροπή στην ανατροπή και πράσινο το ντέρμπι με Καντέ! (φώτος)

Φοβερό το ντέρμπι του Τσιρείου, με την Ομόνοια να προηγείται, την ΑΕΛ να το γυρίζει και τους πράσινους να το γυρίζουν ξανά στην επανάληψη. Ο Καντέ με δυο γκολ "υπέγραψε" το 2-3 και έδωσε στην ομάδα του μεγάλο τρίποντο στην προσπάθεια για Ευρώπη. Ο Ντάρμπισαϊαρ το άλλο γκολ των νικητών, Αβραάμ και Αρουαμπαρένα σκόραραν για τους γηπεδούχους. Το www.kerkida.net ήταν εκεί...

Γκολ, "ησυχία" και... ανατροπή

To ντέρμπι ξεκίνησε με καλή φάση για την Ομόνοια αφού στο 1ο λεπτό ο Λόπες γέμισε, ο Καντέ κοντρόλαρε και σούταρε από κοντά όμως ο Τεξέιρα με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 14' ήρθε και η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους, όταν ο Σασί έκανε γύρισμα και ο Βύντρα έκοψε με προβολή, με την ΑΕΛ να ζητά έντονα πέναλτι για χέρι. Η τρίτη φάση ήρθε στο 18' και έφερε και το γκολ... Ο Καντέ γέμισε από αριστερά και ο Ντάρμπισαϊαρ αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, πλάσαρε στην κίνηση για το 0-1!

Κακό το θέαμα για αρκετή ώρα μετά το γκολ... Αργός ο ρυθμός και πολλές διακοπές χωρίς φάσεις. Η ΑΕΛ είχε κατοχή και έψαχνε χώρους όμως ήταν εντελώς ακίνδυνη αφού η Ομόνοια αμυνόταν πολύ καλά. Μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή ένα μακρινό σουτ του Μπενίτεθ στο 34' που δεν δυσκόλεψε τον Μιχαΐλοφ.

Ωστόσο στην συνέχεια άλλαξαν όλα σε λίγα λεπτά. Στο 36' η ομάδα του Μπαλταζάρ είχε την καλύτερη της στιγμή και την εκμεταλλεύτηκε: Λεάντρο και Αβραάμ έπαιξαν ωραία το "ένα-δύο" και ο δεύτερος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε! Το γκολ έδωσε... αέρα στην ΑΕΛ που πίεσε στα επόμενα λεπτά και στο 40' έφτασε στο 2-1 όταν ο Λεάντρο γέμισε από αριστερά και ο Αρουαμπαρένα στο τελευταίο του ματς με την κίτρινη φανέλα, γύρισε το σκορ με κεφαλιά!

Ανατροπή στην ανατροπή με Καντέ!

Το ξεκίνημα στην επανάληψη δεν ήταν καθόλου καλό από πλευράς ρυθμού. Δεν υπήρχαν τελικές προσπάθειες αφού η ΑΕΛ έλεγξε τον αγώνα και η Ομόνοια ήταν ακίνδυνη. Η πρώτη φάση ήρθε στο 60' και έφερε και το γκολ, με τον Καντέ να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα μετά από κόντρα να πηγαίνει στα δίκτυα για το 2-2.

Το γκολ "ξύπνησε" το παιχνίδι και στα επόμενα λεπτά είδαμε καλές φάσεις, με τους πράσινους να είναι πλέον σαφώς καλύτεροι... Στο 62' ένα συρτό σουτ του Λεάντρο πήγε έξω και στο επόμενο λεπτό ο Βοζίνια ήταν έτοιμος στο πλασέ του Κιπιάνι. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ενήργησε σωστά και στο 64' όταν βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Ντάρμπισαϊαρ πριν σουτάρει ενώ στο 78' έβγαλε την απόκρουση του αγώνα, μετά από ωραίο κατέβασμα και δυνατό σουτ του Χριστοφή από το ύψος του πέναλτι.

Και αφού πρώτα έσωσε την ομάδα του ο Βοζίνια, λίγα λεπτά αργότερα την... κρέμασε. Στο 86' όχι μόνο έκανε κακή έξοδο αλλά δεν έβγαλε ούτε άουτ την μπάλα. Στην προσπάθεια του να την κρατήσει στον αγωνιστικό χώρο, έκανε πάσα στον Καντέ που από μακριά σούταρε σε κενή εστία για το 2-3!

Τα τελευταία λεπτά έφεραν μόνο μια μεγάλη ευκαιρία και αυτή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μετά από σύγχυση στην περιοχή της Ομόνοιας στο 94', ο Μαύρου εξ επαφής έκανε το σουτ όμως δεν μπόρεσε να σώσει τον βαθμό για την ΑΕΛ...

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αϊρόσα, Τεξέιρα, Μιτρέα, Γουίλερ, Φιντέλις, Λεάντρο, Μπενίτεθ (67' Τόρες), Αβραάμ (57' Αλνταΐρ), Σασί, Αρουαμπαρένα (81' Μαύρου)

Ομόνοια: Μιχαΐλοφ, Τζαΐλσον, Βύντρα, Καντέ, Μαργκάσα (46' Τζαρσίνιο-75' Δημητρίου), Μαντούρο, Μπρέβελντ, Σοάρες, Χριστοφή, Λόπες (53' Κιπιάνι), Ντάρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Αϊρόσα 44', Σασί 92' (3η) / Σοάρες 28' (3η), Μαντούρο 74', Καντέ 92'

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

-Κόπηκαν μόνο 433 εισιτήρια.

-Τρίτη κίτρνη για τον Ίσμαελ Σασί που δεν παίζει με τον Ολυμπιακό.

-Αναγκαστική η αντικατάσταση του Τζαρσίνιο απ' τον Δημητρίου.

-Στα τρία γκολ ο Μαμαντού Καντέ.

-Στα έξι γκολ ο Μικέλ Αρουαμπαρένα.

-Πρώτο γκολ για τον Αντρέα Αβραάμ.

-Τρίτη κίτρινη για τον Άλεξ Σοάρες που δεν παίζει με Σαλαμίνα.

-Στα 12 γκολ ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ.

-Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Παύλο Γεωργίου - Κυριάκο Κυριάκου (Λ/κα), τέταρτο τον Νεόφυτο Νεοφύτου και παρατηρητή τον Μιχάλη Παπαβαρναβα.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy