Στο συν 5 με ανατροπή και υπογραφή Εφραίμ! (φώτος)

Ο Γιώργος Εφραίμ μπήκε ως αλλαγή στο 67' και με ένα απίστευτο γκολ αλλά και μια ασίστ, έκρινε το ντέρμπι... Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1 και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Φλοριάν, ο Μοράις ισοφάρισε με πέναλτι, ο Εφραίμ το γύρισε με γκολάρα και ο Ενσούε στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το σκορ. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Ημίχρονο με δυο γκολ

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά, είχε κατοχή και η πρόθεσή του να ψάξει το γρήγορο γκολ ήταν ξεκάθαρη όμως τα πρώτα 20 λεπτά δεν έφεραν την μεγάλη φάση. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο μαζεμένοι και με συντηρητικό πλάνο προσπάθησαν με υπομονή πρώτα να σταματήσουν την ομάδα του Δώνη και μετά να βγουν μπροστά.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε στο 21' και έφερε και το γκολ... Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις της μέχρι εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ αναπτύχθηκε με ταχύτητα, ο Τέτε από αριστερά γύρισε και ο Φλοριάν με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1!

Στο 27' ήρθε και η πρώτη τελική του ΑΠΟΕΛ με σουτ του Ορ από το ύψος της περιοχής, που βρήκε έτοιμο τον Πάμπλο ενώ στο 30' ο Ενσούε κέρδισε πέναλτι σε τάκλιν του Τέτε. Ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση και άμεσα ισοφάρισε σε 1-1! Ο παίκτης της ΑΕΚ πάντως διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για την απόφαση. Από τα ριπλέι αν και δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα, φαίνεται να παίζει την μπάλα.

Πλέον ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με εκείνον στο ξεκίνημα. Το παιχνίδι άνοιξε και η επόμενη ευκαιρία δεν άργησε... Στο 38' η ομάδα του Ιντιάκεθ άγγιξε το δεύτερο γκολ, στην δεύτερη της ευκαιρία όμως το σουτ του Ακοράν μετά την ωραία προσπάθεια που έκανε, σταμάτησε στο δοκάρι. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα έξυπνο σουτ του Ορ στην κίνηση να πηγαίνει μόλις έξω, στις καθυστερήσεις.

Ανατροπή με έμπνευση Εφραίμ

Το παιχνίδι ήταν ισοζυγισμένο με την επανέναρξη, από πλευράς κατοχής της μπάλας. Η ΑΕΚ όμως έβρισκε πιο εύκολα τους διαδρόμους προς την εστία του Πέρεζ και απείλησε 2-3 φορές στα πρώτα 10 λεπτά, με πιο αξιοσημείωτη εκείνη στο 55' όταν ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ απέκρουσε ασταθώς ένα κοντινό σουτ του Τομάς από δύσκολη θέση.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν πολύ να αναπτυχθούν αφού ήταν αρκετές οι λάθος πάσες και τα ατομικά λάθη απέναντι στην οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ. Στο 65' απείλησαν για πρώτη φορά στο 2ο μέρος, με τον Πάμπλο να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ζαχίντ. Με την ώρα να περνάει χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, ήρθε ο Εφραίμ στο 75' να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ και να βάλει μπροστά την ομάδα του. Ο ακραίος του ΑΠΟΕΛ είδε τον Πάμπλο λίγο εκτός θέσης και με σουτ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου έστειλε την μπάλα στο τέρμα για το 2-1!

Στην συνέχεια η ΑΕΚ είχε την κατοχή, το ΑΠΟΕΛ μαζεύτηκε για να προστατέψει το σκορ και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να σκοτώσει το ματς. Στο 84' ο Ντε Καμάργκο ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μουρίγιο ενώ στο 88' ο Τρισκόφσκι έκανε πολύ ωραία κίνηση στην περιοχή αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 92' και εκεί τέλειωσε και το ντέρμπι... Ο Ζαχίντ βρήκε εξαιρετικά τον Εφραίμ ο οποίος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ενσούε και ο νεοαποκτηθής αμυντικός από κοντά είχε εύκολο έργο για το 3-1 που σφράγισε το σημαντικό τρίποντο για την ομάδα του!

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Ενσούε, Πολιάκοφ, Μερκής, Λάγο, Μοράις, Σοόυζα, Ζαχίντ, Σαλάι (67' Εφραίμ), Ορ (86' Βούρος), Ποτέ (78' Ντε Καμάργκο)

ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μουρίγιο, Μοϊσόφ (84' Ρουσιάς), Καταλά, Λαμπάν (72' Τρισκόφσκι), Λαρένα, Τομάς (78' Χέφελ), Τέτε, Ακοράν, Φλοριάν

Κίτρινες: Εφραίμ 75' / Λαμπάν 27', Τέτε 30', Φλοριάν 43' (3η), Μουρίγιο 67', Τρουγιόλς 74' (3η)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

-Δεύτερο γκολ για τον Εμίλιο Ενσούε.

-Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιώργο Εφραίμ.

-Aποβλήθηκε μετά το πέναλτι ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Χριστόφορος Πετρουής, για διαμαρτυρίες.

-Τρίτη κίτρινη για τον Φλοριάν και τον Τρουγιόλς που δεν παίζουν κόντρα στην Δόξα.

-Στα 6 γκολ ο Νούνο Μοράις.

-Στα 19 γκολ ο Φλοριάν Τολεμές.

-Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη-Μιχάλη Μαρίνου, τέταρτο τον Γιώργο Νικολάου και παρατηρητή τον Μάριο Τσαγγάρη.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy