Εύκολη ΤΕΣΣΑΡΑ μέσα στη βροχή… (φώτος)

Καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο στο βροχερό ΓΣΖ.  Στην αυλαία της 21ης αγωνιστικής ο Ερμής επικράτησε εύκολα του Oλυμπιακού με 4-0 και ανέβηκε στους  21 βαθμούς.

Τα γκολ των φτεροπόδαρων που ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι πέτυχαν οι Ταραλίδης (11΄), Μαρτίνιουκ (25’-45’) και Αρτάμπε στο 32΄. Με δέκα ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν από το 53’ οι μαυροπράσινοι λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τριμπό.  

Πρώτη τελική ο Ολυμπιακός… 
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών και τον αγωνιστικό χώρο να δείχνει ότι δεν επηρεάστηκε από την έντονη βροχόπτωση οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιτεθούν ώστε φτάσουν σ’ ένα γρήγορο γκολ. Ό,τι καλύτερο όμως από πλευράς φάσεων ήταν ένα άστοχο σουτ του Σαμάρα στο 8’ .

ΓΚΟΛ ο Ερμής στο 12’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη 
Στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο 12’ ο Ερμής ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ. Κερδίζοντας φάουλ σε ιδανική απόσταση για τα δυνατά πόδια του Ταραλίδη, ο Ελλαδίτης εκτέλεσε απευθείας και η μπάλα αναπήδησε στο βρεγμένο χλοοτάπητα και κατέληξε στα δίκτυα του Κωνσταντίνου για το 1-0. 

Αποτελεσματικός και… 2-0 στο 25’ με Μαρτίνιουκ
Απόλυτα αποτελεσματικός ο Ερμής στο 25’ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την υπόθεση νίκη. Με κλέψιμο ο Μοντέιρο μεταβίβασε στον Εμεγκάρα και αυτός στον Μαρτίνιουκ που με πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και έπειτα στα δίκτυα για το 2-0. 

3-0 στο 33’ με Αρτάμπε…
Με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει έντονα αμυντικά προβλήματα στο 33’ ο Ερμής πέτυχε το 3-0 και απλούστευσε ακόμη περισσότερο τη νίκη. Μετά από αντεπίθεση ο Εμεγκάρα έδωσε στον κενό χώρο στον Αρτάμπε που με πλασέ έδωσε νωρίς-νωρίς αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.  

4-0 από το ημίχρονο και… διαδικαστικού χαρακτήρα η συνέχεια…
Με τον Ερμή να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το τέταρτο γκολ.  Έτσι στο 45’ ο Μαρτίνιουκ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Κάπως έτσι το οποιοδήποτε ενδιαφέρον έλαβε τέλος… 

ΤΡΕΙΣ απανωτές αλλαγές στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός! Διαβάστε περισσότερα...  

Με δέκα ο Ολυμπιακός… 
Δεν έφτανε το βαρύ 4-0 του πρώτου ημιχρόνου στο 53’ ο Ολυμπιακός έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές.  Εκντευρισμένος μετά από φάουλ που του έγινε ο Τριμπό κτύπησε τον Ταραλίδη με συνεπακόλουθο ο διαιτητής να τον αποβάλει δείχνοντας του τη δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα. 

Έπεσε ο ρυθμός και… ξεκίνησε πάλι η βροχή
Στο β’ μέρος ο Ερμής επιχείρησε απλά να κυκλοφορήσει την μπάλα και αν του δοθεί κάποια ευκαιρία να διευρύνει το υπέρ του προβάδισμα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός με αριθμητικό μειονέκτημα θέλησε να πετύχει έστω ένα γκολ. Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε δίχως κάποια μεγάλη ευκαιρία πέραν αυτής του Τσούμου στο 77'… 

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε δίχως να αλλάξει το σκορ. Έτσι ο Ερμής πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που καταβάλλει για αποφυγή των περιπετειών. Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός που ουσιαστικά σήκωσε λευκή πετσέτα από το πρώτο μέρος. 

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Ψάλτης, Νταμτσέφσκι (63' Τσίνα), Αρτάμπε, Ταραλίδης, Ζαχάρια, Ιμερέγκοφ, Μαρτίνιουκ (78' Πούνας), Εμεγκάρα, Μοντέιρο, Τσούμου (81' Λύτρας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Παχίπης (46' Κάστρο), Σαμάρας (46' Σωτηρίου), Χριστοφίδης, Αντωνίου, Ζιαμπάρης, Βαλικάεφ, Πολίτσι, Μιγκελίτο (46' Πεχλιβάνης), Τριμπό, Τόρες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ψάλτης, Ταραλίδης / - 
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 53' Τριμπό (2η κίτρινη)

**Διαιτητής ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίσου και Σωτήρη Βίκτωρος. 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy