Επιστροφή στα τρίποντα... με την ψυχή στο στόμα! (φώτος)

Η ΑΕΛ έκανε όλα όσα έπρεπε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-2 στο Μακάρειο. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 89' και να χάνουν δυο μεγάλες ευκαιρίες να "κλέψουν" τον βαθμό στην συνέχεια. Μαύρου, Ντ. Τεσέιρα τα γκολ των νικητών, ο Τόρες εκείνο των ηττημένων. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Αποτελεσματική ΑΕΛ με δυο γκολ

Από το πρώτο σφύριγμα ήταν εμφανέστατη η πρόθεση της κάθε ομάδας: Η ΑΕΛ είχε την κατοχή και έψαχνε τρόπους να γίνει επικίνδυνη και ο Ολυμπιακός ήταν μαζεμένος με πολυπρόσωπη άμυνα και στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 13' ο Μιτρέα άγγιξε το γκολ με ωραίο χτύπημα φάουλ όμως ο Χίντι έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μαύρου εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και από κοντά έκανε το 0-1!

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους φάση στο 19' όταν ο Μιγκελίτο ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μιτρέα. Στο ριπλέι φαίνεται πως υπάρχει επαφή όμως ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει τον Πορτογάλο, ο οποίος "έπεσε" σε δεύτερο χρόνο και είδε κίτρινη για θέατρο.

Μετά το γκολ η εικόνα του αγώνα άλλαξε αφού η ΑΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ο Ολυμπιακός έγινε πολύ πιο επιθετικός, ψάχνοντας την ισοφάριση. Πάντως δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρίες έτσι μέχρι το 35', το παιχνίδι κύλησε χωρίς πολλά-πολλά. Η επόμενη φάση ήρθε στο 37' και έφερε και το γκολ... Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπενίτεθ γέμισε και ο Ντ.Τεσέιρα εξ επαφής πρώτα "σημάδεψε" το δοκάρι και στο ριμπάουντ έκανε το 0-2, σκοράροντας στο ντεμπούτο του! Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για χέρι την στιγμή του ριμπάουντ μετά το δοκάρι, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Ηρεμία και θρίλερ!

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και φάσεις ήταν το ξεκίνημα στο 2ο μέρος. Η ΑΕΛ είχε το προβάδισμα και την ψυχολογία και έλεγξε τον ρυθμό ενώ ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ήταν ακίνδυνος. Στο 50' ένα σουτ του Καπαρτή πήγε ψηλά και στο 51' ο Χίντι ήταν έτοιμος στην προσπάθεια του Μπενίτεθ.

Γενικά δεν είχε θέαμα το παιχνίδι αφού η ομάδα του Χρύση δεν μπορούσε να ανοίξει την άμυνα της ΑΕΛ, η οποία από την άλλη δεν είχε κανένα λόγο να πιέζει και να σπαταλά επιπλέον δυνάμεις για άλλα γκολ. Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 72' για νέα φάση, όταν ο Ρομάν σούταρε και ο Χίντι ήταν στη σωστή θέση, όπως και πέντε λεπτά αργότερα, στο σουτ του Γκαμπιονέτα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έβγαλε άλλη μια απόκρουση στο συρτό σουτ του Λεάντρο στο 80' και στο 82' ο Ρομάν έχασε τεράστια ευκαιρία όταν εξ επαφής έστειλε την μπάλα ψηλά.

Και αφού η ΑΕΛ έχασε ορισμένες καλές στιγμές, ο Ολυμπιακός στο 89' σκόραρε στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τόρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινό σουτ έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά! Μάλιστα στο 91' ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά "κλότσησε" την απίστευτη ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της ομάδας του. Ο Πορτογάλος στο 93' είχε νέα ευκαιρία όμως το σουτ του πήγε πάνω απ' την εστία και κάπου εκεί το θρίλερ των τελευταίων λεπτών τελείωσε...

Η ΑΕΛ πήρε το τρίποντο πολύ δυσκολότερα απ' ότι θα φανταζόταν με το 0-2 στο χέρι και τον Ολυμπιακό να είναι ακίνδυνος σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, όμως η ουσία είναι το +3 που την ανέβασε στους 39 βαθμούς

Ολυμπιακός:  Χίντι, Πεχλιβάνης, Μιγκελίτο, Τόρες, Κάστρο, Παχίπης, Βαλικάεφ (46' Πολυκάρπου), Σαμάρας (46' Καπαρτής), Σωτηρίου, Ζιαμπάρης, Πολίτσι (83' Σεραφείμ)

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αϊρόσα, A.Τεσέιρα, Μιτρέα, Αβραάμ, Σοάρες, Λεάντρο, Τόρες (75' Γκαμπιονέτα), Μαύρου (82' Νικολάου), Μπενίτεθ, Ντ.Τεσέιρα (67' Ρομάν)

Κίτρινες: Μιγκελίτο 19' (3η), Τόρες 90' (3η) / Αβραάμ 26' (8η), Μιτρέα 36'

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

-Πρώτο γκολ για τον Νταβίντ Τεσέιρα.

-Πρώτο γκολ για τον Γιάννη Μαύρου.

-Τέταρτο γκολ για τον Ρομέου Τόρες.

-Στις 8 κίτρινες ο Αβραάμ που δεν παίζει με τον Ερμή.

-Τρίτη κίτρινη για τον Μιγκελίτο και τον Τόρες που δεν παίζουν με τη Σαλαμίνα.

-Διαιτητής ήταν ο Νικόλας Νεοκλέους, με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου - Ευαγόρα Ευαγόρου, τέταρτο τον Κυριάκο Χριστοδούλου (Λ/κα) και παρατηρητή τον Μιχάλη Παπαβαρνάβα

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy