Εφτά γκολ στο Αμμόχωστος και διπλό για Ερμή (φώτος)

Σ’ ένα παιχνίδι με τρομερή διακύμανση του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο καθώς επιτεύχθηκαν συνολικά έξι γκολ ο Ερμής επικράτησε εκτός έδρας 4-3 της Αλκής. 

Για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 1-0 τρία γκολ πέτυχε ο Φαπρίτσιο (37’, 88΄, 94’), ενώ για τους φιλοξενούμενους δίκτυα είδαν οι Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα (επαναφορά σε εκτέλεση πέναλτι), Μοντέιρο και Αρτάμπε. 

Με την 7η  τους φετινή επιτυχία οι φτεροπόδαροι ανέβηκαν στους 24 βαθμούς με το πέρας της 22ης αγωνιστικής. 

Ισορροπημένα τα πρώτα λεπτά… 
Μέσα στην απόλυτη ισορροπία κινήσεων πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.  Οι δύο ομάδες θέλησαν να κρατήσουν μπάλα και να πάρουν το έλεγχο του κέντρου ωστόσο η προσπάθεια τους αυτή δεν απέφερε καρπούς. Σε γενικές γραμμές ο ρυθμός ήταν καλός ωστόσο ό,τι καλύτερο από πλευράς τελικών προσπαθειών ήταν από ένα κερδισμένο κόρνερ. 

Χωρίς ρίσκα… 
Η συνέχεια επίσης δεν επιφύλαξε κάτι από πλευράς σημαντικών ευκαιριών αφού ξεκάθαρα οι δύο ομάδες επέλεξαν κατά βάση ένα συντηρητικό παιχνίδι με κοντά τις αγωνιστικές γραμμές  ώστε να διαφυλάξουν το μηδέν στην  άμυνα.  Ακολούθως ο Ερμής ήταν ελαφρώς καλύτερος αλλά χωρίς να είναι απειλητικός αφού του έλειπε η καλή τελική πάσα. Όλα αυτά με τη συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα. 

1-0 η Αλκή με Φαπρίτσιο στο 37'
Με μια φανταστική επινόηση και εκτέλεση του Φαπρίτσιο η Αλκή κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 37’ μετά από κεφαλιά του Τιγρουτζιά ο Φαπρίτσιο με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Αραμπατζή γράφοντας το 1-0.  Αυτό ήταν το γκολ Νο12 στο πρωτάθλημα για τον επιθετικό των γηπεδούχων. 

Στο 41’ πάλι Φαπρίτσιο μετά από οργανωμένη προσπάθεια έκανε το σουτ όμως αυτή τη φορά δεν βρήκε στόσο. 

1-1 στο 53’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνιουκ
Από στημένη μπάλα ο Ερμής στο 52΄ κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση και έτσι να μπει ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης.  Κερδίζοντας φάουλ σε πλεονεκτική θέση ο Μαρτίνιουκ με έξοχη εκτέλεση νίκησε τον Πάρντο γράφοντας το 1-1. 

Ολική ανατροπή 2-1 με ριμπάουντ σε πέναλτι του Εμεγκάρα 
Στο 65’ σε πτώση του Μαρτίνιουκ στην περιοχή ο Χρίστος Νικολάίδης υπέδειξε πέναλτι. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Εμεγκα΄ρα και παρότι αρχικά ο Πάρντο έπεσε και απόκρουσε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 2-1 και κατ’ επέκταση την ολική ανατροπή για τον Ερμή. Έτσι το παιχνίδι μεγάλο ενδιαφέρον στο τελευταίο του σκέλος. 

1-3 με Μοντέιρο και αέρα δύο τερμάτων... 
Εκμεταλλευόμενος το ψυχολογικό μομέντουμ της ανατροπή και το σάστισμα της Αλκή στο 75’ ο Ερμής πέτυχε τρίτο γκολ και πήρε αέρα τριών τερμάτων.  Μετά από γύρισμα του Νταμσέφκσι ο Μοντέιρο με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-1. 

2-3 με Φαπρτίσιο και αγχωτικό φινάλε… 
Στο 88’ μετά από ασίστ του Μαάτσι ο Φαπρίτσιο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ πέτυχε την μείωση σε 2-3 και έδωσε ξανά ενδιαφέρον στο φινάλε της αναμέτρησης. 

2-4 στις καθυστερήσεις με Αρτάμπε
Πριν καλά-καλά η Αλκή προσπαθήσει για την ισοφάριση ο Αρτάμπε με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων ο Αρτάμπε πέτυχε το 2-4.  

Χατ-τρικ Φαπρίτσιο και τελικο... 3-4
Στο 94' ο Φαπρίτσιο με το τρίτο προσωπικό του γκολ κάνει απλά το τελικό 3-4 αφού χρόνος για περαιτέρω αντίδραση δεν υπήρχε. 

Έτσι οι φτεροπόδαροι πήραν τη σημαντική νίκη που τους κρατά (βαθμολογικά) μακριά από τις περιπέτειες υποβιβασμού. 

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού(67' Μπιλάλ), Νγκομό, Μαάτσι, Αντρέου(83' Πιεράτσι), Τιγκρουτζιά(46' Σεμέδο), Φαπρίτσιο, Ρούκα, Ντιακιτέ, Γκλομπάρ.

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Ιμερέκοφ, Ταραλίδης, Μαρτίνιουκ(87' Θεοδώρου), Εμεγκάρα, Ζαχάρια(63' Μπάουμαν), Αρτάμπε, Ψάλτης, Νταμσέφσκι, Μοντέιρο(83' Κωνσταντίνου), Κυπριανού.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νγκομό (8η), Φραγκέσκου / Ιμερέκοφ (6η)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Μάριο Καλογήρου. 

**Στον πρώτο γύρο (9η αγωνιστική) ο Ερμής επικράτησε 3-2.

**Ντεμπούτο για τον Κυπριανού με τη φανέλα του Ερμή.

**Λόγω τιμωρίας του προπονητή Σάββα Δαμιανού στην καθοδήγηση της Αλκής είναι ο βοηθός του Αντώνης Πελάου.

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η):  ΑΕΚ-Αλκή / ΑΕΛ-Ερμής 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy