Ανατροπή, διπλό και ΞΑΝΑ κορυφή! (Φώτος)

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κλασικό ντέρμπι το ΑΠΟΕΛ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ εντούτοις ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα και επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1 στο "Τσίρειο", στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Μάγκλιτσα για τον Απόλλωνα, Ζαχίντ και Ενσούε για το ΑΠΟΕΛ οι σκόρερ. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Απόλλωνα στο φετινό πρωτάθλημα ενώ με την νίκη τους οι "γαλαζοκίτρινοι" επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με δέκα ολοκλήρωσε το ΑΠΟΕΛ λόγω της αποβολής του Μερκή στο 73'

Δεκάλεπτο με... υπομονή

Το πρώτο δεκάλεπτο συμπληρώθηκε χωρίς κάτι αξιόλογο. Μια τελική προσπάθεια από τον Ζαχίντ στο 8' με την μπάλα να φεύγει ψηλά έξω, ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια. Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση να παίξουν με ρίσκο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, αλλά προτίμησαν το παιχνίδι - υπομονής.

Καλή στιγμή με Άλεφ

Η πρώτη καλή στιγμή στο  παιχνίδι ήρθε στο 14' και ανήκε στους γηπεδούχους. δράστης ο Άλεφ, ο οποίος δοκίμασε το μακρινό σουτ, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίκτυα όμως ο Πέρεθ αντέδρασε σωστά και έδιωξε εντυπωσιακά τον κίνδυνο, κρατώντας το 0-0.

Παιχνίδι κέντρου - χωρίς κυριαρχία

Παιχνίδι κέντρου στα επόμενα λεπτά. Μέχρι και το 25' καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της και να κυριαρχήσει. Από 1-2 καλές προϋποθέσεις για κάθε ομάδα, κυρίως από στημένες φάσεις αλλά καμία ουσιαστική απειλή.

ΓΚΟΛ με Μάγκλιτσα!

Η σταδιακή άνοδος του Απόλλωνα έφερε αποτέλεσμα στο 26'. Η Λεμεσιανή ομάδα κέρδισε κόρνερ σε προσπάθεια του Γιάκολις και επέμβαση του Πέρεθ, ωστόσο από την εκτέλεση του έφτασε στο γκολ. Ο Πέδρο το εκτέλεσε πλασαριστά στον Άλεφ, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μάγκλιτσα από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!

Προσπάθεια για αντίδραση

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μια καλή κεφαλιά με τον Μερκή στο 31' όταν η μπάλα πέρασε έξω αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη απειλητική στιγμή μέχρι το 40'. 

ΖΑΧΙΝΤ και 1-1!

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Άλεφ είχε καλή κεφαλιά όμως ο Πέρεθ είπε "ΟΧΙ". Και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το ΑΠΟΕΛ έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Εμπεσίλιο που κόντραρε στο τείχος, η μπάλα έφτασε ξανά στον Ολλανδό ο οποίος έστρωσε στον Ζαχίντ που με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Βάλε και διαμόρφωσε το 1-1, με το τέλος του ημιχρόνου!

Μέσα ο Εφραίμ - Ευκαιρία με Παπουλή

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γιώργος Δώνης προχώρησε στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, αφήνοντας στα αποδυτήρια τον Ορ και περνώντας στην θέση του τον Γιώργο Εφραίμ. Στο 47' είχαμε την πρώτη καλή φάση του ημιχρόνου, με τον Παπουλή να κάνει το σουτ από καλή θέση και την μπάλα να κοντράρει στον Ενσούε.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ με Νσούε!

Το ΑΠΟΕΛ με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την ισοφάριση στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους,  έφτασε στην ανατροπή μόλις στο 52'! μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ και λανθασμένη αντίδραση του Βάλε, η μπάλα χτύπησε στον Ενσούε και κατέληξε στα δίκτυα για το 2-1!

Επηρεασμένος Απόλλωνας - Ευκαιρία Ζαχίντ

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να επηρεάζονται από την ανατροπή και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν άμεσα. Αντίθετα η επόμενη καλή ευκαιρία ανήκε ξανά στο ΑΠΟΕΛ στο 70' με τον Ζαχίντ από κοντά να μην βρίσκει στόχο.

Με δέκα το ΑΠΟΕΛ - ΔΟΚΑΡΙ ο Άλεξ!

Στο 73' το ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μερκή, ο οποίος τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Σκέμπρι. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Άλεξ Ντα Σίλβα που λίγα λεπτά νωρίτερα πέρασε στο παιχνίδι και... τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πέρεθ στο 75'!

Πίεση ο Απόλλωνας, ευκαιρίες ο Ντελατόρε

Απ' εκεί και πέρα, ο Απόλλωνας ξεκίνησε να επιτίθεται με περισσότερους παίκτες και να ψάχνει την ισοφάριση και στο 76' ο Γιάκολις πλάσαρε λίγο έξω. Το ΑΠΟΕΛ αν και με δέκα παίκτες δεν περιορίστηκε στην αμυντική του γραμμή, χάνοντας δύο πολύ καλές στιγμές με τον Ντελατόρε στο 79' και το 87'. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το ΑΠΟΕΛ να φτάνει στην σπουδαία νίκη με 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Ζάντερ, Γιούστε, Ρομπέρζ, Άλεφ, Άλαν (81'Σαρδινέρο), Παπουλής (64΄Σκέμπρι), Γιάκολις, Μάγκλιτσα, Ζελάγια (73'Άλεξ).

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Ενσούε, Ιωάννου, Μερκής, Πολιάκοφ, Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο (77'Βούρος), Ορ (46'Εφραίμ), Ζαχίντ, Ποτέ (71'Ντελατόρε).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άλεφ, Παπουλής, Ρομπέρζ - Σόουζα.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Μερκής (2η κίτρινη).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Παύλο Γεωργίου και Πέτρο Πέτρου.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου (προηγούμενης εβδομάδας) ο Απόλλωνας επικράτησε του ΑΠΟΕΛ στο "ΓΣΠ" με 4-0.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy