Eρυθρόλευκη νίκη και... +5 (φώτος)

Στο κρίσιμο παιχνίδι της κάτω ζώνης του βαθμολογικού πίνακα η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό και λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στο +4 (και... +5 από τον Άρη). 

Στο γεμάτο ένταση και φάσεις παιχνίδι τα γκολ σημείωσαν οι Νταμάχου στο 27’ και Τιάγκο στις καθυστερήσεις. 

Με την επιτυχία τους αυτή οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 21 βαθμούς, ενώ οι μαυροπράσινοι έμειναν στους 17.

Mεγάλη ευκαιρία στο 5' με Σωτηρίου... 
Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και επιδίωξαν να ασκήσουν πίεση, εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απώλεσαν την πρώτη και μάλιστα μεγάλη ευκαιρία. Στο 5’ μετά από άστοχη έξοδο του Κίρεφ η μπάλα στρώθηκε στον Σωτηρίου που μόνος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα έξω. 

Επικίνδυνος στην κόντρα και νέα ευκαιρία 
Με όπλο τις γρήγορες αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πολύ επικίνδυνος. Μάλιστα, στο 13’ απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Πεχλιβάνη από πλεονεκτική θέση να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από δεξί κάθετο δοκάρι του Κίρεφ. 

Πρώτη και για Νέα Σαλαμίνα με Ελουντού στο 18'
Μετά το σάστισμα λόγω των απανωτών ευκαιριών από τον Ολυμπιακό, η Νέα Σαλαμίνα σταδιακά ισορρόπησε και βγήκε στην επίθεση. Με τη σειρά της στο 18’ κατέγραψε την πρώτη της ευκαιράι με τον Τιάγκο με εκτέλεση φάουλ από αριστερά να γεμίζει στην περιοχή και ο Καρώ με κεφαλιά ανάγκασε τον Χίντι να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια.

Έσωσε τον Ολυμπιακό με διώξιμο προ της γραμμής ο Σεραφείμ 
Με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα πάνω τους στο 21’ κατέγραψαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Μετά από κάθετη πάσα του Παπαδόπουλου στον κενό χώρο ο Χίντι έκανε το διώξιμο όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ρέινολτς που μεμιάς έκανε το σουτ. Με εξουδετερωμένο τον Ισραηλινό η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίκτυα αλλά ο Σεραφείμ ως από μηχανής θεός έδιωξε προ της γραμμής. 

1-0 με κεφαλιά του Νταμάχου στο 28’
Στο 28’ η Νέα Σαλαμίνα μετουσίωσε την άνοδο της σε γκολ.  Κερδίζοντας κόρνερ ο Τιάγκο σημάδεψε τον αμαρκάριστο Νταμάχου που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Χίντι γράφοντας το 1-0. 

Πάλι άστοχη έξοδος Κίρεφ, πάλι άστοχος ο Σωτηρίου 
Σε μια καρπόν με αυτή του 5’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση.  Μετά από άστοχη έξοδο του Κίρεφ ο Κάστρο έκανε το γύρισμα και μόνος ο Σωτηρίου δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με συνεπακόλουθο η ευκαιρία να κάνει φτερά. 

Γκολ στο 43’, ο διαιτητής έδειξε σέντρα, ο βοηθός οφσάιντ και μετά ακύρωση
Σε μια φάση που θα συζητηθεί στο 43’ η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε το 2-0 με τον Ελουντού. Αν και ο διαιτητής έδειξε σέντρα, ο πρώτος βοηθός έδειξε οφάιντ. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των παιχτών του Ολυμπιακού το ακύρωσε. 

Συγκεκριμένα, η φάση ξεκίνησε με τον Καρλάο να παίρνει την μπάλα από θέση οφ σάιντ, να κάνει το πλασέ τον Χίντι να αποκρούει και στην επαναφορά ο Ελουντού να την στέλνει στα δίκτυα.

Ισορροπημένα τα πρώτα λεπτά της επανάληψης
Σε σχέση με το πρώτο μέρος όπου υπερίσχυσαν η ένταση και οι πολλές ευκαιρίες, τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κύλησαν στην απόλυτη ισορροπία. Ελαφρώς καλύτερος ο Ολυμπιακός ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα με οργανωμένη άμυνα κρατούσε το πολύτιμο 1-0.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι στο 56’ με τον Κάστρο να αστοχεί από εξαιρετική θέση και ακολούθως οι γηπεδούχοι  με τον Ελουντού να κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ αναγκάζοντας τον Χίντι να διώξει με δυσκολία. 

Πίεση από Ολυμπιακό…
Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Ολυμπιακός έδωσε έμφαση στην επίθεση και πίεση τη Νέα Σαλαμίνα για την ισοφάριση.  Παρόλα αυτά οι ευκαιρίες των Πεχλιβάνη και Πολιτζί δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Με τη σειρά τους μετά από ώρα οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 77’΄με τον Ελουντού. Έτσι με αυτά και με εκείνα το παιχνίδι έφτασε στο κρίσιμο τελευταίο 10λεπτο. 

2-0 στο 94’ με Τιάγκο και τεράστια νίκη
Με τον Ολυμπιακό όλο μπροστά να ψάχνει την ισοφάριση η Νέα Σαλαμίνα βρήκε ανοιχτούς του χώρους για να τον κτυπήσει στην κόντρα για να καθαρίσει το ματς. Στις καθυστερήσεις ο Καρλάο έδωσε στον Τιάγκο που με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 2-0 όπου ήταν και το τελικό σκορ. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίρεφ, Καρώ, Κούσουλος, Νταμάχου, Παπαδόπουλος, Μιντίκκης, Κορέια, Ρέινολντς (46' Λεμέσιος - 77' Νοόρ), Τιάγκο, Ελουντού (87' Πόλιανετς), Καρλάο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χίντι, Πολυκάρπου (79' Βαλικάεφ), Σωτηρίου, Πεχλιβάνης, Κάστρο, Παχίπης, Σεραφείμ (63' Χριστοφίδης), Καπαρτής, Ζιαμπάρης, Τριμπό (85' Παντελή), Πολιτζί 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρώ, Τιάγκο, Ρέινολοτς / Ζιαμπάρης

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Χαράλαμπο Γεωργίου. 

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Λεμέσιου από πλευράς Νέας Σαλαμίνας. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η): Ερμής-Νέα Σαλαμίνα /  Ολυμπιακός-Ανόρθωση

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy