Δύσκολο διπλό με τους νέους σκόρερ (φώτος)

Εξαιρετικό παιχνίδι επιφύλαξαν Αλκή και ΑΕΛ στην αυλαία της 24ης αγωνιστικής με το τελικό 2-4 να δίνει το τρίποντο τελικά στην ομάδα της Λεμεσού. 

Οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν δυνατά ευτύχησαν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος με τέρματα των Ρομάν (15’), Τόρες (22’) και Τεξέιρα (45’) με πέναλτι όμως οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο δεύτερο μέρος μείωσαν μέσα δύο λεπτά με τέρματα των Μελφέουρι (48’) και αυτογκόλ του Τεσέιρα.  Το ματς πήρε εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι που ο Τεσέιρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Mε την επιτυχία τους αυτή οι γαλαζοκίτρινοι επέστρεψαν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς, έναν περισσότερο από την 6η Ομόνοια.

Δεκάλεπτο με μια καλή φάση…
Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους κύλησαν τα πρώτα λεπτά.  Η μπάλα αναλωνόταν στο χώρο του κέντρου με πολλές μονομαχίες. Ό,τι καλύτερο από πλευράς ευκαιριών ήταν ένα δυνατό σουτ του Σοάρες που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

0-1 η ΑΕΛ με Ρομάν στο 17’ 
Σε μια γρήγορη αντεπίθεση από δεξιά η ΑΕΛ κατάφερε ν’ ανοίξει  το σκορ με τον Ρομάν στο 17’. Μετά από παράλληλη μπαλιά του Τόρες ο Πάρντο απόκρουσε ασταθώς και ο Ρομάν από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.  

0-2 με Τόρες στο 22’
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και η Αλκή μπορέσει να δείξει αντίδραση η ΑΕΛ βρήκε πάλι το δρόμο προς τα δίκτυα επίσης με ένα νέο της μεταγραφικό απόκτημα.  Με ωραία ατομική ενέργειά ο Γουήλερ βρήκε τον Τόρες που ελευθερώθηκε και στο 22’ με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-2 δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα νίκης για την ομάδα του.   

Παίρνοντας ψυχολογία και τον έλεγχο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να καθαρίσουν το ματς πριν την ανάπαυλα. Μάλιστα στο 29’ λίγο έλειψε να τα καταφέρουν όταν ο Αϊρόσα έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση και ο Πάρντο έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. 

Αντίδραση από Αλκή
Μη έχοντας άλλη επιλογή η Αλκή άλλαξε τον τακτικό της σχηματισμό ώστε να γίνει πιο απειλητική και έτσι να καταφέρει να πετύχει την μείωση του σκορ για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Στο καλό της διάστημα κατέγραψε δύο καλές ευκαιρίες με τους Μαλφλέρι στο 34’ και Φαμπρίτσιο στο 38’. 

0-3 στο 45’ με πέναλτι του Τεξέιρα 
Δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα η ΑΕΛ πέτυχε και τρίτο γκολ απλουστεύοντας ακόμη περισσότερο την υπόθεση νίκη. Μετά από πτώση του Τόρες στην περιοχή σε μια μονομαχία με τον Ενγκομό ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε πέναλτι. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Τεξέιρα διαμορφώνοντας το 0-3.  

Ξεκίνημα με μείωση 1-3 στο 48’ με Μαλφλέρι
Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Αλκή αφού στο 48’ μετά από κεφαλιά πάσα του Λοϊζίδη ο Μαλφλέρι με κοντινό πλασέ μείωσε σε 1-3 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. 

2-3 στο 50' η Αλκή με αυτογκόλ Τεϊσέιρα!
Εμψυχωμένη και με θέληση για να μπει ξανά στο παιχνίδι μέσα δύο λεπτά η Αλκή μείωσε σε 2-3! Στο 50’ μετά από παράλληλη μπαλιά του Λοϊζίδη, ο Τεϊσέιρα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του. Κάπως έτσι το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά αφού έγινε πιο γρήγορο και την μπάλα ν’ ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες. 

Αιφνιδιασμός και παραλίγο ισοφάριση 
Τα γρήγορα γκολ σε πέντε λεπτά αιφνιδίασαν και αποσυντόνισαν την ΑΕΛ ενώ ταυτόχρονα έδωσαν ψυχολογία στην Αλκή. Στο 57’ μάλιστα λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση με τον Ντιακιτέ να κάνει το σουτ και ο Βοζίνια απόκρουσε με δυσκολία. 

Επίσης στο 60' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι με τον Φαμπρίτσιο. 

2-4 η ΑΕΛ με και Τεϊσέιρα και εξιλέωση για το αυτογκόλ
Παρόλο που δέχθηκε την έντονη πίεση της Αλκής για την ισοφάριση η ΑΕΛ βρήκε τον τρόπο να κάνει στο 65’ το 2-4 και να πάρει αέρα ξανά δύο τερμάτων. Με ωραία μπαλιά ο Σίλβα βρήκε το κεφάλι του Τεϊσέιρα που με δύναμη έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Έτσι, ο ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων εξιλεώθηκε και για το αυτογκόλ που πέτυχε νωρίτερα. 

Από μία μεγάλη ευκαιρία... 
Αφού πρώτα η ΑΕΛ έχασε καλή ευκαιρία με τον Τεξέιρα στο 78’, η Αλκή στο 82’ με τη σειρά απάντησε με μεγάλη ευκαιρία με τον Φαμπρίτσιο εντελώς μόνο (και.. με εξουδετερωμένο τον Βοζίνια) να βρει στόχο σε γύρισμα του Ντουβεντρού. 

Νωρίτερα στο 73’ να σημειωθεί ότι η Αλκή ζήτησε πέναλτι σε χέρι του  Τεϊσέιρα σε σέντρα του Ντουβεντρού όμως ο Αναστασίου είχε αντίθετη άποψη. 

Αλκή: Πάρντο, Λοϊζίδης (76' Φραγκέσκου), Γκολμπάρ, Ιτούα, Ρούκα, Μαλφλερί, Ενγκομό (46' Ντιακιτέ), Μάατσι (46' Χαρή), Τιγκρουτζιά, Ντουβεντρού, Φαμπρίτσιο

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αϊρόσα, Μιτρέα, Α.Τεξέιρα, Γουίλερ, Σοάρες, Λεάντρο, Αβραάμ (75' Ντενίλσον), Τόρες (82' Σάσι), Ρομάν (58' Νικολάου), Ντ. Τεσέιρα

Κίτρινες: - / -

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Διαιτητής είναι ο Γιάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου - Νίκο Εγγλέζου, τέταρτο τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή. 

-Πρώτα γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ για τους Ρομάν και Τόρες. 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy