(ΕΝΠ-ΑΝΟ) Έπαιξαν μπάλα, δείπνησαν και θυμήθηκαν το 1994! (Φώτος)

Ξύπνησαν... μνήμες το βράδυ της Τρίτης (13/02) στο Παραλίμνι.

Ένωση και Ανόρθωση αναμετρήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι, με τα ίδια ρόστερ που είχαν το 1994 σε επίπεδο Νέων. Τότε, οι δύο ομάδες μονομαχούσαν για τον τίτλο και η Ανόρθωση που επικράτησε με 1-0 στο Παραλίμνι... κλείδωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με αφορμή την συμπλήρωση 24 χρόνων από το μεγάλο παιχνίδι, αποφασίστηκε η διεξαγωγή φιλικού αγώνα και αρκετοί (παλαίμαχοι πλέον) ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά!

Από την μία για τους γηπεδούχους μεταξύ άλλων οι Μιχάλης Κωνσταντίνου, Γιασεμής Γιασεμάκης, Δήμος Γούμενος και Μάριος Κκαράς και από την άλλη για τους φιλοξενούμενους οι Μιχάλης Σιημητράς, Σταύρος Φουκαρής, Άντρος Μελαναρκίτης, Χρήστος Κοστώνης και Μάριος Θωμά.

Για την ιστορία, η ομάδα του Ζουβάνη Ζουβάνη επικράτησε με 2-1 χάρις σε γκολ του Κωνσταντίνου στις καθυστερήσεις και αφού προηγήθηκε ΜΑΓΙΚΗ κάθετη πάσα στον κενό χώρο από τον Γιώργο Τσούκκα, ο οποίος χωρίς αμφιβολία πήρε τον τίτλο του MVP στο σπίτι του! Για όσα έκανε στο γήπεδο και για όσα έλεγε στον πάγκο!

Μετά το τέλος, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων συνέχισαν την βραδιά στο οίκημα του Σωματείου της Ένωσης. Εκεί δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και φυσικά ακολούθησε φαγητό και άφθονο ποτό!

Παρακολουθώντας τον φιλικό αγώνα σημειώσαμε τα ακόλουθα:

-Τις κούρσες που έκανε από αριστερά ο Χρήστος Κοτσώνης, υπάρχουν αριστερά μπακ στην Α' Κατηγορία που δεν έχουν τις δυνάμεις να τις κάνουν!

-Μιχάλης Κωνσταντίνου και Γιασεμής Γιασεμάκης. Κάποτε ήταν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης της Εθνικής ομάδας. Όμως και οι δύο έπαιξαν στα άκρα αφού η κορυφή ανήκε στον Ξενή Ζαχαριάδη!

-Ο Άντρος Μελαναρκίτης εξακολουθεί να έχει το ίδιο αρχοντικό στυλ παίζοντας ως τελευταίος στην άμυνα. Έπαιξε για ένα χρόνο στην ΕΝΠ και αγαπήθηκε πολύ από τους Παραλιμνίτες.

-Η ασίστ του Γιώργου Τσούκκα στο νικητήριο γκολ, θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια. Από την άλλη, το δολοφονικό τάκλιν στον Κοτσώνη θα πρέπει να διώκεται ποινικά!

-Ο Μάριος Θωμά εξακολουθεί να έχει το ίδιο στυλ με τις αλλεπάλληλες προσποιήσεις και τα... κοψίματα της μπάλας! Με τέτοιο τρόπο σκόραρε και στον πάγκο θυμήθηκαν ένα παιχνίδι της εποχής τους που ο Μάριος σκόραρε τέσσερα γκολ κόντρα στην ΕΝΠ!

-Στην κατάσταση που είναι ο Μάριος Κκαράς, για 10-15 λεπτά μπορεί να έχει άνετα τον ρόλο παίκτη - προπονητή στην Αγία Νάπα!

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό από τον αγώνα αλλά και από το δείπνο που ακολούθησε: