ΜΕΓΑΛΟ διπλό (με τρία γκολ) στο ΓΣΠ και πάμε για ντέρμπι! (φώτος)

Η Δόξα όχι μόνο έκανε την έκπληξη με διπλό στο ΓΣΠ επί της Ομόνοιας αλλά έβαλε και τρία γκολ (2-3) επομένως πάμε για μεγάλο ντέρμπι στον επαναληπτικό της επόμενης βδομάδας. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Λίγες φάσεις και γκολ η Δόξα

Με φάση για την Ομόνοια ξεκίνησε το παιχνίδι αφού στο 2' ο Μαργκάσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χατζηφραγκίσκου. Στο επόμενο λεπτό η Δόξα είχε κλασική ευκαιρία και χρειάστηκε μια δύσκολη απόκρουση του Χριστοδούλου σε πλασέ του Κάρλος. Τίποτε άλλο στα πρώτα 20 λεπτά, με το τριφύλλι σταδιακά να ελέγχει τον ρυθμό και να ψάχνει το γκολ.

Παρά την υπεροχή της, όμως, η ομάδα του Πέτεφ δεν μπορούσε να κάνει την μεγάλη φάση. Έφτιαξε σε 2-3 περιπτώσεις τις προϋποθέσεις αλλά μέχρι εκεί... Έτσι κυλούσε το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν. Τα πάντα άλλαξαν στο 40' όταν ο Κιφουετί με δύσκολη κεφαλιά υπό πίεση, νίκησε τον Χριστοδούλου για το 0-1.

Τέσσερα γκολ και δυο δοκάρια!

Με την επανέναρξη ο Ιβάιλο Πέτεφ έκανε δυο αλλαγές βάζοντας Κανού και Χριστοφή και η Ομόνοια έδειξε την πρόθεσή της να πιέσει και να ισοφαρίσει γρήγορα. Στο 52' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Άδωνη, στο 53' ο Χατζηφραγκίσκου δύσκολα απέκρουσε ένα πολύ καλό σουτ του Καντέ και στο 55' έγινε το 1-1 με τον Ντάρμπισαϊαρ να σκοράρει με το κεφάλι μετά από σέντρα του Σοάρες.

Το 1-1 κράτησε για πολύ λίγο όμως αφού η Δόξα στο 61' έφτασε σε ακόμα ένα εκτός έδρας γκολ, με τον Κάρλος να πλασάρει, τον Χριστοδούλου να αποκρούει ασταθώς και την μπάλα να χτυπά πάνω του και να πηγαίνει στα δίκτυα. Η Ομόνοια πήγε άμεσα να ισοφαρίσει ξανά όμως ο Χατζηφραγκίσκου έβγαλε την απόκρουση στο 62' στην κεφαλιά του Λόπες.

Στο 75ο λεπτό η Ομόνοια έφτασε κοντά στο 2-2 όμως ο Ράφα Λόπες έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Δόξας έπειτα από ωραία σέντρα του Χριστοφή από δεξιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Σόλομον μετά από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά από πολύ κοντά όμως ο Χατζηφραγκίσκου απέκρουσε ασταθώς και στην συνέχεια ο Ματ με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα ξανά στο οριζόντιο δοκάρι!

Και αφού οι πράσινοι δεν έκαναν γκολ τις ευκαιρίες τους, η ιδιαίτερα αποτελεσματική Δόξα τους τιμώρησε ξανά στο 81' όταν με κεφαλιά του Ναρ έφτασε στο 1-3! Αυτή την φορά η αντίδραση της Ομόνοιας ήρθε άμεσα αφού στο 85' μείωσε με πέναλτι του Ντάρμπισαϊαρ, το οποίο κέρδισε ο Μαργκάσα σε μαρκάρισμα του Πίκολι.

Στα τελευταία λεπτά η Ομόνοια πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει την μεγάλη φάση ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Πέτεφ για διαμαρτυρίες.

Ομόνοια: Χριστοδούλου, Τζαΐλσον, Καντέ, Μαργκάσα, Γουίλιαμ, Κατελάρης, Σοάρες (66' Σόλομον), Τζαρσίνιο (46' Χριστοφή), Κιπιάνι (46' Κανού), Λόπες, Ντάρμπισαϊαρ 

Δόξα: Χατζηφραγκίσκου, Πουτζιουρής, Άδωνη, Γουίλσον, Μουκτάρης, Κιφουετί (74' Ναρ), Κάρλος, Πίκολι, Παπαφώτης (79' Μπα), Ασαμόα, Ροντρίγκες (64' Ζατλ)

Κίτρινες: Μαργκάσα 10', Λόπες 47', Κατελάρης 81', Ντάρμπισαϊαρ 89' / Ναρ 83', Πίκολι 85'

-Κόπηκαν 3255 εισιτήρια.

-Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Ευαγόρα Ευαγόρου, τέταρτο τον Γιάννη Αναστασίου και παρατηρητή τον Μάριο Τσαγγάρη.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy