ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΣΠ/ Τι ψήφισαν οι ποδοσφαιριστές ανά ομάδα!

Όπως έχει προαναγγείλει ο ΠΑ.Σ.Π. - από τη φετινή περίοδο και στο εξής - o ΠΑ.Σ.Π. ανακοινώνει σήμερα τις κορυφαίες 11άδες που επέλεξαν οι ποδοσφαιριστές σε κάθε μία από τις 14 ομάδες του Πρωταθλήματος. Μαζί και ο Καλύτερος Κύπριος, Ξένος και Προπονητής.

Αξίζει  να αναφέρουμε ότι οι ποδοσφαιριστές ψηφίζουν με ενυπόγραφο ψηφοδέλτιο και επιλέγουν τους καλύτερους αντιπάλους με βάση την αγωνιστική περίοδο του τρέχοντος Πρωταθλήματος 2017/18.

Αναφέρουμε πιο κάτω κάποια από τα ενδιαφέροντα στατιστικά:

Η μάχη στον άσσο
Ο Bruno Vale επιλέχθηκε από τους ποδοσφαιριστές 3 ομάδων (Αλκή, Ερμής, Πάφος) ενώ ο Boy Waterman επιλέχθηκε στην ενδεκάδα των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης. Τον Ariel Harush επέλεξαν στη κορυφαία ενδεκάδα τους οι ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων 10 ομάδων!

Η απόλυτη κυριαρχία του Σοφρώνη Αυγουστή
Ο Σοφρώνης Αυγουστή είναι ο μοναδικός εκ των κορυφαίων που επιλέχθηκε στη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών από όλες ανεξαιρέτως τις αντίπαλες ομάδες! Μάλιστα από τους ποδοσφαιριστές του Ερμή και της Ομόνοιας πήρε το 100% των ψήφων ενώ από τον μεγάλο φετινό του αντίπαλο ΑΠΟΕΛ πήρε το 90%!

ΑΠΟΕΛ και Σαλαμίνα σχεδόν διάνα!
Από τους 11 ποδοσφαιριστές που βραβεύθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ είχαν επιλέξει στη δική τους ενδεκάδα τους 9! Η μόνη διαφορά ήταν στη θέση του Ebecilio - που δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν - επέλεξαν Ruben Rayos και στη θέση του Joao Pedro με την ελάχιστη διαφορά μόλις 1 ψήφου επιλέχθηκε ο Jailson Araujo. Οι ποδοσφαιριστές της Σαλαμίνας επίσης επέλεξαν τους 10 από τους 11 στη δική τους ενδεκάδα με μόνη διαφορά τον Bruls αντί του Sachetti. Πολύ κοντά κι αυτές του Άρη και Ολυμπιακού (9/11).

Ο αντίπαλος στον τελικό
Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα επέλεξαν ως καλύτερο προπονητή τον Imanol Idiakez τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στον τελικό κυπέλλου.

Matt και Florian παρά.. έναν Εθνικό
Τα δύο κανόνια του πρωταθλήματος μας επιλέχθηκαν από τους αντιπάλους τους στις 2 από τις 3 θέσεις της επίθεσης σε όλες τις ενδεκάδες πλην αυτές των ομάδων τους και του Εθνικού Άχνας οι ποδοσφαιριστές του οποίου επέλεξαν στην επίθεση Michal Duris, Μάριο Ηλία και Emilio Zelaya. Η επιλεγμένη επιθετική τριάδα της Ομόνοιας ήταν Florian, Zelaya, Fabricio και της ΑΕΚ, Derbyshire, Χριστοφή, Maglica.

10/13 για τον MVP
Όπως αναφέρθηκε και στη τελετή των Ποδοσφαιρικών Βραβείων του ΠΑ.Σ.Π. για την ανάδειξη του λαμβάνονται υπόψη: Οι συμμετοχές του, η θέση της ομάδας του και οι συνολικοί ψήφοι που πήρε από τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές ως μέλος της ιδανικής ενδεκάδας. Ο Joao Pedro επιλέχθηκε στην 11άδα των ποδοσφαιριστών στις 10 από τις 13 αντίπαλες ομάδες και θυμίζουμε ότι στο παρά ένα θα ήταν και σε αυτήν του ΑΠΟΕΛ.

Οι φιναλίστ Rayos, Zahid, Carlao
Ruben Rayos, Ghayas Zahid και Carlao είναι οι φιναλίστ ανά θέση. Ο Carlao επιλέχθηκε σε 5 ενδεκάδες (Απόλλων, Άρης, Ερμής, Ομόνοια, Πάφος) ενώ τον Zahid επέλεξαν στην 11άδα η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών 3 ομάδων (Δόξα, Εθνικός, Πάφος).  Ο Rayos επιλέχθηκε σε 6 ενδεκάδες (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αλκή, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Άρης) όπως και ο Schildenfeld που εκλέχθηκε στην Καλύτερη Ενδεκάδα αφού δυστυχώς για τον Ruben δεν είναι κεντρικός αμυντικός αλλά μεσοεπιθετικός και στο χώρο αυτό οι αντίπαλοι βραβευθέντες είχαν επιλεχθεί σε περισσότερες ενδεκάδες.

Αντωνιάδης vs Παπαφώτης
Η μάχη για τον καλύτερο Κύπριο ήταν μεταξύ Αντωνιάδη και Παπαφώτη. Τον Μάριο επέλεξαν οι ποδοσφαιριστές πέντε ομάδων (Ανόρθωση, Απόλλων, Δόξα, Ερμής, Ομόνοια) και των Βασίλη τριών (Αλκή, ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακός).

Οι.. μονές συμμετοχές σε ενδεκάδα
Θωμάς Ιωάννου, Δημήτρης Χριστοφή και Anton Maglica σε αυτήν των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Mickael Pote σε αυτήν της ΑΕΛ. Γιώργος Μερκής, Daniel Moisov και Στάθης Αλωνεύτης σε αυτήν της Αλκής. Boy Waterman και Μάριος Αντωνιάδης σε αυτήν της Ανόρθωσης. Jailson Araujo σε αυτήν του ΑΠΟΕΛ. Acoran σε αυτήν του Απόλλωνα. Antonio Jakolis σε αυτήν της Δόξας. Χρήστος Wheeler και Μάριος Ηλία σε αυτήν του Εθνικού Άχνας. Marco Soares σε αυτήν του Ερμή. Ο Christian Bruls σε αυτήν της Σαλαμίνας. Ο Fabricio σε αυτήν της Ομόνοιας και ο Alex Da Silva σε αυτήν της Πάφου.

Ο.. πρώην κι ο δανεικός 
Μάριος Ηλία και Θωμάς Ιωάννου επιλέχθηκαν στις ενδεκάδες των ποδοσφαιριστών του Εθνικού Άχνας και της ΑΕΚ αντίστοιχα.