Το 7+3 έγινε... σκέττο 10!

Ανάμεσα στις αλλαγές που ανακοίνωσε η ΚΟΠ σε σχέση με το νέο πρωτάθλημα, η σημαντικότερη έχει να κάνει με την τροποποίηση στον κατάλογο Α'.

Ναι μεν παραμένει υποχρεωτικό για κάθε ομάδα να δηλώσει 10 Κύπριους παίκτες, ωστόσο αλλάζει το 7+3 το οποίο σημαίνει ότι οι 3 από τους 10 θα έπρεπε να είναι προϊόν των ακαδημιών τους. Πλέον αυτό δεν ισχύει και θα αρκεί να είναι Κύπριοι έχοντας αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ακαδημία μέχρι τα 18 τους.

Αναλυτικά:

Κατάλογος Α΄Ποδοσφαιριστών

Όσο αφορά τον κατάλογο Α των ομάδων, πλέον δεν είναι υποχρεωτικό στους δέκα ποδοσφαιριστές, οι τρεις να προέρχονται από την δική τους Ακαδημία και ο κανονισμός διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Στον Κατάλογο Α θα πρέπει απαραίτητα να εγγράφονται και τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο μητρώο (αρχείο ποδοσφαιριστών) της ΚΟΠ. Σε περίπτωση που το Σωματείο δεν δηλώσει και τους δέκα ποδοσφαιριστές, ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δέκα ποδοσφαιριστών.