Αποκαλυπτικός ΣΤΙΒ στο Kerkida (ΔΗΛΩΣΗ για το μέλλον του)

Η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, επικοινώνησε με τον Στιβ Κωνσταντινίδη με αφορμή τις συνεχόμενες επιτυχίες της Εθνικής Ινδίας υπό την καθοδήγησή του.

Ο Αγγλοκύπριος τεχνικός ήταν αποκαλυπτικός για το μέλλον του, μετά από σχετική ερώτηση.

Κόουτς, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Intercontinental Cup.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μία σημαντική επιτυχία για την Ινδία. Δώσαμε τέσσερα παιχνίδια σε 10 μέρες και ανταποκριθήκαμε πλήρως. Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει του Asian Cup 2019. Κερδίσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια (σ.σ 5-0 Chinese Taipei, σ.σ 3-0 Kenya) και απέναντι στη New Zealand κάναμε 7 αλλαγές (σ.σ ήττα 1-2)  αφού είχαμε ήδη προκριθεί στον τελικό (σ.σ 2-0 Kenya)».

Όλοι αναγνωρίζουν πως έχετε ανεβάσει το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Ινδία… 

«Πρέπει να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην Εθνική Ανδρών και U23 (σ.σ το προπονητικό τιμ είναι το ίδιο και στην U23).  Κάνουμε εξαιρετική δουλειά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Φτιάχνουμε ομάδα για τα επόμενα 10 χρόνια. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι στο Intercontinental Cup πήραμε στην αποστολή 11 παίκτες κάτω των 23 ετών (σ.σ οι 6 κάτω των 21). Τα τελευταία 2-3 χρόνια κλήθηκαν περισσότεροι από 30 παίκτες στην Εθνική. Εντοπίσαμε παίκτες κοντά στα 30 τους που δεν είχαν ποτέ αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος και μας έχουν βοηθήσει πολύ. Κερδίσαμε τρεις τίτλους, προκριθήκαμε στο Asian Cup 2019. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Τα δίνουν όλα οι παίκτες και τους ευχαριστώ επίσης».

Πότε λήγει το συμβόλαιο σας με την Εθνική Ινδία; 

«Τον Ιανουάριο του 2019. Θα συμπληρώσω 4 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Ινδίας. Νομίζω πλησιάζει η ώρα για να αποχωρήσω από την Ινδία. Θέλω να έρθω πιο κοντά στην οικογένειά μου».

Κατά καιρούς διαβάζουμε ότι διάφορες ομάδες σε έχουν βολιδοσκοπήσει;

«Δεν το κρύβω ο μεγάλος μου στόχος είναι κάποτε να αναλάβω την Εθνική Κύπρου. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Αγγλίας, της Ελλάδας και της Νορβηγίας. Περιμένω κάτι πολύ καλό και σε περίπτωση που έρθει μια ικανοποιητική πρόταση, ίσως αποχωρήσω νωρίτερα από την Ινδία».