"Τάγκμπα" στο kerkida.net: "Η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει"

Εάν και εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Νταντάλκ στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η (ποδοσφαιρική) λογική λέει ότι οι Ιρλανδοί θα περάσουν από το εμπόδιο της Λεβάντια Τάλιν στον πρώτο προκριματικό.

Η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, επικοινώνησε με έναν πρώην «δικό μας», τον Μάρκο Ταγκμπατζούμι ο οποίος αγωνίζεται στη Νταντάλκ.

«Θα έχει ενδιαφέρον να αγωνιστούμε απέναντι στην ΑΕΚ. Βέβαια, εμείς βλέπουμε αγώνα με αγώνα. Δεν κοιτάζουμε μακριά. Δεν υποτιμάμε τη Λεβάντια. Η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει. Με προσοχή και σοβαρότητα να κερδίσουμε τους Εσθονούς και μετά βλέπουμε» το αρχικό σχόλιο του 29χρονου Νιγηριανού φορ.

Για το ποια ομάδα θα έχει το προβάδισμα σε περίπτωση που αναμετρηθούν με την ΑΕΚ: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι να προκριθούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά ούτε και για την ΑΕΚ θα είναι εύκολο. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πάει καιρός να δω διά ζώσης την ΑΕΚ, αλλά γνωρίζω ότι τα πάει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Κύπρο. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω 100% αν θα έχει φαβορί αυτό το ζευγάρι».

Για τα πλεονεκτήματα της Νταντάλκ: «Είμαστε μία δυνατή ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ένα από τα χαρακτηριστικά μας είναι η ταχύτητα. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό… φεγγάρι. Σκοράρουμε με σχετική ευκολία και προερχόμαστε από 8 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε στο -1 από την κορυφή. Είναι πλεονέκτημα για μας που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωτάθλημα. Παίξαμε 23 παιχνίδια ενώ η ΑΕΚ μόλις τώρα ξεκίνησε προετοιμασία».

Για τα μειονεκτήματα: «Ίσως κόντρα σε μια ομάδα με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση να συναντήσουμε δυσκολίες, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι΄ αυτό. Θα δούμε».

Για το πόσο κόσμος πάει στο γήπεδο: «Περίπου 4 χιλιάδες θεατές μέσο όρο παρακολουθούν τις εντός έδρας αναμετρήσεις μας».

***Ο «Τάγκμπα» αγωνίστηκε σε τέσσερις ομάδες στην Κύπρο (ΑΕΛ, Ερμής, ΑΠΕΠ, Ακρίτας). Με τη φανέλα της Νταντάλκ έχει 18 συμμετοχές (2 ως βασικός) και 3 γκολ.