Αλλάζει ΛΙΜΑΝΙ και σελίδα... για 3η φορά στο βιβλίο του!

Στην ΑΕΛ ήθελαν σαν... τρελοί τον Νέστορα Μυτίδη, με τη Λεμεσιανή ομάδα να ντύνει τελικά στα "γαλαζοκίτρινα" τον Κύπριο διεθνή επιθετικό.

Ο Μυτίδης έχει τα στοιχεία του επιθετικού, που έχει ζητήσει ο Ντούσαν Κέρκεζ, ένα κλασικό εννιάρι, που παίζει στην κορυφή της επίθεσης και κινείται πάντα εντός των ορίων της περιοχής του αντιπάλου. 

Ο 27χρονος στράικερ όπου συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του στη Λάρνακα και συγκεκριμένα με τη φανέλα της ΑΕΚ, για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα θα φορέσει φανέλα άλλης Κυπριακής ομάδας.

Ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και έφτασε στο σημείο να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους ποδοσφαιριστές της.

Σταδιακά άρχισε να δείχνει την ποδοσφαιρική του αξία και κατάφερε με τον ζήλο και την αφοσίωση που έδειξε στα 18 του χρόνια να ντεμπουτάρει με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ.

Την περίοδο 2009-10 ξεκίνησε να αγωνίζεται για την πρώτη ομάδα όταν αυτή βρισκόταν στη Β’ Κατηγορία, για να αρχίσει να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από την επόμενη σεζόν. 

Ο χαρακτήρας του, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων ήταν αυτός που «κέρδισε» όλους τους φιλάθλους (κάθε χρώματος και ομάδας) του νησιού και στα γήπεδα ο Μυτίδης δέχεται πάντα την αναγνώριση. 

Τον Ιούλιο του 2016, η Ολλανδική αγορά «χτύπησε» την πόρτα του Μυτίδη, με την Roda να θέλει να εντάξει τον ποδοσφαιριστή στο έμψυχο δυναμικό της.

Έτσι 7 ολόκληρα χρόνια μετά πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει για το εξωτερικό. Ένα χρόνο κράτησε και μετά τη "γεύση" που πήρε στο Ολλανδικό πρωτάθλημα αποφάσισε όπως επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Η δουλειά και το ταλέντο του εκτιμήθηκε από την Κέρκυρα η οποία ήθελε την υπογραφή του με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να μην χάνει την ευκαιρία, ανοίγοντας μια νέα πόρτα στην καριέρα του.

Έτσι ο Μυτίδης πάει δανεικός στην Κέρκυρα στο δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2017-18, αφού πρώτα οι «κιτρινοπράσινοι» απέκτησαν ξανά τα δικαιώματα του από την Ολλανδική ομάδα.

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Κύπρο πιο έμπειρος και μάλλον δικαίως αποτέλεσε διακαή πόθο της ΑΕΛ.

Η μέχρι τώρα ποδοσφαιρική καριέρα του Νέστορα Μυτίδη έχει λίγες σελίδες στο βιβλίο της και ας ελπίσουμε με την ΑΕΛ να μπορεί να γράψει ακόμα περισσότερες και κάποιες εξ αυτών... χρυσές. Η δίψα για κάποια διάκριση στα 27 του πλέον χρόνια δεν την λες και λίγη!