"Με αργά και σταθερά βήματα για την Ανόρθωση"

Είναι ένας από τους νέους ανθρώπους που μπήκαν στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα της Κύπρου, με όνειρο και φιλοδοξία για να δώσει ξανά στην ιστορική Ανόρθωση, την αίγλη που αξίζει στο διαμέτρημα του ιστορικού αυτού σωματείου και στον καλαθοσφαιρικό χώρο!

Για τον Αντώνη Μικελλίδη ο λόγος, ο οποίος «μεταφέροντας» στην Κύπρο, όπου πλέον διαμένει και την εμπειρία ως Υπεύθυνος Ακαδημιών στον Πρωτέα Βούλας, ήδη έχει βάλει τη δική του «βούλα» στην Ανόρθωση, όπου ως γνωστόν δραστηριοποιούνται δέκα τμήματα.Μιλήσαμε με τον Αντώνη Μικελλίδη, ο οποίος στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη αναφέρεται στη μέχρι τώρα πορεία του, από τότε που ξεκίνησε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Ανόρθωση.

Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στον Αντώνη Μικελλίδη, είχε να κάνει με το πώς αποφάσισε να βοηθήσει την Ανόρθωση:

«Με τους ανθρώπους της Ανόρθωσης, πάντα είχαμε επικοινωνία και όταν ήλθα στην Κύπρο, ξεκίνησα με χορηγίες. Ήταν όμως ξεκάθαρο προς όλους, ότι προσωπικά αγαπώ την καλαθόσφαιρα.Ήθελα να έλθω κοντά στην Ανόρθωση επειδή πίστευα ότι μπορούσα να προσφέρω, αν και βέβαια πριν τον ερχομό μου ήμουν άγνωστος. Είχα λοιπόν τις απαραίτητες επαφές με τους ανθρώπους της Ανόρθωσης και στόχος μου ήταν να γίνουν τα πράγματα με μια σειρά. Δηλαδή, να γίνει το ξεκίνημα από τη βάση και με την πάροδο κάποιων ετών να φθάσουμε μέχρι τη δημιουργία ανδρικής ομάδας, η οποία φυσικά σε κάθε σωματείο, αποτελεί και τη ναυαρχίδα των τμημάτων της».

Πέρασαν ήδη τα τρία πρώτα χρόνια και ο κ. Μικελλίδης προέβη σε έναν απολογισμό για τη μέχρι τώρα προσπάθεια:

«Θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχει γίνει ως τώρα. Φθάσαμε στο σημείο, αν και προσφυγικό σωματείο, να διαθέτουμε την πιο μεγάλη ακαδημία στη Λεμεσό! Ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι ως σωματείο, βάζουμε μπροστά την καθαρά ανθρώπινη προσέγγιση, γιατί ας μη ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά.Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι τα παιδιά που εγγράφονται στις ακαδημίες της Ανόρθωσης, δεν πληρώνουν τον πρώτο μήνα, ενώ υπάρχει και η ευελιξία του προγράμματος προπονήσεων, ούτως ώστε να είναι βολικές για τα ίδια τα παιδιά και για τους γονείς τους».

Στο σημείο αυτό ο κ. Μικελλίδης αναφέρθηκε στα τμήματα που διατηρεί αυτήν τη στιγμή η Ανόρθωση:

«Υπάρχουν δέκα συνολικά ομάδες. Ξεκινάμε από τις ομάδες κάτω των 18 και φθάνουμε σε αυτές κάτω των 10 και στα δυο φύλα. Αυτό, ξέχωρα από το ότι ήδη στην Ανόρθωση λειτουργούν τρία ακόμη τμήματα για παιδιά από την ηλικία των 4 ετών!Πέραν όμως αυτών, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ως σωματείο, ξεκινήσαμε χωρίς δική μας πόλη! Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Ωστόσο όπως ανέφερα και πιο πάνω, αυτήν τη στιγμή έχουμε τις μεγαλύτερες ακαδημίες στην Λεμεσό και με βάση το πρόγραμμα πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία μας, μπορώ να πω ότι είμαστε πρωτοπόροι σε ζητήματα οργάνωσης».

Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η Ανόρθωση, σκοπεύει μέσα στα επόμενα χρόνια, να δημιουργήσει Ανδρική αλλά και Γυναικεία ομάδα. Ζητήσαμε από τον κ. Μικελλίδη να αναφερθεί στο ζήτημα αυτό:

«Θέσαμε πρώτα, ένα πλάνο διάρκειας πέντε ετών, ούτως ώστε μέσα από τα δικά μας τμήματα ανάπτυξης, να στελεχώσουμε την Ανδρική και τη Γυναικεία ομάδα με δικά μας παιδιά στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Μπορώ να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και όπως βλέπουμε τα πράγματα, κατά την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, η Ανόρθωση θα διαθέτει τμήμα Ανδρικής, αλλά και Γυναικείας ομάδας».Έγινε επίσης λόγος για δημιουργία προπονητικού κέντρου από πλευράς Ανόρθωσης και ο κ. Μικελλίδης αναφέρθηκε και σε αυτό το ζήτημα:

«Αυτό είναι κάτι που θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν πρόκειται και για το ευκολότερο εγχείρημα. Είναι πολλά τα σημεία που θα πρέπει να εξετασθούν.

Προς το παρών όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι όπως είναι τώρα τα πράγματα, εφόσον δραστηριοποιηθούν οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών, μόνο στην αίθουσα Σπύρος Κυπριανού θα μπορούν να αγωνισθούν».