BUDIMIR στο kerkida/"Να μην φοβηθεί τη Μπερ Σεβά το ΑΠΟΕΛ" (Ο Ιβάν, το τηλεφώνημα και η πρόταση)

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο kerkida.net ο Μάριο Μπούντιμιρ.

Ο 32χρονος φορ έβαλε την... υπογραφή του στην χθεσινή επικράτηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Αστάνα και λίγο μετά την επιστροφή στη... βάση, μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας με αφορμή τις διπλές αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Προ ημερών, ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΕΛ και της ΕΝΠ, "κάρφωσε" τους ισραηλινούς στο σπίτι τους και γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει η ομάδα του Μπαλταζάρ για να προκριθεί.

Μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα έχεις καταφέρει να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ…

«Είναι αλήθεια. Μακάρι να συνεχίσω έτσι. Ανήκω σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και το απολαμβάνω. Πήγα στη Ντιναμό για να βοηθήσω σαν 3ος επιθετικός στη σειρά. Πήρα τις ευκαιρίες μου και έχω αποδείξει ότι αξίζω χρόνο συμμετοχής».

Σπουδαίο… διπλό (0-2) απέναντι στην Αστάνα…

«Μεγάλη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που δύσκολα χάνει στο σπίτι της. Δεν ήταν καθόλου εύκολο σε πλαστικό χλοοτάπητα. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα με το γκολ που πέτυχα. Όμως, δεν τελείωσε τίποτα. Περιμένουμε τη ρεβάνς με σοβαρότητα. Θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ούτε καν σκεφτόμαστε τη Γιανγκ Μπόις».

Γιατί έγινες αλλαγή στο 46΄;

«Είχα κάποιες ενοχλήσεις μετά από χτύπημα αντιπάλου. Εγώ ζήτησα να μην αγωνιστώ στο β΄ ημίχρονο. Ευτυχώς δεν έχω κάτι ανησυχητικό. Μόλις πριν από λίγο πέρασα από ιατρικές εξετάσεις και όλα καλά».

Γνωρίζεις πολύ καλά τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Πώς βλέπεις τις αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με την ομάδα από το Ισραήλ;

«Είναι στο 50-50. Αισθάνομαι ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να τα καταφέρει. Κατά την προσωπική μου άποψη, η ομάδα που θα ζητήσει με περισσότερο πάθος την πρόκριση, θα την πάρει. Δεν θα είναι εύκολο για το ΑΠΟΕΛ, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν έχει κερδίσει μεγαλύτερες ομάδες».

Τι πρέπει να προσέξει το ΑΠΟΕΛ;

«Αν τους δείξει ότι φοβάται, την… πάτησε. Να μπει με αγωνιστικό θράσος στον αγώνα. Να τους πιέσει ψηλά και εκεί θα έχει πρόβλημα η Χάποελ. Έτσι κάναμε εμείς στην Κροατία και τους κερδίσαμε με 5-0. Είναι καλή και δυνατή ομάδα, αλλά δεν είναι κάτι σούπερ».

Σε ποια από τις τρεις γραμμές είναι καλύτερη η Μπερ Σεβά;

«Αμυντικά όχι και τόσο, στη μεσαία γραμμή ok, αλλά η δύναμή της είναι στην επιθετική γραμμή».

Κάποιους παίκτες που έχεις ξεχωρίσει από τη Μπερ Σεβά;

«Ο Manan στη μεσαία γραμμή και μπροστά ο Νwakaeme. Αυτοί οι δύο παίκτες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή».
 
Είναι καυτή η έδρα της;

«Όχι όπως το ΓΣΠ. Φτιάχνει καλή ατμόσφαιρα ο κόσμος της, βοηθάει την ομάδα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι τόσο… καυτή η έδρα της Μπερ Σεβά».

Σε πήρε τηλέφωνο κάποιος από το ΑΠΟΕΛ για να μάθει κάποια περισσότερα πράγματα για τη Μπερ Σεβά;

«Ναι, μίλησα με τον τιμ μάνατζερ Γιώργο Σαββίδη. Δεν θα μπορούσα φυσικά να αρνηθώ».

Σε 18 μήνες παρουσίας σου στο ΑΠΟΕΛ πέτυχες 4 γκολ ενώ στη Ντιναμό έχεις ήδη σκοράρει τρεις φορές σε έξι συμμετοχές;

«Η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις πώς σου τα φέρνει. Δεν περίμενα ότι θα πάρω μεταγραφή στη Ντιναμό. Πέτυχα 13 γκολ αγωνιζόμενος σε μια μικρομεσαία ομάδα, τη Rudes και έτσι ξαφνικά ήρθε η πρόταση από τη Ντιναμό. Ήταν κάτι απίστευτο. Τώρα, όσον αφορά την παρουσία μου στο ΑΠΟΕΛ, είναι αλήθεια ότι δεν ανταποκρίθηκα. Προσπάθησα πολύ, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν ξέρω γιατί. Και ήθελα πολύ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Χρωστάω πολλά στον κ. Ιβάν. Με βοήθησε πάρα πολύ».

Έχεις επικοινωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

«Δυστυχώς όχι. Χαθήκαμε. Τον αγαπώ και τον εκτιμώ ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μου έδωσε να παίξω στο ΑΠΟΕΛ. Σπουδαίος άνθρωπος, εξαιρετικός προπονητής».

Οι αναμνήσεις σου από την Κύπρο…

«Κράτησα μόνο τις θετικές αναμνήσεις. Ήταν κάτι σπουδαίο να παίξω στο ΑΠΟΕΛ, έκανα αρκετούς φίλους και στο Παραλίμνι».

Παρακολουθείς τι συμβαίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο;

«Ναι. Μου αρέσει να ενημερώνομαι και μπορώ να πω ότι πολύ συχνά ελέγχω τι γίνεται στο νησί, κυρίως τι συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες. Επίσης, χάρηκα πολύ που η ΕΝΠ επέστρεψε στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας».

Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε ξανά στην Κύπρο;

«Βαδίζω προς το 33ο έτος της ηλικίας μου και είναι χλωμό. Δεν θέλω να φύγω από την Κροατία. Επίσης, έχω ενώπιον μου μια πολύ καλή πρόταση».

Θα μας αποκαλύψεις την πρόταση;

«Γιατί όχι! Συζητάμε με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για ανανέωση του συμβολαίου μου για ακόμη 2 χρόνια. Νομίζω είμαστε κοντά».

Μάριο, σε ευχαριστώ πολύ…

«Κι εγώ ευχαριστώ. Καλή επιτυχία στο ΑΠΟΕΛ αλλά και στις άλλες ομάδες, Απόλλωνα και ΑΕΚ. Μακάρι να προκριθούν και οι τρεις στους ομίλους».

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ