ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/Στα Play off (Απόλλων-ΑΕΚ) ΜΟΝΟ με κάρτα φιλάθλου!

Σημαντική εξέλιξη ενόψει των αγώνων στα Play Off την οποία ενδεχομένως να μην γνωρίζει το φίλαθλο κοινό. Από το ερχόμενο Σάββατο τίθεται σε εφαρμογή η κάρτα φιλάθλου και ως εκ τούτου η νέα κατάσταση πραγμάτων επηρεάζει άμεσα και τους Ευρωπαίους μας. Απόλλων και ΑΕΚ που θα αντιμετωπίσουν στους επαναληπτικούς Βασιλεία και Τρέντσιν στην Κύπρο θα δώσουν τους αγώνες με την εφαρμογή του μέτρου. Το ίδιο θα ισχύσει εννοείται για όλες τις ομάδες εάν περάσουν στους ομίλους του Europa League.

Το ΑΠΟΕΛ δεν επηρεάζεται για τον αγώνα με την Αστάνα καθώς αυτός θα γίνει την Πέμπτη 23/8, δύο μέρες πριν εφαρμοστεί το μέτρο.

Επί του συγκεκριμένου θέματος αρθογραφεί στην ιστοσελίδα μας ο αθλητικογράφος Μάριος Αταλιώτης.

Το κείμενο του αυτούσιο...

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε τα κακώς έχοντα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πολλές φορές κάποια πράγματα είναι χιλιοειπωμένα, τα γνωρίζουν οι πάντες και αποτελεί πλεονασμό ο σχολιασμός τους, από εμάς που καταντήσαμε γραφικοί σε ορισμένα θέματα, γιατί απλά είναι σαν να ρίχνουμε αυγά στον τοίχο.

Ωστόσο, αυτη τη φορά το θέατρο του παράλογου έχει ξεπεράσει κάθε όριο και επιβάλλεται να θέσουμε τους αρμόδιους ενώπιον των ευθυνών τους. Από το ερχόμενο Σάββατο εφαρμόζεται το νέο μέτρο κατά της βίας, με απαραίτητη την κάρτα φιλάθλου για την έκδοση εισιτηρίου και την είσοδο στα γήπεδα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα της Α' Κατηγορίας.

Αντίκτυπο βέβαια θα έχει κυρίως στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, γι'αυτούς άλλωστε εφαρμόζεται βασικά το μέτρο, αφού στα άλλα αθλήματα δυστυχώς τα παιχνίδια διεξάγονται συνήθως παρουσία συγγενών και φίλων... 

Υπάρχουν υπερ και κατά για την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που δεν είναι της ώρας να αναλυθούν. Εκείνο που θέλω να θίξω, είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή της εν λόγω νομοθεσίας, θα αφορά και τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Θα πρέπει όμως να βρεθεί ο τρόπος, έτσι ώστε οι ομάδες που μας εκπροσωπούν στο Γιουρόπα Λιγκ, να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης από την Πολιτεία. Το ΑΠΟΕΛ έτυχε να παίζει το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας και έτσι την ερχόμενη Πέμπτη, θα μπορεί να πάει στο γήπεδο ο κόσμος του, χωρίς το μέτρο της ταυτοποίησης.

Τη μεθεπόμενη Πέμπτη, όμως, το μέτρο θα βρίσκεται σε ισχύ και κατά συνέπεια, όσοι οπαδοί της ΑΕΚ και του Απόλλωνα δεν έχουν κάρτα, δεν θα μπορέσουν να πάνε στην Αρένα και στο ΓΣΠ αντίστοιχα.

Αυτή θα είναι μια δυσμενής διάκριση κατά των δύο αυτών ομάδων, που θα στερηθούν τη μαζική παρουσία του κόσμου τους, στο πιο σημαντικό ίσως, αγωνιστικά και οικονομικά, παιχνίδι της χρονιάς. Διότι πιθανότατα η πρόκριση στους ομίλους του Γιουροπα Λιγκ, να παιχθεί στους επαναληπτικούς με την Τρένστιν και τη Βασιλεία.

Η ΚΟΠ, σε συνεννόηση με τον ΚΟΑ, θα πρέπει να βρει τρόπο να εφαρμόσει τα ίδια μέτρα και σταθμά για τα μέλη της. Δεν λέμε να στερήσουν και από το ΑΠΟΕΛ τη δυνατότητα να έχει τους δικούς του οπαδούς στο γήπεδο. Προς Θεού... Εκείνο που θα είναι δίκαιο, είναι να δοθεί μια εξαίρεση για τη μεθεπόμενη Πέμπτη, έτσι ώστε να τύχουν της αναγκαίας υποστήριξης μαζικά και ο Απόλλωνας με την ΑΕΚ. 

Στα παιχνίδια αυτά, πέρα από το γόητρο, παίζονται και πολλά εκατομμύρια ευρώ, που κατά κύριο λόγο θα έρθουν από το εξωτερικό. Πιο εύρωστες οικονομικά ομάδες, σημαίνει ψηλότερο ποιοτικά επίπεδο, που θα έχει θετικό αντίκτυπο και στο εγχώριο θέαμα. Η Ομοσπονδία ΟΦΕΙΛΕΙ να δράσει άμεσα και να αποκαταστήσει την εν δυνάμει ΑΔΙΚΙΑ που θα γίνει σε βάρος των δύο αυτών ομάδων.

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, έχει την ευκαιρία να δείξει έμπρακτα ότι ξεκινά δυναμικά τη θητεία του, προστατεύοντας τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των ομάδων, χωρίς διακρίσεις και προσχήματα. Πρέπει να ενεργήσει άμεσα, έτσι ώστε ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ να τύχουν ίσης μεταχείρισης από την Πολιτεία. Ιδού η Ρόδος...