ΑΕΛ με το... δεξί, με "ΧΡΥΣΗ αλλαγή"! (Φώτος)

Επίσημα όπως... φιλικά για την ΑΕΛ! Η Λεμεσιανή ομάδα συνέχισε απ' εκεί που έμεινε στα φιλικά προετοιμασίας και ξεκίνησε με νίκη το νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ αντιμετώπισε στο "Αμμόχωστος" τον Ερμή με σκόρερ τον Χουράδο στο 69' επικράτησε με 1-0! "Χρυσή" αλλαγή ο Ισπανός, αφού τέσσερα λεπτά νωρίτερα πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή! Αρκετά καλός ο Ερμής, ειδικά στο πρώτο μέρος που είχε δοκάρι με τον Ντιντάκ.

Το ΦΙΛΜ του αγώνα:

-Έναρξη.

-Η διάταξη του Ερμή: Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Αραμπατζής, δεξί μπακ ο Μαλόν, αριστερό μπακ ο Βολκόφ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουαντζίκα και Εμπαλό. Αμυντικό χαφ ο Φυλακτού, δημιουργικά χαφ οι Ντιντάκ και Μαρτίνιουκ, στα άκρα οι Κιπιάνι και Κατσιατής και στην κορυφή της επίθεσης ο Κεϊτά.

-Η διάταξη της ΑΕΛ: Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Βοζίνια, δεξί μπακ ο Νιλς Τεξέιρα, αριστερό μπακ ο Αβραάμ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαφράνς και Αντρέ Τεξέιρα. Αμυντικά χαφ οι Ζντραφκόσκι και Αντάμοβιτς, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Άλεξ, στα άκρα οι Μπενίτεθ και Τόρες και στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης.

-2' Πρώτη φάση στο παιχνίδι για τον Ερμή, με την κεφαλιά του Εμπαλό να φεύγει λίγο έξω.

-10' Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ερμή να είναι λίγο πιο επιθετικός και να κρατά περισσότερο μπάλα. Χωρίς κάποια επιθετική προσπάθεια η ΑΕΛ.

-13' Πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Άλεξ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και αιφνιδίασε τον Αραμπατζή που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

-19' Κερδίζει φάουλ σε καλή θέση ο Τόρες, από μαρκάρισμα του Μαρτίνιουκ. Κάκιστη η εκτέλεση του Μπανίτεθ, η μπάλα πολύ έξω.

-21' Ανεβαίνει η ΑΕΛ. Επικίνδυνο γύρισμα του Άλεξ από αριστερά, διώχνει δύσκολα πριν η μπάλα φτάσει στον Μυτίδη ο Αραμπατζής.

-23' Διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.

-24' Επανάρχισε ο αγώνας.

-26' Ανάποδο του Κιπιάνι, η μπάλα ψηλά έξω.

-31' Ξανά ο Άλεξ απειλεί με γκολ. Νέο μακρινό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο έδαφος πριν φτάσει στην εστία και τον Αραμπατζή να διώχνει δύσκολα. Στην επαναφορά το γύρισμα του Αβραάμ δεν ήταν καλό και ο Βολκόφ έδιωξε σε κόρνερ.

-33' Ατομική προσπάθεια του Άλεξ και πάσα στον Αντάμοβιτς, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω.

-34' Κίτρινη στον Βολκόφ για μαρκάρισμα στον Τόρες. Πρώτη στο παιχνίδι και στο πρωτάθλημα.

-35' ΚΛΑΣΙΚΗ ευκαιρία για τον Ερμή! Μετά από κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Κατσιατής έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε τετ α τετ με τον Βοζίνια. Άνοιξε όμως το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να πλασάρει, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει.

-36' Εκτελεί φάουλ από μακρινή απόσταση ο Άλεξ, διώχνει ξανά ο Αραμπατζής.

-45' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Τόρες αποχώρησε τραυματίας και ο Μαρκόσκι πήρε την θέση του.

-45'+2' ΔΟΚΑΡΙ για τον Ερμή! Μετά από εκτέλεση φάουλ και διώξιμο του Βοζίνια, η μπάλα έφτασε στον Ντιντάκ που έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι, να βρίσκει στο σώμα του Νιλς Τεξέιρα και να φεύγει σε κόρνερ.

-Τέλος ημιχρόνου, στο 0-0 οι δύο ομάδες.

-Άρχισε το β' μέρος.

-49' Καλή προϋπόθεση για τον Ερμή. Ο Κεϊτά έφυγε ωραία από δεξιά, έδωσε στον Μαρτίνιουκ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν σούταρε αλλά προσπάθησε να πασάρει, με την μπάλα να διώχνεται από πλευράς ΑΕΛ.

-50' Κλασική ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ανέβασμα του Αβραάμ από αριστερά, προβολή από κοντά του Αντάμοβιτς αλλά διώχνει ξανά ο Αραμπατζής.

-51' Κίτρινη στον Μαρκόσκι.

-54' ΚΛΑΣΙΚΗ ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Άλεξ σε μια από τις γνωστές επινοήσεις του πέρασε κάθετη πάσα στον Μαρκόσκι, αυτός... φάτσα με τον Αραμπατζή αντί να πλασάρει δοκίμασε να τον περάσει αλλά ο Ελλαδίτης γκολκίπερ έπεσε στα πόδια του και έδιωξε.

-56' Πρώτη αλλαγή για τον Ερμή. Ντε Μέλο αντί Κατσιατή.

-63' Κίτρινη κάρτα στον Ζντραφκόφσκι στο για τράβηγμα στον Κεϊτά

-65' Από μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Πουτζιουρής αντι Κιπιάνι και Χουράδο αντί Μυτίδη.

-68' Κίτρινη στον Άλεξ για δμαιαρτυρία.

-69' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ! Σκόρερ ο Χουράδο που μπήκε στο παιχνίδι τρία λεπτά νωρίτερα! Μετά από βαθιά μπαλιά στην άμυνα του Ερμή, ο Μαρτίνιουκ δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι και η μπάλα έφτασε στον Χουράδο ο οποίος από κοντά νίκησε τον Αραμπατζή για το 1-0!

-72' Δυνατό σουτ του Μαρτίνιουκ, διώχνει δύσκολα ο Βοζίνια.

-75' Τρίτη αλλαγή για τον Ερμή. Γεωργίου αντί Ντιντάκ.

-77' Κίτρινη σε Μαρτίνιουκ

-80' Ολοκληρώνει και η ΑΕΛ με τις αλλαγές. Γκαστανιάγκα αντί Αντάμοβιτς.

-84' Προσπαθεί να πιέσει ο Ερμής, ανεβάζει πολλούς παίκτες ψηλά.

-90' Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

-90+1' Κίτρινη στον Εμπαλό.

-Τέλος αγώνα.

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Βολκόφ, Κατσιατής (56'Ντε Μέλο), Μαρτίνιουκ, Ντιντάκ (75'Γεωργίου), Κιπιάνι (65'Πουτζιουρής), Μαλόν, Κεϊτά, Φυλακτού, Κουαντζίκα, Εμπαλό.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Νιλς Τεξέιρα, Λαφράνς, Αντρέ Τεξέιρα, Αβραάμ, Ζντραφκόσκι, Ντα Σίλβα, Αντάμοβιτς (80'Γκαστανιάγκα), Μπενίτεθ, Τόρες (44'Μαρκόσκι), Μυτίδης (65'Χουράδο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βολκόφ, Εμπαλό, Μαρτίνιουκ / Μαρκόσκι, Ζντραφκόσκι, Άλεξ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Τιμόθεος Χριστοφή με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Μάριο Καλογήρου.

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ