Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Σλοβένου τερματοφύλακα της Πάφου Γιαν Κόπριβετς λίγες ώρες πριν τον αγώνα της χώρας του με την Κύπρο για το πρωτάθλημα Εθνών. Ο 30χρονος διεθνής μίλησε για τον αγώνα αλλά και πάρα πολλά άλλα ενδιαφέροντα...
Αυτή τη φορά, λόγω προβλήματος τραυματισμού είσαι εκτός Εθνικής...
Λυπάμαι, λυπάμαι. Εύχομαι καλή τύχη στα παιδιά. Τους γνωρίζω καλά, ελπίζω ότι θα νικήσουν την Κύπρο. Δεν ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε από την Βουλγαρία. Παρακολούθησα τον αγώνα στη Λιουμπλιάνα. Καλύτερος ήταν ο τερματοφύλακας της Βουλγαρίας... Μία φάση αν δεν σου βγεί μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Μπορεί να τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Υπήρχε πάντα καλή ατμόσφαιρα, αλλά χρειάζεται και τύχη. Η αλλαγή της γενιάς (νέοι παίκτες) είναι μια δύσκολη διαδικασία. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, κάτι που στη Σλοβενία δεν το έχουμε και πολύ. Αν το κάνουμε, η προσπάθεια της εθνικής ομάδας θα αποδώσει καρπούς. Είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσουμε στο Euro 2020.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ η κατάσταση στην Κύπρο...
Υπάρχουν πολλοί ξένοι στις ομάδες. Η Εθνική Κύπρου έχει 2-3 παίκτες που παίζουν εκτός χώρας, βασικά όλοι οι άλλοι ανήκουν σε τοπικές ομάδες. Το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι καλό, οι καλοί Κύπριοι μπορούν να ανταγωνιστούν τους ξένους στις ομάδες τους.
Η Εθνική Κύπρου ειλικρινά δεν είναι αδύνατη, μόνο στο όνομα ίσως. Εδώ τους αρέσει να πολιτογραφούν παίκτες και αυτό δημιουργεί ορισμένα θέματα, όπως λένε οι Κύπριοι (δεν αποδόθηκε καλύτερο νόημα στην μετάφραση το συγκεκριμένο κομμάτι της δήλωσης)
Περιμένω ένα ενδιαφέρον ματς. Η Κύπρος έχασε 2-0 στη Νορβηγία και τώρα θα παρουσιαστεί μπροστά στον κόσμο της. Ελπίζω δεν θα πάνε πολλοί φίλαθλοι λόγω των φτωχών αποτελεσμάτων που έχουν.
Πώς είναι ο τραυματισμός σου;
Ο τραυματισμός μου είναι δύσκολος με πρόβλημα στο πόδι μου. Ευτυχώς, δεν έχω σπάσει τα πάντα, οπότε δεν χρειάζεται να πάω σε χειρουργική επέμβαση, αλλά πρέπει να γυρίσω σταδιακά και δεν μπορώ να το ξεπεράσω εύκολα και γρήγορα. Τώρα έχω ένα μέρος της αποκατάστασης το οποίο κάνω στο νερό, καθώς δεν μπορώ να πιέσω ακόμα με δύναμη στο πόδι. Η επιστροφή θα καθυστερήσει γιατί δεν θέλω να το ρισκάρω. Θα μπορούσα να επιστρέψω σε μια εβδομάδα, αλλά μπορούσε με υποτροπή να λείψω για μεγάλο διάστημα. Προτιμώ να κάνω υπομονή γιατί είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα.
Πώς, λοιπόν, το 2015, μετά από πολλά χρόνια παίζοντας στην Ιταλία, συμφώνησες να μετακομίσεις στην Κύπρο;
Όταν είχα την ευκαιρία να πάω από την Ιταλία στην Κύπρο το σκέφτηκα πολύ σοβαρά. Λοιπόν, τώρα δεν έχω πρόβλημα να ομολογήσω ότι έκανα λάθος. Βγήκα έξω και ήμουν σίγουρος ότι η Κυπριακή Λίγκα ήταν πολύ σοβαρή. Στο επίπεδο της ποιότητας είναι κάπου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σε σύγκριση με το ιταλικό πρωτάθλημα.
Σχετικά με την οργάνωση ... είναι ακριβώς όπως ο χαρακτήρας των Κυπρίων. Όλα πάνε λίγο πιο αργά και άνετα. Στην Ιταλία και τη Σλοβενία, είχα συνηθίσει σε αυτό όλα γίνονται σύμφωνα με καθιερωμένα πρότυπα, στη Κύπρο όμως επιτρέπεται μεγάλη ελευθερία. Έχουν καλά και κακά χαρακτηριστικά (γέλια).
Όσον αφορά τη ζωή, σε μένα και το κορίτσι μου, μας αρέσει πολύ. Η ζωή είναι πολύ ωραία. Οι καλύτεροι Κύπριοι σύλλογοι παίζουν καλά στην Ευρώπη. Στα ντέρμπι, τα γήπεδα είναι γεμάτα. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί όταν επιστρέψω. Ελπίζω ότι θα είμαι ο πρώτος τερματοφύλακας της Πάφου.
Την Πέμπτη παρακολούθησες το ματς της Κύπρου με τη Νορβηγία;
Είδα μόνο τα στιγμιότυπα του αγώνα. Οι Κύπριοι δεν διαδίδουν πάρα πολύ την εθνική ομάδα λόγω κακών αποτελεσμάτων. Είναι πραγματικά τρελλοί και παθιασμένοι για το ποδόσφαιρο ως έθνος. Κάθε μπαρ έχει τουλάχιστον πέντε τηλεοράσεις και παρακολουθούν αγώνες. Σχετικά με την Εθνική τους ομάδα είναι απαισιόδοξοι.

