ΟΛΑ όσα είπε ο ΚΟΥΜΑΣ στο ΡΙΚ

Καλεσμένος στον Αντρέα Πογιατζή και την εκπομπή "Γκολ και Θέαμα" ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

"Θέλουμε να βελτιώσουμε τη διαιτησία μας. Λάθη θα γίνουν"

Για το VAR: "Θέλω να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι το VAR βοηθά να μην υπάρχει καχυποψία. Είμαι σε επαφή με την ΟΥΕΦΑ. Θα συζητηθεί σύντομα. Αν η ΟΥΕΦΑ δώσει οικονομική βοήθεια λέω ναι στο VAR. Μπορεί να γίνει μέσα στην επόμενη διετία"

Για τους κόκκινους φακέλους: "Στην Α' Κατηγορία εξαλείφθηκε το θέμα με τους κόκκινους φακέλους."

Για την προεδρία της ΚΟΠ και τις σχέσεις του με τα σωματεία: "Ξεκίνησα από τα σωματεία. Ξέρω πως λειτουργούν τα σωματεία. Ξέρω τι ανάλαβα"

"Οι σχέσεις μου με τα σωματεία είναι άριστες. Κλασικό παράδειγμα το θέμα με τη μείωση των ομάδων."

Για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη: "Ο Κωστάκης ήταν ιδιαίτερος άνθρωπος. Είχε το θάρρος να παίρνει την ευθύνη των αποφάσεων του. Ο Γιώργος Κούμας θα πληρώσει τα λάθη τα δικά του."

Για την Ομόνοια: "Η Ομόνοια είναι απαραίτητο συστατικό του ποδοσφαίρου μας. Μια καλή Ομόνοια βοηθά σε όλους τους τομείς. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει η Ομόνοια είναι το 30-35% του κόσμου. Έχω βρεθεί μία φορά με τον Σταύρο Παπασταύρου. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, γνωρίζει που πατά.."

Για το Παραλίμνι: "Το Παραλίμνι είναι η ομάδα που υπηρέτησα ως πρόεδρος. Χριστοφή, Κάστανος, Λαϊφης, Αρτυματάς, Ρουσιάς πέρασαν από το Παραλίμνι. Ελπίζω η Ένωση να βρει το δρόμο της. είτε πρώτη ή δεύτερη κατηγορία, παίζει ρόλο το πώς χτίζεις."

"Υπάρχουν σκέψεις αλλά πρώτιστο καθήκον μου είναι να καθαρίσω την ατμόσφαιρα γύρω από το πόδόσφαιρο μας. Κάναμε βήματα μπροστά. Σαν νέος πρόεδρος είχα να αντιμετωπίσω ένα παιχνίδι που κρινόταν το πρωτάθλημα και ένα τελικό κυπέλλου."

"Στόχος μου είναι να περνούμε απαρατήρητοι, να έρθει ο κόσμος πίσω στα γήπεδα, να υπάρχει η αίσθηση στον κόσμο ότι ο πρώτος δίκαια είναι πρώτος".

"Και πέρσι και στα ευρωπαϊκά ο Απόλλωνας παρουσιάζει μια καλή εικόνα που μας κάνει περήφανους. Καλό που είναι εκεί και ένας Κύπριος προπονητής."

"Σίγουρα μας προβληματίζει η κάρτα φιλάθλου. Υπάρχουν 2 πτυχές, η μια είναι η απουσία των οργανωμένων και από την άλλη έχουμε τη νομοθεσία του κράτους. Αν θυμάστε καλά όταν το εξαγγείλαμε σαν ομοσπονδία είπα πως η ομοσπονδία αναλαμβάνει μέχρι το τέλος της περιόδου. Αν στα πλαίσια της νομοθεσίας βρεθούν λύσεις να επανέλθουν οι καλοί οργανωμένοι., εμείς σαν 3ο μέλος θα είμαστε θετικοί. Κανένας δεν είναι υπεράνω του κράτους"

"Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ανάλογα με το παιχνίδι και καθορίζονται από τα σωματεία. Στην Εθνική έχουμε το οικογενειακό εισιτήριο που είναι πιο φτηνό. Κάναμε αίτημα στην ΟΥΕΦΑ να είναι πιο ανθρώπινες οι ώρες της Εθνικής για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει γήπεδο."

"Προσπαθούμε να δώσουμε στο Σούπερ Καπ την παλιά του αίγλη."

"Έχουμε δώσει 5 εκατομμύρια στο κράτος για κάλυψη οφειλών των σωματείων. Είμαστε εύρωστη σαν ομοσπονδία και οικονομικά αυτάρκης."

"Πρέπει να αυξήσουμε και ποιοτικά και ποσοτικά τη διαιτησία μας. Ξεκινήσαμε και ενισχύσαμε την ακαδημία διαιτησίας. Σιγά-σιγά οι παλιοί διαιτητές φέυγουν, θα προσπαθήσουν στα επόμενα 2-3 χρόνια να μπουν νέοι διαιτητές με καλές βάσεις για να καλύψουμε ένα μελλοντικό κενό που θα υπάρξει."

"Αν υπάρξει διαιτητής που πει οτι δεν δέχεται πιέσεις είναι ψεύτης. Είμαστε μια κλειστή κοινωνία, σίγουρα οι διαιτητές μας δέχονται πιέσεις και θα έχουν τη στηρίξη μου εφόσον κλείσουν τα αυτιά τους."

"Ο καθενας έχει εχθρούς, έχει φίλους, υπάρχει ζηλοφθονία, εγώ τα δέχομαι. Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου, πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδεχτείς τις κατηγορίες."

"Η Κύπρος ιστορικά είχε ένα Μάριο Λευκαρίτη, ο οποίος ήταν μια πολύ δυνατή προσωπικότητα. Μετά ο Κωστάκης ήταν μέλος του συμβουλίου της ΦΙΦΑ. Ήταν πολύ τιμητικό να είναι στο ΦΙΦΑ Κάνσιλ και ακόμα πιο τιμητικό να μου αναθέσει να αναλάβω τη TEAM."

"Για να είσαι αξιωματούχος της ΦΙΦΑ σε κάνουν φύλλο και φτερό. Έχουν όλα τα χαρτιά μου, όλες τις δραστηριότητες μου. Θα ελεγχθώ. Αν υπάρχει κάτι κακό θα το βρεις."

"Θεωρώ πως σε γενικές γραμμές το κυπριακό ποδόσφαιρο λειτουργεί σωστά, Υπάρχουν προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Πολλοί πατήσαμε πάνω στο ποδόσφαιρο, πολλοί ζούμε από το ποδόσφαιρο, το θέμα είναι να το σεβόμαστε σαν άθλημα."

"Οφείλουμε να στηρίξουμε την Εθνική. Έχουμε όραμα και θα το πούμε όταν είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε και εμείς σαν αξιωματικοί της ΚΟΠ να νιώσουμε και εμείς ότι ο Πετρίδης, ο Κίρζης, ο Καραπατάκης, ο Παντελή. Η μικρή Κύπρος θα μπει στον ποδοσφαιρικό χάρτη."