ΙΡΑΟΛΑ Vs ΟΛΙΒΑ... Διπλό ημίχρονο, άσος τελικό!

Ο αγώνας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ομόνοια στην ΑΡΕΝΑ μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος ποιοτικά, αλλά ήταν ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες όσον αφορά το τακτικό κομμάτι.

Αντόνι Ιραόλα και Χουάν Κάρλος Ολίβα έκαναν πολύ καλό κοουτσάρισμα, έχοντας από ένα… ημίχρονο!

Το πρώτο μέρος ανήκε στον προπονητή της Ομόνοιας. Διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι, γέμισε το κέντρο του με οδηγίες να βγάλουν εκτός αγώνα τον Λαρένα, μη επιτρέποντας του να πάρει μπάλες και να φτιάξει παιχνίδι. Όταν η μπάλα ήταν στον Τόνιο, βλέπαμε 4-5 παίκτες των «πρασίνων» να είναι έξω από τα αντίπαλα τετράγωνα μη επιτρέποντας την κοντινή πάσα. Έτσι, είτε ο Τόνιο ρίσκαρε την κοντινή πάσα είτε δοκίμαζε μακρινή μπαλιά, κάτι που δεν είναι στο… πρόγραμμα της Ισπανικής ΑΕΚ.

Αποτέλεσμα αυτού, η Ομόνοια να κυριαρχήσει, να κλέψει μπάλες, να έχει αρκετές τελικές και να πλησιάσει στο γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο προπονητής της ΑΕΚ… γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε την παρτίδα από τον συμπατριώτη του. Από το 46’ έξω ο Λαρένα που όντας εγκλωβισμένος, δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα και μέσα ο πιο φρέσκος και πολύ νεότερος Χέφελ, ο οποίος μπορούσε πιο εύκολα να… σπάσει το πρέσινγκ της αντίπαλης ομάδας με την ταχύτητά του. Η κίνηση αυτή έδωσε ισορροπία στους γηπεδούχους που άρχισαν να κερδίζουν τις μάχες στο κέντρο και ο Ολλανδός μέσος ήταν αυτός που έκανε το καθοριστικό κλέψιμο από το οποίο ξεκίνησε το γκολ της νίκης με την βαθιά μπαλιά του Ιωάννου, το στρώσιμο του Ακοράν και το βολέ του Τρισκόφσκι.