"Σήκωσε" τα χέρια η UEFA για Kάρτα Φιλάθλου/ΑΝΕΛΥΣΑΝ τα θετικά και τα αρνητικά

Η δεκαμελής αντιπροσωπεία της UEFA με επικεφαλής το μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής και Πρόεδρο της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Michel Van Praag βρίσκεται στη Κύπρο για συναντήσεις με τους αξιωματούχους της ΚΟΠ αλλά και Προέδρων-Παραγόντων των ομάδων μας.

Το σεμινάριο που διοργανώνει η Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία στην Κύπρο έχει ως θέμα την ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους και την προστασία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Στην ατζέντα συζητήθηκε φυσικά και το μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου με τους παρευρισκόμενους να αναλύουν τα πρώτα δείγματα καθώς και τα ΘΕΤΙΚΑ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ που έφερε το συγκεκριμένο μέτρο στα γήπεδα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kerkida.net η UEFA δεν πήρε θέση για την επιβολή της Κάρτας Φιλάθλου καθώς το μόνο που την απασχολεί είναι η ασφάλεια των Αθλητών και φιλάθλων. Στη συζήτηση συμμετείχαν όλοι οι αξιωματούχοι Ομοσπονδίας και Αθλητικών Σωματείων, που ανέλυσαν τα αποτελέσματα του μέτρου.

Η κοινή παραδοχή όλων ήταν πως η εφαρμογή του μέτρου της Κάρτας Φιλάθλου μείωσε την προσέλευση στα γήπεδα αλλά και την εισροή εσόδων προς τα ταμεία των ομάδων. Η ατμόσφαιρα "εκκλησίας" ήταν επίσης ένα αρνητικό που έφερε τον προβληματισμό και το οποίο συζητήθηκε.

Στο σημείο εκείνο τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους πως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση από όλους τους φορείς (Κράτος, Ομοσπονδία, Αστυνομία, Σωματεία) για να σταματήσει η απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα.

Όσον αφορά τα θετικά… της Κάρτας Φιλάθλου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα αφού όταν ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, είναι αυτονόητο ότι θα μειωθούν τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ομάδες αλλά και τα "παρατράγουδα"-επεισόδια.