Νίκες για Ανόρθωση, Απόλλωνα, ΑΕΚ, Παφιακό

«Κυρίες» στη Λεμεσό

Γήπεδο «Νίκος Σολωμονίδης»: Robo Markets ΑΕΛ – Ανόρθωση 0-3 (17-25, 21-25, 22-25)

«Κυανόλευκο» ήταν το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Η πρωταθλήτρια και κάτοχος του Σούπερ – Καπ Ανόρθωση πέρασε από τη Λεμεσό και στην πρεμιέρα κέρδισε τη φιλόδοξη και ενισχυμένη Robo Μarkets ΑΕΛ στο «Νίκος Σολωμονίδης με 3-0. Σπουδαίο ομολογουμένως διπλό για την ομάδα του Αλ. Μπόσκοβιτς απέναντι στην ομάδα του Πρωτοψάλτη που θέλει να κάνει έντονη την παρουσία της φέτος.

Η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό στο ντέρμπι της πρεμιέρας και κατόρθωσε παρά την πίεση της πολύ καλής Robo Markets ΑΕΛ να ξεφύγει και να πάρει το σετ με 25-17 κάνοντας το 0-1.

Ακόμα καλύτερο ήταν το δεύτερο σετ του ντέρμπι, αφού οι «γαλαζοκίτρινες» του Σπύρου Πρωτοψάλτη έδειξαν αποφασισμένες για να διεκδικήσουν το σετ. Η Ανόρθωση όμως πιο έμπειρη κατάφερε να πάρει το σετ με 25-21 και «έγραψε» το 0-2 σετ.

Το τρίτο σετ ήταν εξίσου ελκυστικό με την Ανόρθωση όμως να κατορθώνει να επιβάλλεται κερδίζοντας με 25-22 και το ντέρμπι με 3-0 σετ.

Robo Markets ΑΕΛ(ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): Σπύρου, Ζελένοβιτς, Πεχλιβάνη, Μάγκντιτς, Τζέλιτς,Παύλου – Λίμπερο: Στεφάνου. – Αλλαγές: Κατσουνωτού, Κωνσταντίνου.

AΝΟΡΘΩΣΗ(ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Κιγιάκοβα, Χαραλάμπους, Βασιλείου, Καετάνο, Σταυρινίδου, Ράντονιτς – Λίμπερο: Δαϋίδ – Αλλαγές: Ριαλά, Κακουρή.

«Έδειξε τα δόντια» της η Τεχνοοικία ΑΕΚ

Σάλα Δερύνειας: Αναγέννηση Δερ. – Τεχνοοικία ΑΕΚ 0-3 (09-25,19-25, 14-25)

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ έδειξε τα «δόντια» της από την πρεμιέρα. Οι «κιτρινοπράσινες» πέρασαν από τη Σάλα της Δερύνειας επικρατώντας εύκολα της τοπικής και φιλόδοξης Αναγέννησης Δερύνειας με 3-0 σετ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Η Αναγέννηση αιφνιδιάστηκε στο πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια ανέβηκε και έδειξε καλά στοιχεία.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο πρώτο σετ και «καθάρισε» με 25-09 και προηγήθηκε με 1-0 μέσα στη Σάλα της Δερύνειας.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν το δεύτερο σετ αφού οι «πράσινες» ήταν άκρως ανταγωνιστικές και δυσκόλεψαν τις «κιτρινοπράσινες». Μετά από ένα πολύ καλό σετ οι Λαρνακείς πήραν το σετ με 25-19 και διεύρυναν το προβάδισμά τους σε 2-0 σετ. Το τρίτο σετ η ομάδα του Πέτροβιτς έπαιξε σοβαρά και κέρδισε 25-14 ολοκληρώνοντας τη νίκη της με 3-0 σετ.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν 110 θεατές.

Διπλό  ο Απόλλων

«Νεάπολη Επιστροφή»: Ολυμπιάδα Ν. – Απόλλων 1-3 (23-25, 25-22, 22-25, 22-25)

Με διπλό πέρασε από τη Λευκωσία και την αίθουσα «Νεάπολη Επιστροφή» ο Απόλλων. Στο ντεμπούτο του ο Λεωνίδας Γαϊτανάκης είδε τις παίκτριές του να ξεπερνούν ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο κερδίζοντας την πολύ δυνατή Ολυμπιάδα Νεαπόλεως με 3-1.

Η νίκη των «γαλάζιων» αποκτά σημασία, αφού η ομάδα παρουσιάζεται με εντελώς νέο πρόσωπο και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Δικαίωσε τις προσδοκίες όλων όσων προέβλεπαν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιάδας Ν. και Απόλλωνα. Το πρώτο σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις Λεμεσιανές να κερδίζουν στα σημεία με 25-23 και να παίρνουν το ψυχολογικό προβάδισμα του 0-1.

Οι δυο ομάδες πρόσφεραν εξίσου ωραίο θέαμα και στο δεύτερο σετ που έγινε στο «Νεάπολη – Επιστροφή», αλλά αυτή τη φορά οι «μελανόλευκες» του Σιαντρή κέρδισαν το σετ με 25-22 και ισοφάρισαν τον αγώνα σε 1-1.

Οι «γαλάζιες» του Λ. Γαϊτανάκη ανέκτησαν την πρωτοπορία και την καλή ψυχολογία στο τρίτο σετ το οποίο ήταν εκ νέου εξαιρετικό. Ο Απόλλωνας στα κρίσιμα σημεία επιβλήθηκε και έκαμψε την αντίσταση της Ολυμπιάδας κερδίζοντας με 25-22. Οι Λεμεσιανές έκαναν το 2-1 και έβαλαν πίεση στις γηπεδούχες.

Τα δεδομένα ήταν πάνω – κάτω και στο τέταρτο σετ με την ομάδα του Κρητικού κόουτς να κερδίζει με 25-22 και να εξασφαλίζει τη νίκη σε αγώνα που κρίθηκε στα σημεία με 3-1 σετ.

Ολυμπιάδα Ν.(ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Προκοπίου, Μορόνου,Γκούντγουορθ, Πέτρου, Χαραλάμπους, Χέρβεϊ – Λίμπερο: Kούτα – Aλλαγές: Ψιλογένη

AΠΟΛΛΩΝ(Λ. ΓΑΪΤΑΝΑΚΗΣ): Καριόκα,Αγκουέρο, Δ. Σιμανόφσκι,Ιωαννίδου,Πέρεζ, Μανίταρου – Λίμπερο: Ζακχαίου.Αλλαγές: Κέστα, Ι. Σιμανόφσκι.

Φοβερό ντέρμπι στην Πάφο

«Αφροδίτη»Korantina Ηomes Παφιακός – ΘΟΙ Αυγόρου 3-2 (25-19, 27-29, 25-18,23-25, 15-10)

Ο «νεοφώτιστος» Korantina Homes» Παφιακός γιορτάζει με νίκη την παρουσία του στην Α Κατηγορία του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Σε αγώνα που κράτησε δυο ώρες και 35 λεπτά κέρδισε το ισοδύναμό του ΘΟΙ Αυγόρου σε φοβερό αγώνα με 3-2 σετ. Οι δυο ομάδες πήραν βαθμολογικό κέρδος με την πρώτη υποχρέωσή τους στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών.

Με τον ενθουσιασμό των νεοφώτιστων ο «Κorantina Homes» Παφιακός ήταν πολύ καλύτερος στο τερέν του «Αφροδίτη» στο πρώτο σετ κερδίζοντας το ΘΟΙ με 25-19. Ως εκ τούτου, οι Παφίτισσες προηγήθηκαν με 1-0.

Εντυπωσιακό ήταν το δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να παίζουν εξαιρετικό βόλεϊ, αλλά καμιά να μην μπορεί να επιβληθεί. Μετά από φοβερές φάσεις και πολύ ανοικτό παιχνίδι το ΘΟΙ κέρδισε με 27-29 στους έξτρα πόντους και ισοφάρισε 1-1.

Το χαμένο στις λεπτομέρειες δεύτερο σετ δεν φάνηκε να επηρεάζει τις παίκτριες του Στ. Μασιά που επανήλθαν δριμύτερες στο τρίτο και κέρδισαν 25-18 κάνοντας το 2-1. Η ομάδα του Νοβάκοφ προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τους πόντους που απαιτείτο.

Το ντέρμπι στην κλειστή αίθουσα «Αφροδίτη» συνεχίστηκε και στο τέταρτο σετ με τις δυο ομάδες να είναι απόλυτα ισοδύναμες. Τελικά, το ΘΟΙ πήρε το σετ με 25-23, ισοφάρισε τον αγώνα σε 2-2 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι – μπρέικ.

Στο τάι – μπρέικ ο «Κorantina Homes» Παφιακός ήταν καλύτερος κερδίζοντας με 15-10 και πήρε το δίποντο κερδίζοντας τον αγώνα 3-2 σετ.

Korantina Ηomes Παφιακός (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ):Γιωργάλλα, Τολεντίνο, Μίλκα,Χριστοδούλου,Χατζηλαμπρή, Τοάζζι. – Λίμπερο 1: Δημητρίου – Λίμπερο 2:  Τσαγγάρη. – Αλλαγές: Δημητρίου, Νικολάου.

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ(Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ): Φορτές,Λεγκρός, Κάρυου,Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου – Αλλαγές: Xαραλάμπους, Χρυσάνθου.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠΕ