ΝΙΚΟΣ στο KERKIDA/"Ο Ντα Σίλβα, ο Τάμαρι και… οι εγωισμοί που σκοτώνουν το ποδόσφαιρο"

Για το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, ο Νίκος Παναγιώτου.

Ο έμπειρος κόουτς μας ανέφερε τους τομείς όπου μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι στο ΓΣΠ, τη γνώμη του για τους δύο προπονητές αλλά και τη μειωμένη προσέλευση στα κυπριακά γήπεδα.

Αρχικά ανέφερε… "Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεσπόζει το ενδιαφέρον με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Από τη μία έχουμε την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος την ΑΕΛ, που είναι μια ομάδα που παίρνει μέχρι στιγμής, αυτό που δικαιούται στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, φαίνεται πως με την αγωνιστική και τακτική πειθαρχία του προπονητή, έχει βρει τη χημεία της σαν ομάδα". 

Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ πέρασε μέσα από πολλά προβλήματα από το καλοκαίρι και πλέον πάει με νέα φιλοσοφία και νέο προπονητή στο ντέρμπι.

Στο ΓΣΠ δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από τη νίκη. Είναι μονόδρομος η νίκη για το ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕΛ σύμφωνα και με τον προπονητή της πάει για να κτυπήσει το τρίποντο όμως και να μη χάσει θα είναι επιτυχία”.

Τι σημαίνει η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στο ΑΠΟΕΛ… "Το 10ήμερο που είχε μπροστά του για να δουλέψει ο Ιταλός προπονητής ήταν σίγουρα ευεργετικό αφού είχε και τους πλείστους παίκτες μαζί του. Αν και είναι νωρίς, πιστεύω θα βάλει τη δική του πινελιά. Πάντοτε όταν έρχονται νέοι προπονητές φέρνουν ενθουσιασμό. Πιστεύω θα βασιστεί στη ταχύτητα από το ξεκίνημα το ΑΠΟΕΛ. Αν δεν τα καταφέρει να μετουσιώσει τη πίεση από το ξεκίνημα για να φέρει το ματς στα μέτρα του, το ΑΠΟΕΛ θα έχει πρόβλημα".

Το σημαντικό στοιχείο της ΑΕΛ... "Είδα τρία παιχνίδια της ΑΕΛ ως τώρα και παρατήρησα πως έχει πολύ υπομονή στο παιχνίδι της. Με την υπομονή και την ωριμότητα όταν δεν δέχεται γκολ, δίνει στη συνέχεια το δικό της ρυθμό στο ματς και βάζει δύσκολα στον αντίπαλο".

Για τον Ντούσαν Κέρκεζ… "Μέχρι στιγμής ο Κέρκεζ κερδίζει το στοίχημα. Δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί αυτής της ομάδας. Νομίζω πως η ΑΕΛ βρήκε ένα πολύ καλό καπετάνιο για το καράβι της".

Ο παίκτης κλειδί για ΑΕΛ… "Η ΑΕΛ έχει μια πολύ σφιχτή αμυντική τακτική γραμμή. Έχει αρκετούς παίκτες σε πολύ ψηλό επίπεδο. Αν και ο Ντα Σίλβα είναι σε κάπως μεγάλη ηλικία δείχνει μέχρι στιγμής να είναι... έφηβος στην ΑΕΛ. Μπορεί να σκοράρει από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου".

Ο παίκτης κλειδί για το ΑΠΟΕΛ… "Ο Αλ Ταμάρι έχει βάλει τη δική του σφραγίδα, πράγμα που δεν έκαναν οι επιθετικοί της ομάδας. Σίγουρα υπάρχει αρκετό πρόβλημα στον τομέα του στράικερ για το ΑΠΟΕΛ".

Για το ότι λόγω του γνωστού θέματος με την κάρτα η ατμόσφαιρα δεν θα θυμίζει ντέρμπι… "Λυπάμαι ειλικρινά, που σε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι γεμάτα τα γήπεδα. Τα γήπεδα μας δεν πρέπει να είναι χώροι που θυμίζουν εκκλησία. Θέλουμε τον παλμό, θέλουμε το πάθος, θέλουμε την ατμόσφαιρα που ξέρουν να φτιάχνουν οι οργανωμένοι. Εύχομαι και ελπίζω αυτό το θέμα να λυθεί όσο πιο γρήγορα και να μην επικρατήσει ο εγωισμός από κάποιους για κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν. Αποφάσεις που είναι εναντίον του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ στον κόσμο. Ας μην το σκοτώνουμε".

Για τα προσωπικά του σχέδια… "Στην προπονητική περιμένεις πάντα την ευκαιρία. Από μέρους μου η βαλίτσα είναι έτοιμη και περιμένει…"