Ο Απόλλωνας τα δοκάρια, η Ανόρθωση το διπλό με Ντούρις! (Φώτος)

Με δυο γκολ του Ντούρις η «Μεγάλη Κυρία» έφυγε από την Λεμεσό με το μεγάλο διπλό. Η ομάδα του Στρέπελ ένιωσε μεγάλη πίεση από τους γηπεδούχους αλλά αντιστάθηκε και στο τέλος πανηγύρισε μια τεράστια νίκη με 2-1. Έσπασαν τα δοκάρια οι γηπεδούχοι, που είδαν τέσσερις φορές τη μπάλα να στέκεται «σύμμαχος» της Ανόρθωσης. Μείωσε ο Μάγκλιτσα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά ο Απόλλωνας δεν είχε τις λύσεις στην μαζική άμυνα της «Κυρίας». Μεγάλη εμφάνιση του Δημητρίου που με σωστές επεμβάσεις έσωσε αρκετές φορές την εστία της Ανόρθωσης. Ο Ράγιος μπορούσε να δώσει «ανάσα» στην ομάδα του Στρέπελ με τρίτο γκολ αλλά ο Ισπανός δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν νίκησε τον Βάλε. Το Kerkida.net ήταν στο Τσίρειο στάδιο και σας μετέφερε όλα όσα έγιναν.

-Έναρξη στο παιχνίδι

- 1' ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Ντούρις. Ο Σλοβάκος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Βάλε από το σουτ του Ράγιος, απέφυγε τον Πορτογάλο κίπερ και άνοιξε το σκορ.

- 5Κεφαλιά του Παπουλή, η μπάλα κόντραρε στον Σίντεφελντ και πέρασε κόρνερ.

- 6΄ Αντεπίθεση για την Ανόρθωση με τον Λαβόρδε να κάνει μια κούρσα από τον χώρο του κέντρου, έδωσε την παράλληλη πάσα στον Ντούρις, αυτή όμως δεν ήταν η ιδανική με αποτέλεσμα να χαθεί μια σημαντική προϋπόθεση για τους φιλοξενούμενους.

- 8' Σουτ του Χάμπου εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ!

- 13' Κίτρινη στον Στρούνα σε φάουλ πάνω στον Ζελάγια.

- 14' Ωραία προσπάθεια του Πέδρο από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, έδωσε την πάσα στον Σαρδινέρο, ο Ισπανός δεν έκανε το καλύτερο κοντρόλ, η μπάλα κόρνερ.

- 15' Κεφαλιά του Ζελάγια μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα μόλις άουτ!

- 20' ΑΠΙΘΑΝΗ ΦΑΣΗ για τον Απόλλωνα. Η Λεμεσιανή ομάδα "αγγίζει" την ισοφάριση με την κεφαλιά του Περέιρα να πηγαίνει στο δοκάρι και στην συνέχεια να κυλάει παράλληλα με την γραμμή. Ο Αργεντινός κυνήγησε την φάση, έκανε το σουτ η μπάλα ξανά παράλληλα από την εστία του Δημητρίου. Φοβερή φάση.

- 27' Αναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση, στη θέση του Λαβόρδε ο Εγγλέζου.

- 32' ΓΚΟΛ η Ανόρθωση με Ντούρις και πάλι! Σέντρα του Εγγλέζου από τα αριστερά, με προβολή ο Σλοβάκος φορ νικάει τον Βάλε. Ουσιαστική η "Μεγάλη Κυρία" με τον Μίχαλ Ντούρις να σκοράρει δις και να της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για το διπλό.

- 35' Διαμαρτύρεται για πέναλτι ο Απόλλωνας, στο έδαφος ο Σαρδινέρο μετά από διεκδίκηση με τον Δημητρίου. Ο νεαρός κήπερ της Ανόρθωσης παίζει την μπάλα. Ο τηλεοπτικός φακός δικαιώνει τον Λούκα Σωτηρίου που έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

- 40' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Μάγκλιτσα στη θέση του Στυλιανού. 

Τρια λεπτά οι καθυστερήσεις 

- 45+1 Κίτρινη στον Ντουγκλάο

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Έναρξη Β' ημιχρόνου

Αλλαγή για την Ανόρθωση με τον Κοφί να μπαίνει στη θέση του Ντούρις που είχε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

- 46' ΓΚΟΛ ο Απόλλωνας με τον Μάγκλιτσα! Ο Κροάτης από κοντά με το κεφάλι μειώνει σε 1-2. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το σουτ του Μάρκοβιτς, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάγκλιτσα σκόραρε.

- 49' Φοβερό σουτ του Μάρκοβιτς από μακριά,  η μπάλα στο δοκάρι!!!

Τρία δοκάρια μέχρι στιγμής για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

- 56' Κίτρινη κάρτα στον Ρομπέρζ.

- 62' Απομάκρυνση της άμυνας της Ανόρθωσης πάει να επωφεληθεί ο Κατσαράβα, έγκαιρα ο Βάλε διώχνει την μπάλα.

- 65' Μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα με τον Πέδρο να κάνει το σουτ, σωτήρια επέμβαση του Δημητρίου, η μπάλα κτυπάει και στο δοκάρι, το τέταρτο για τους γηπεδούχους.

- 76' ΤΕΡΑΣΤΙΑ φάση για την Ανόρθωση με τον Ράγιος. Γύρισμα του Κατσαράβα, αποδέκτης ο Ράγιος, αυτός μόνος στη μικρή περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά ο Βάλε ήταν στη σωστή θέση κα μάζεψε.

- 77' Σέντρα του Χάμπου με στόχο τον Σκέμπρι, σωτήρια έξοδος του Δημητρίου που "καθαρίζει" τον κίνδυνο.

Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το σκηνικό δεν αλλάζει ο Απόλλωνας την μπάλα, πιέζει την Ανόρθωση χωρίς όμως να δημιουργήσει την μεγάλη φάση.

- 86' Δίνει βοήθειες ο Σισέ που με την ταχύτητα του απασχολεί την άμυνα του Απόλλωνα. Ο Αφρικανός κέρδισε το φάουλ στο κέντρο και δίνει ανάσες στους υπόλοιπους.

- 89' Κόρνερ για τον Απόλλωνα, η άμυνα της Ανόρθωσης στέλνει τη μπάλα στον Περέιρα, αυτός κάνει το βολέ, μπλοκάρει ο Κοφί με το σώμα.

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

- 90+1 Φάουλ για τον Απόλλωνα σε εξαιρετικό σημείο. Κίτρινη στον Μπεσάτ. Περέιρα και Μάρκοβιτς πίσω από την μπάλα. Ο Σέρβος εκτελεί στο τείχος η μπάλα. Απομακρύνει η άμυνα.

ΤΕΛΟΣ

Εντεκάδες

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Στυλιανού (Μάγκλιτσα 40'), Ρομπέρζ, Βασιλείου, Χάμπος, Μάρκοβιτς, Σαρντινέρο (Σκέμπρι 66'), Παπουλής, Περέιρα, Ζελάγια

Στον πάγκο: Κίσσας, Ουεντραόγκο, Σκέμπρι, Βασιλειάδης, Ψύχας, Σπόλιαριτς, Μάγκλιτσα

Ανόρθωση: Δημητρίου, Μπεσάτ, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Στρούνα, Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Ράγιος, Λαβόρδε (Εγγλέζου 27'), Κατσαράβα (Σισέ 80'), Ντούρις (Κοφί 46')

Στον πάγκο:Στέμερ, Ιωάννου, Κάτσαρ, Σωτηρίου, Σισέ, Οικονομίδης, Μπέκα, Κοφί

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ