ΤΡΙΑ γκολ, ΤΕΣΣΕΡΑ δοκάρια και... γαλάζιο το ντέρμπι! (Φώτος)

Παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, ο Απόλλωνας κυριάρχησε σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΛ και έφτασε στην δίκαιη επικράτηση με 3-0! Ζελάγια, Βασιλείου και Περέιρα οι σκόρερ για τους νικητές, οι οποίοι είχαν και τέσσερα (!!) δοκάρια με Ζελάγια (στην φάση του δεύτερου γκολ), Παπουλή, Φαουπάλα και Σαρδινέρο! Χαμένο πέναλτι για την ΑΕΛ στο 79', αφού ο Βάλε απέκρουσε την εκτέλεση του Άλεξ. Πρώτη ήττα για τους "κίτρινους" της Λεμεσού στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ΦΙΛΜ του αγώνα:

-Έναρξη.

-3' Πιο επιθετικός ο Απόλλωνας στα πρώτα λεπτά. Πίεσε ψηλά και είχε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι με Παπουλή, που μάζεψε ο Πρόσεκ.

-6' Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Άλεξ εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

-7' ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Άλεξ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Χουράδο κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε την έξυπνη κεφαλιά αναγκάζοντας τον Βάλε σε σπουδαία επέμβαση με τα πόδια.

-11' Μακρινό σουτ του Νιλς Τεϊξέιρα, αρκετά έξω.

-14' ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Ζελάγια! Ο Πέδρο ανέβηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Παπουλής έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα χτύπησε στον Ζελάγια και στρώθηκε στον Μάγκλιτσα που έκανε το πλασέ αλλά αποκρούστηκε, με την μπάλα να φτάνει ξανά στον Ζελάγια που από κοντά ήταν εύστοχος για το 1-0!

-21' Νέο ανέβασμα του Πέδρο από δεξιά, παράλληλο γύρισμα στον Παπουλή που έκανε το πλασέ στην κίνηση από καλή θέση αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

-23' ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα και 2-0 με τον Βασιλείου! Παπουλής και Περέιρα συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά, ο Ζελάγια έκανε το πλασέ με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να στρώνεται στον Βασιλείου που σε κενή εστία σκόραρε για το 2-0!

-28' Εξαιρετικός μεσοεπιθετικά ο Απόλλωνας, παίζει με ταχύτητα και... κρύβει την μπάλα. Καμία αντίδραση από πλευράς ΑΕΛ μετά τα γκολ που δέχθηκε.

-30' ΔΟΚΑΡΙ για τον Απόλλωνα! Ο Βασιλείου από αριστερά έστρωσε στον Παπουλή ο οποίος έκανε το δεξί φαλτσαριστό πλασέ... σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πρόσεκ.

-36' Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα. Εκτός ο τραυματίας Βασιλείου, εντός ο Ουεντραόγκο.

-37' Σπουδαία διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Άλεξ πέρασε την κάθετη πάσα στον Τόρες, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ, ο Βάλε απέκρουσε με τα πόδια, στην επαναφορά ο Νιλς Τεϊξέιρα δοκίμασε να σκοράρει αλλά η μπάλα χτύπησε στον Ουεντραόγκο και έφυγε σε κόρνερ.

-43' Κίτρινη στον Παπουλή για κράτημα στον Άλεξ.

-45' Νέα ωραία συνεργασία των μεσοεπιθετικών του Απόλλωνα,ο Παπουλής πέρασε στον Μάγκλιτσα ο οποίος από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

-45' Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

-Τέλος ημιχρόνου.

-Έναρξη β' μέρους.

-46' Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ. Μπενίτεθ αντί Αβραάμ.

-47' Πρώτο σουτ στην επανάληψη, από τον Ντα Σίλβα το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Βάλε.

-52' Κίτρινη στον Μάγκλιτσα για φάουλ στον Τόρες.

-54' Πιο επιθετική η ΑΕΛ στο ξεκνημα του β' μέρους, ψάχνει την μείωση του σκορ για να... μπει στο παιχνίδι.

-60' Χωρίς την μεγάλη φάση στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους. Κρατά μπάλα και προσπαθεί να πιέσει η ΑΕΛ.

-62' Καλό σουτ του Άλεξ από μακριά, διώχνει δύσκολα ο Βάλε.

-63' Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Φαουπάλα αντί Ζελάγια.

-65' Αλλαγή για την ΑΕΛ. Σίλβα αντί Γκαστανάγια.

-66' Σέντρα του Πέδρο, σουτ στην κίνηση του Παπουλή από καλή θέση αλλά η μπάλα περνά έξω.

-76' ΓΚΟΛ και 3-0 για τον Απόλλωνα! Ο Πέδρο από δεξιά ανέβηκε και έκανε την σέντρα, ο Περέιρα κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Πρόσεκ για το 3-0!

-77' ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΑΕΛ! Ο επιθετικός της ΑΕΛ ανατράπηκε καθαρά από τον Ρομπέρζ. Κίτρινη στον Γάλλο, ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι. 

-77' Συμπλήρωσε τρεις κίτρινες ο Ρομπέρζ και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Αλκή.

-77' Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Σαρδινέρο αντί Παπουλή.

-79' Εκτελεί το πέναλτι ο Άλεξ, πέφτει σωστά και αποκρούει ο Βάλε! Μάλιστα στην επαναφορά ο Βραζιλιάνος προσπάθησε ξανά να σκοράρει ωστόσο ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε πάλι "ΟΧΙ"!

-85' ΤΡΙΤΟ δοκάρι για τον Απόλλωνα, αυτή την φορά με τον Φαουπάλα.

-87' Κίτρινη στον Μάρκοβιτς που ήταν στο όριο και χάνει το επόμενο παιχνίδι με την Αλκή.

-88' ΤΕΤΑΡΤΟ δοκάρι για τον Απόλλωνα! Συνεργασία Σαρδινέρο - Φαουπάλα, πλασέ του πρώτου με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι!

90' Σουτ του Νιλς Τεϊξέιρα, διώχνει ο Βάλε.

-90' Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

-ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Ν. Τεϊξέιρα, Λαφράνς, Γουίλερ, Α. Τεϊξέιρα, Γκαστανάγια (65'Σίλβα), Νταβόρ, Ντα Σίλβα, Αβραάμ (46'Μπενίτεθ), Τόρες, Χουράδο

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Βασιλείου (36'Ουεντραόγκο), Ρομπέρζ, Χάμπος, Πέδρο, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Περέιρα, Μάγκλιτσα, Παπουλής (77'Σαρδινέρο), Ζελάγια (63'Φαουπάλα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπουλής, Μάγκλιτσα, Ρομπέρζ (3η), Μάρκοβιτς (3η).

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Χαραλάμπους Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός: Μιχαηλίδης Ανδρέας
4ος: Νικολάου Γιώργος