ΝΙΚΕΣ για Ομόνοια, Ανόρθωση και Αναγέννηση

Άλλη «Κυρία»

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3 (18-25. 16-25, 14-25)

Αλλαγμένη προς το καλύτερο η Ανόρθωση κι ενισχυμένη με τον διεθνή Κολομβιανό Χουάν Καμίλο «πέρασε» από το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» κερδίζοντας την ΑΕ Καραβά με 3-0 σετ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Με τη νίκη αυτή η «Κυρία» ξεκόλλησε από τους τρεις βαθμούς όπου έμεινε η αντίπαλός της.

Η Ανόρθωση με την παρουσία του Κολομβιανού πασαδόρου Χουάν Καμίλο στην εξάδα έλεγξε τον ρυθμό και κέρδισε το πρώτο σετ με 25-18 απέναντι στην ΑΕ Καραβά που προσπάθησε.

Η «Μεγάλη Κυρία» υπερείχε καθόλη τη διάρκεια του 2ου σετ κερδίζοντας με 25-16 αυξάνοντας σε 2-0 το υπέρ της σκορ. Στο τρίτο σετ η Ανόρθωση συνέχισε να είναι ανώτερη κερδίζοντας με 25-14 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(NT. ΛΕΤΣΙΕΦ): Αχιλλέως, Καμίνσκι, Καρακατσάνης, Γκράμεσφορντ, Χαμαγιούν, Θεοδούλου – Λίμπερο: Μιχαήλ. – Αλλαγές: Σεμένοφ, Γεωργίου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σαββίδης, Χριστοφόρου, Παγιάν, Ερέρα, Στρουγκάρεβιτς, Καμίλο –Λίμπερο: Παναγιωτίδης. – Αλλαγές: Κοντός

Το αήττητο… καλά κρατεί

ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-3 (18-25,18-25, 14-25)

Η Ομόνοια αν και παρατάχθηκε με αλλαγές δεν δυσκολεύτηκε να περάσει από το Λύκειο Λατσιών και να κερδίσει τον φιλότιμο Εθνικό Λστσιών με 3-0 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Οι «πράσινοι» πέτυχαν την έκτη συνεχή νίκη και προηγούνται στη βαθμολογία με 18 βαθμούς χωρίς να χάσουν σετ (18-00). Ο Εθνικός Λατσιών όπως πάντα πάλεψε, ήταν ανταγωνιστικός, αλλά έχασε φυσιολογικά.

Έχοντας μόνο τον Ρεϊνάλντο στη βασική εξάδα και με άλλους πέντε Κύπριους (σ.σ. όλοι όμως διεθνείς) η Ομόνοια κέρδισε το πρώτο σετ 25-18 και προηγήθηκε 1-0 απέναντι στον φιλότιμο Εθνικό. Παρόμοιο ήταν και το δεύτερο σετ με το «τριφύλλι» να ξεφεύγει και να κερδίζει 25-18 κάνοντας το 2-0 με τον Εθνικό να εμφανίζεται πάλι ανταγωνιστικός.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ.(M. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Κουπής, Σ. Προύσαλης, Χριστοφίδης, Κουλέντης,Χριστοφορίδης, Κυπριανού – Λίμπερο: Κ. Προύσαλης  - Αλλαγές: Λαγού, Κουντούρης

OMONOIA(Σ. ΣΑΒΒΑ):Αλεξίου, Χριστοφή, Ελευθερίου, Αντωνιάδης, Αχ. Πετρακκίδης, Ρεϊνάλντο – Λίμπερο: Πλατρίτης. – Αλλαγές:

Μεγάλη νίκη για την Αναγέννηση

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-1 (25-16, 20-25, 27-25, 25-22)

Σε ένα αγώνα γεμάτο πάθος, ένταση και … νεύρα η Αναγέννηση πήρε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Η Νέα Σαλαμίνα έχασε δεύτερο σερί αγώνα και μάλιστα ντέρμπι μένοντας πίσω βαθμολογικά. Οι δυο ομάδες πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα που απόλαυσαν οι 200 θεατές.

Εντυπωσιακά μπήκε στον αγώνα η Αναγέννηση Δερύνειας που με τη συμπαράσταση του κοινού σε 22 λεπτά πήρε το σετ με 25-16 απέναντι σε μια μέτρια Νέα Σαλαμίνα.

Στο δεύτερο σετ υπερείχε η Νέα Σαλαμίνα που προηγήθηκε 07-02 και 08-04 με την Αναγέννηση να μειώνει 11-10 αλλά τους «ερυθρόλευκους» να ξεφεύγουν 17-12 και τελικά να διατηρήσουν σταθερή την απόδοσή τους κερδίζοντας με 25-20 ισοφαρίζοντας σε 1-1 μέσα σε 22 λεπτά.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο τρίτο σετ γεμάτο πάθος και ένταση αλλά και διακοπές. Στα αρχικά στάδια του σετ η Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη, με την Αναγέννηση να ανεβαίνει και το σετ να οδηγείται στους έξτρα πόντους. Εκεί ανέλαβε δράση ο Κολομβιανός Αργκίλαγος και οδήγησε τους «πράσινους» στη νίκη με 27-25 και στο προβάδισμα 2-1. Το σετ κράτησε 40 λεπτά.

Στο τέταρτο σετ ο αγώνας ήταν εκ νέου συναρπαστικός με τις δυο ομάδες να κυνηγούν με πάθος το σετ. Τελικά, η Αναγέννηση φάνηκε πιο αποτελεσματική κερδίζοντας με 25-22 κερδίζοντας και τον αγώνα με 3-1 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ.(Γ. ΜΕΛΚΑ): Τόφιας, Ντεσποτόφσκι, Τοντόροβιτς, Καραγιάννης, Αργκίλαγος, Αποστόλου – Λίμπερο: Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Στέκας, Φελάχογλου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΦΡ. ΜΠΡΟΥΚΣ):Ζηκάκης, Λαρραχόντο, Κορνιένκο,Παφίτης,Χρυσοστόμου, Σιαπάνης – Λίμπερο1: Αντωνίου, Λίμπερο 2: Βαρνάβα. – Αλλαγές: Γκουϊμοντ, Καλαφάτης, Λιοτατής, Σοφοκλέους.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠΕ