«Μεταμφιέστηκα σε διαιτητή και έστηνα αγώνες στην Κύπρο για την θεραπεία του πατέρα μου»

Ένας ρουμάνος ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει σε ιστοσελίδα της πατρίδας του πως «ντύθηκε» διαιτητής και έστηνε φιλικούς αγώνες στην Κύπρο.

Ο κεντρικός αμυντικός A.... S.... δήλωσε με απίστευτη άνεση πως «μεταμφιέστηκε» διαιτητής και ήταν μπλεγμένος σε στημένα παιχνίδια με σκοπό να πάρει χρήματα για τη θεραπεία του πατέρα του από τον καρκίνο.

Όλα έγιναν το 2016 όταν ο ίδιος προσεγγίστηκε από έναν Λετονό ποδοσφαιριστή, K..... G..... και του πρόσφερε 500 ευρώ για κάθε αγώνα με ομάδες από Σερβία, Ρωσία και Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο διεύθυνε 15 αγώνες . Οι οδηγίες του Κ…. G….  σε ένα συγκεκριμένο αγώνα ήταν «άφησε το παιχνίδι ελεύθερο για πολλά γκολ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι γονείς μου ήταν στην Τουρκία, όπου ο πατέρας μου είχε κάνει θεραπεία για τον καρκίνο. Ήταν ασθενής στο τελικό στάδιο, οι γιατροί της χώρας μας, είπαν πως έχει δύο μήνες για να ζήσει. Οι Τούρκοι όμως μας έδωσαν ελπίδα και μας είπαν ότι έχουμε 60% πιθανότητες επιβίωσης. Ο πατέρας μου πήγε εκεί για ανοσοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, αλλά κόστιζε 40.000 ευρώ.

Νομίζω ότι στο πρώτο ματς ήταν μια ομάδα από τη Ρωσία και την Σερβία, αλλά δεν έγινε τίποτα. Πήρα τα χρήματα που ήθελα αλλά K.....  μου είπε να μείνω και για τα επόμενα. Είχαν πολλά παιχνίδια. Μου είπε πως «δεν θα καταλάβουν κάτι». Μετά από αυτό, του ζήτησα 1000 ευρώ το παιχνίδι και μου τα έδωσε. Είχα διαπράξει πολλά λάθη, ακύρωσα αρκετά γκολ, ανακάλυψα φάουλ όπως ήθελε το δίκτυο που υπήρχε στοιχηματισμός".

Το ρουμάνικο δημοσίευμα σημειώνει στο τέλος πως το δίκτυο για τους στημένους αγώνες προέρχεται από την Κίνα και έχει δεσμούς με την μαφία.

***Προχωρήσαμε σε αλλοίωση στην φωτογραφία.